All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

De billigaste brödrost ger det bästa resultatet

Om testet:

För att få en så jämn snittyta av bröden som möjligt, har vi använt för-skivade brödet i testet. Här har vi testat skivor av två olika storlekar. Vi kontrollerade först temperaturen på varje shaker så vi fick en medium brunning. Sedan skakade vi ytterligare tre skivor utan att skakaren fick en paus mellan varv. Vi har också testat rollfunktionen och toastfunktionen där den finns.

Brödrostarna har testats i våra testredaktionella och är klassade på en skala från en till sex där sex är bäst. Priset ingår inte i bedömningen.

Brödrosten är faktiskt en liten mirakelmaskin. Skivad bröd direkt från frysen är bra, krispiga toast på några minuter. Även torr och smaklös loff blir ganska bra efter en runda i brödrosten. Några av de maskiner vi har testat lagar också halvvalsade rullar.

Det är ett bra alternativ att värma tre små halvfat i en tjock ugn.

Brödrostarna vi har inkluderat i detta test är av de typer som säljer mest på de stora kedjorna. Prismessig är de mellan 500 och 1000 kronor. Totalt slutade vi med 8 brödrostar.

Smidig och fin rostning?

Först och främst har vi övervägt de faktiska resultaten av rostningen. Skiv skivorna bli lika bruna, eller är de från kolsvart till vitt på samma skiva? Går brödrosten överens med temperaturen?

Vid skakning av den första skivan är hela brödrosten kall. Om du fortsätter att skaka utan pauser, lagra värme i skakan. Då måste brödrosten se till att temperaturen sjunker när skakan blir varmare. Annars blir brödskivan mörkare för varje gång du skakar. Är de lika bruna på båda sidor?

Vi har också funderat på hur lätt brödrosten ska fungera. Har de bra omkopplarna, är de lätta att använda, och är alla transparenta? Är hanteringen av skivan enkel och rak, lyfter den sig ordentligt så att du inte brinner?

Slutligen har vi undersökt om det finns användbara extrafunktioner på shakeren.

Det bästa

Electrolux brödrost gav bästa resultat i detta test. Smidig brunning, bra temperaturkontroll och skivan var ganska lika på båda sidor. Den har ett bra djup så att hela skivan är brunad, dessutom lyfts skivan ordentligt när den är klar.

Vi har några invändningar mot knapparnas funktion, men inte så mycket att det hotar första platsen.

De utrymmen för att följa Sandström och vinnaren från förra gången vi testade brödrostar: Bosch TAT 8613

Inga dåliga brödrostar

Det var en nära race i detta test, och här finns det inga dåliga brödrostar. Båda eftersom skillnaderna i resultatet inte är så stora, och för att de som levererar dåligt på rostningen kompenserar för andra fördelar.

Ett typiskt exempel är Kenwoods skakapparat. Det fungerar inte så bra på rakningen, men det är fortfarande en smart liten maskin.Stor öppning som sväljer bort de flesta bakverk, plus de har gjort ett bra arrangemang för att göra toast.

Den perfekta toasten

I Storbritannien skakas 94 miljoner skivor varje dag, enligt tidningen Daily Mail. En matforskare har gjort en grundlig studie om ämnet. Dr Dom Lane har strimlad och skivad 2000 skivor för att hitta rätt formel för rostat bröd:

Skivan måste ha en guldbrun färg och den ska vara 12 gånger så skarp utifrån som i mitten. Detta är resultatet om du gör följande: Välj en skiva bröd ur frysen. Den ska vara 14 mm tjock och hålla 3 grader när den placeras i skakan.

På en typisk 900W brödrost måste brunkontrollen vara inställd på fem av sex. Då kommer temperaturen att vara 154 grader, och den blir brunad i 216 sekunder. Smör bör appliceras omedelbart efter skakning, 0, 07 gram smör per kvadratcentimeter kommer att vara perfekt.

ADVERT

Mest populära