All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Kakaobönor Dold talang

Det låter brutalt, men saken är den att Forbo Flooring har lagt skal av kakaobönor i sin nya linoleum samling Marmoleum Cocoa. Skal från bönorna, som annars skulle ha gått, leasas och bli en framträdande ingrediens. Detta ger linoleum ett spännande utseende, med småbruna granuler, vilket också ger en taktil upplevelse.

Gunni Marie Blunck, marknadschef på Forbo Flooring, säger att det här är en bra nyheter i sin portfölj.

- Genom att lägga till skal från kakaobönor i Marmoleum-ingredienser har vi skapat en nyskapning inom byggnadsteknik och estetik, säger hon.

Design awards

Samlingen har redan fått två utmärkelser för god design: iF Design Award 2017 Red Dot Design Award 2017. Detta är den viktigaste källorna i tillverkaren hade.

- Marmoleum Kakao får stor uppmärksamhet, särskilt med arkitekter. De håller med om att avfall används för något positivt, och det verkar roligt som också resulterar i snygg design, säger Blunck.

En väsentlig linje

SPECIFIKT Marmoleumkakao har malda kakaobönans skal som en av dess ingredienser.

Marmoleum är Forbo Golvets viktigaste varumärke på linoleum. Huvuddelen ingredienserna är linolja, tremel från kontrollerat skog och jute; Den naturliga baksidan av vilken linoleum rullas ut. Dessutom behandlas alla mönster med TopShield2, en dubbel UV-härdad ytbehandling som skyddar linoleumet från färgning, repor och nötning.

design Kakao är en del av en större samling - Marmoleum Solid - bestående av fem enskilda strukturerna:

Slate - inspirerad av sten

Walton - fast

Betong - marmormönster, som påminner om betong

piano - en mjuk, enhetligt utseende

kakao - med granulat av kakaoskal

lekfullt Här finns flera färger blandas, från samlingen Marmoleum piano.

ADVERT

Mest populära