All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Bilstället för en stol!

Den svenska designern Peter Andersson vann inredningsmagasinet Sköna Hems Year Award möbler 2006. Tilt är inte en gungstol, men en gungstol för dig som vill vara lite olydlig, ojämn. Därför namnet. Tilt betyder "lutning" på engelska.

- Jag ville göra en möbel som uppmuntrar så kallade olydiga beteende, säger Andersson till DinSide. "Jag tippade alltid på stolen i skolan, men det verkar konstigt att det inte var tillåtet. Ärligt är det inte bara barn som rockar sina stolar?

Med detta som utgångspunkt lutade stolen.

- En av de mest innteressante feedback jag fått från en sjuksköterska, som sade att det är bra för barn att luta stolen. Det finns ett sätt att träna balansen, säger Andersson till Sköna Hem.

För en stenig anledning

Roliga möbler, tänkte vi. Men skeptikerna i oss var också tvungna att fråga: Kan du luta för långt så att stolen går bakåt?

- Det finns en liten plastknut som stoppar rockningsrörelsen, säger Andersson. "Men det är inte helt idiotiskt. Om du väljer att vända förbi detta stopp är det på egen risk.

IKEA Variant

Den observerande läsaren kanske tror att detta är gammalt nytt. Vi har skrivit om detta tidigare. Du har nästan rätt. För några veckor sedan presenterade vi stolen PS Ellan från IKEA i en artikel om återvunnet interiör.

- I skolan fick jag alltid käke för att luta tillbaka på stolen. Kanske är det rebellen i mig som har fått mig att utforma den här stolen - som låter dig göra just det, säger IKEA designer Chris Ellan.

Klicka här för att se en stor bild av PS Ellan.

Eller klicka här för att läsa hela artiklar om återvunnet interiör.

ADVERT

Mest populära