All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Stuga utökades i alla slut

FÖRE: Stugan före förlängningen vid varje ände. Foto: FOTO: Privat

FÖRVIDDAT HUS: Det blev stugan efter att Hyttelivs arkitekt hade utarbetat en förlängning. Foto: Foto: Bård Jørgensen

Att leva tillsammans med hästar

Enorm stuga på Jomfruland

Gå spa i bergen!

Renovering och expansion av stugan är en del av vardagslivet hos många stugaägare.

Efter att ha köpt stugan år 2005 förstod familjen snabbt att de var tvungna att bygga och uppgradera stugan.

Fyra år efter köpet var allt klart.

Då var stugan två meter längre i ena änden och en meter längre i de andra, och att den hade fått en ny entré med bad och förråd.

Tidningen Hyttelivs arkitekt, Kjersti Thoen, har ritat projektet, och det har varit i familjens fulla tillfredsställelse.

- Det var precis som arkitekten föreslog.

- Höger på nageln; större vardagsrum, större sovrum, nytt badrum och större hall, berättar familjen.

STORA SOVRUM: Sovrumsytan i ena änden av stugan förlängdes med en meter, vilket gjorde sovrummen rymligare. Foto: Foto: Bård Jørgensen

Naturliga utvidgningen

NEW TIME: utbyggnadsprojektet ledde till en ny entré, inklusive gav utrymme för nya badrum (dörren till höger). Foto: Foto: Bård Jørgensen

Lodgen sitter högt på en sluttning, och familjens ursprungliga tanken var att stugan bör förlängas ut på dalen nedanför, i en terrasserad lösning.

Men arkitekten föreslog att bygga utåt och till sidorna för att få det mest omfattande intrycket.

När du ser kabinen underifrån finns det inte något att avslöja att det byggdes lite över ett år sedan.

Den långa och smala byggkroppen sträcker sig som den alltid har varit där.

Totalrenovering

Under ombyggnaden rengördes det mesta av det gamla interiören.

I vardagsrummet och i köket ersattes det gamla tallgolvet med en ek, medan golv i sovrummet släpptes.

Nytt badrum

FÖRE: Hur stugan såg ut innan Foto utvidgningen: Ill .: Kjersti Thoen

EFTER: Hur var kabinen ser ut efter expansion. Foto: Ill .: Kjersti Thoen

Med den nya entréparten kom ett nytt, långvarigt badrum också.

- Inledningsvis var det inget vatten i det, så när förlängningen var planerad var det naturligt att komma in, delvis på grund av att vatten kom till grannområdet. Det nya badrummet är kanske det vi är mest nöjda med.

I sovrummen och vardagsrummet blev träväggarna överlagda med en ljus färg, vilket var ett omfattande jobb.

I början laggades två lager av barriär för att dölja kvistarna, och sedan två lager av väggfärg.

NYTT BAD: Den nya entrén gav utrymme för ett nytt badrum, vilket gav stugan en hiss för användning.Foto: Foto: Bård Jørgensen

I hallen valdes skiffer på golvet, eftersom det var mest robusta.

Mer omfattande än planerat

Efter ombyggnad av bostaden har vuxit från 58 till 90 kvadratmeter, men byggnaden processen var mer omfattande och dyrare än planerat.

Ingångshallen byggdes vinkelrätt mot den långsträckta kabinhuset. Det hade att ladda skäl utförda med flera målbygde fackverk monterade på befintliga hyttaket, vilket var en ventilerad kall vind. Det har medfört att den nya korridoren och det nya badrummet har fått flata tak.

STORA Vardagsrummet: Vardagsrummet förlängdes två meter. Ursprungligen stängde den vid takstrålen. Foto: Foto: Bård Jørgensen

Dessutom måste stugan korrigeras. Det är på pilars och det hade varit lite sedan det byggdes på 1960-talet. Dessutom togs den gamla veranda bort eftersom den var ruttet.

Utöver detta ersattes gamla fönster och ytterdörren med nya och energibesparande lösningar.

I slutändan växlades shingel och takrännor för ett omfattande och bestående tak utan övergångar.

höja standarden lett till mer frekventa besök

Det gamla köket var också bytas ut, så nu kabinen fick en standard som har lett till att det används mer och mer.

Det finns tio bäddar i stugan, och det betyder en familjeställe på fem.

Läs också:

ÖNSKAT: Den mörklagt fält i kabinen först målade med två skikt blockerande skäl och sedan två lager väggfärg. Foto: Foto: Bård Jørgensen

Ökat välbefinnande i kabinen med nya bilagan

Nytt liv i gammal stuga

stuga renoverats till stor familj

Slutligen - här kommer Theo

NEW KÖK: Vår ursprungliga plan var att Kabinen skulle byggas, men mycket av inredningen ersattes också med nya, till exempel köket. Foto: Foto: Bård Jørgensen

ADVERT

Mest populära