All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Stol som får Siv Jensen att se rött

Fremskrittspartiet ledare Siv Jensen var inte sockra efter NRK och TV2 valundersökningar. Hon tror att kamerahängning, stolsval och brist på bräda man kan dölja kroppen bakom är könsdiskriminerande.

- I en vardagssituation där du kommer i kjol och blazer passar du väldigt bra tills du sitter i en fin stol. Det ser ut som om du är mini-kjolar, något du inte har på dig, men det ser ut så här. Med den vinklade kameran är det ännu värre.

Läs mer: - Ser ut som jag går i miniskirts

gungor norsk möbel klassiska

Stolen Siv Jensen beskriver som "konstig" är en norsk möbel klassiker; Planet. Den designades 1965 av Sven Ivar Dysthe. Planeten var den första norska sfäriska stolen och var bland de första popkonstmöblerna. Namnet vittnar om historiens första rymdfärder 1961.

Stolen gick ur produktion i slutet av 70-talet, men togs tillbaka i produktion på 90-talet. Det finns Variér (tidigare Stokke) och Fora Form som har tillstånd att tillverka stolen idag. Vägledande pris börjar vid 8 750 kr för den enklaste varianten och du måste spendera 14 400 för de dyraste, som dras med hud.

Stolen kan köpas över hela landet, och en fullständig lista över återförsäljare finns på tillverkarens hemsida: Foraform och Variér.

Planeten är stolen som gjorde att Siv Jensen ser röd ut. Foto: Varierar Visa mer

ADVERT

Mest populära