All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

"Snickare måste skotta taket varje dag"

November 2016

Det har regnat i tio dagar nu, och det fanns vattennivån på gulvspona andra våningen Det finns ingen bra känsla. Hela huset har blivit vått våt. Vi ville få byggde oss "tight house" innan skit väder insatt. Vi fick inte det på grund av förseningen tidigare i sommar.

Nu har det regnat mycket av tiden huset byggdes, men vi missade minst tät canopy innan det började snöa.

  • Vi på Villa följa familjen Talmo serien Hjälp! Vi bygger hus. Läs mer om projektet här.

Traditionella föreställningar hölls en liten taklagsfest på platsen idag. Nina hade bakat chokladkaka för snickare. Förr i tiden fick de sprit även när taket var tight, men det har väl människor stoppas av.

Läs också:

Eldfasta låg profil varma golv med elkablar

Det är mycket att tänka på när man ska lägga till värme i ett golv i ditt hem.

De snickare gjorde en liten julgran från sajten och ställa in i läget. Träet var dekorerat med något annorlunda skrot. Trevligt att upprätthålla traditionen av att inrätta en mønekrans när taket är tätt! Allt foto: Vegard Talmoen.

Några dagar senare fick vi verkligen smaka varför fyra veckor att bygga topp betydelse. Jag kommer väl ihåg hur varm och härlig det var för bara fyra veckor sedan ... Tänk dig att kunna bricked upp skorstenen då!

  • Detta krävs för avveckling av byggnader.

Nu blev det den 5 november. Allt var spikat för helgens insats, förutom vädret. Jag följde Yr tidigare i veckan och det blev bara värre och värre.

Vi startade tidigt på morgonen med regn och starka vindar. Eftersom vi har fått duk i taket och gips mantlar på väggarna var faktiskt klimatet inne i första och andra våningen ganska bra. Men jag sprang in och ut med varor från pallar, så jag märkte inte så mycket att.

Slutligen var det min tur att arbeta inomhus, och murare och jag fick upp hela brandväggen.

Läs också:

Är du "den där jävla granne"?

norska småaktighet som värst: Hide halveras, är träd förgiftas och grannar hämnas genom att använda avloppstanken. De flesta grann argumentera går ...

Det var bra att vi var två när vi skulle bygga brandvägg och skorsten. Förr i tiden var hantlangare ett separat yrke, och jag förstår att murare behövs för att genomföra en sådan!

Under dagen hade regn gått över i snö, och den låg bra. Taket var redan kommit en bra affär, och jag var tvungen att din kost för att skyffla innan vi kunde lyfta taket duk som täckte hålet för rökkanalen.

När vi tankats in, låter vi de element som hade blivit lite snö på sin monter torka innan vi kunde använda dem. Då var toleransen för snö helt obefintlig. Men nu när de poster gjordes upp var täckt med snö vi bara tvungen att lossa den.

Vi använde marshland för att ta bort snö från lägenheterna, det verkade så. Objektelementet kom också på plats, och vips var alla element som användes. Då var vi tvungna att gå till rörledningen innan vi kunde äta middag.

Några dagar senare kom takplattor på plats. Nu har det snöat i flera dagar, och snickarna måste klippa taket varje dag tills takplattorna är monterade.

Läs också:

Underhållsfri trädgård

Ursprungligen var det en traditionell trädgård i ett bostadsområde utanför Sandefjord. Men en dag sa ägaren nej att kräva trädgårdsarbete och sökte profes ...

Slutligen lade de ut sten så att den bara kunde gå vidare. Det finns också några bläcktankar installerade idag, och rörmokaren har blivit poängerad av rörledningen.

När taket är nästan helt klart med sten och bläck och allt, har det inte varit så mycket att säga längre. Så det finns bara en beklädnad och vattenplatta för fönstren innan snickaren kan börja inuti.

Se alla artiklar från hjälp! Vi bygger hus här.

  • Följ byggprojektet, registrera dig för vårt nyhetsbrev!

ADVERT

Mest populära