All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Skåp gör nu

Påsk är i allmänhet en mycket aktiv period för att leta efter aktuella stugor. Det genomsnittliga stugpriset i bergen är nu NOK 1 709 000.

Även om genomsnittspriset är formidabelt är det fortfarande lite upp till priserna på stugor. Här är det genomsnittliga försäljningspriset på 2 586 000 kronor.

Dyraste är i Sandefjord, där genomsnittspriset är 7, 2 miljoner.

Det finns därför mer dyrbara priser på berget. Hyttiviv har närmare tittat på vad du får för pengarna just nu.

Till salu: Stuga vid Green Hodd Water i Nesbyen. 4 rum. Primärrum 78 kvm. År byggd 1949. Prisuppskattning 1. 700. 000 kr. Foto: PHOTO: Privat Mäklare

Väntar på marknaden

En sökning på Finn. Nej visar många olika typer av stugor, inklusive en stuga på Grønhovd i Nesbyen med ett område på 88 kvadratmeter.

Stugan ligger ca 920 meter över havet med el och vatten. Kanske kan detta karakteriseras som en typisk människors stuga.

- Bara det här objektet har jag fått många förfrågningar, men i allmänhet är det en väntande marknad, säger Jan Håkon Kvarteig i Private Broker for Hytteliv.

- Människor spenderar bra tid och budrunderna börjar bli låga, förklarar han.

Kvarteig har till exempel nyligen fått ett bud på 3 miljoner kronor för en stuga med en prisförmån på 3 950 miljoner kronor.

Det här är inte hur det ska säljas, men så kallade skambudgivare har blivit vanligare på hyttmarknaden.

Köparens marknad

Mäklarna är nu glada över hur påsken kommer att blomstra.

Kabinen som gör att folk klickar

Enligt Kvarteig finns det många tecken på att det finns färre visningar. Tidig vår och liten snö kan ge en laber säsong på berget.

När mäklare tappade stuga statistik förra månaden sade vice Leif J. Laugen EFF, att den platta prisutvecklingen på berget skiljer sig avsevärt från utvecklingen på bostadsmarknaden.

I bergen är det definitivt köparens marknad, betonade han.

På Baukholstulen i Gålå i Sør Fron finns en stuga till salu för 1, 7 miljoner kronor.

Här är annonserade möjligheter till jakt och fiske. Skidbackar precis utanför dörren och flera markerade vandrings- och cykelleder.

Till salu: Stuga på Baukholstulen, Gålå i Sør Fron. 5 rum. Huvudrum 66 kvm. År byggd 1968. Prisuppskattning 1. 700. 000 kronor. Foto: Skärmdump: Sök. com

stuga har en golvyta på 92 kvadratmeter, men har ingen elektricitet. Endast aggregat, solcell och vindkraftverk.

Gör din stuga här, du sitter på en guldgruva

Många nybyggare

Även det genomsnittliga priset har varit relativt stabil, det totala utbudet av bostäder på berget högre än courtage sektorn har upplevt tidigare.

Den stora nya byggverksamheten som skett under många år, har bidragit till att skapa ökat utbud och därmed begränsad inflation på marknaden.

Hemsedal är dock landets dyraste stuga kommun. Här är genomsnittspriset per stuga 2. 647. 000 kronor. För det andra följer Øyer kommun ett genomsnittspris på 2 534 000 kronor.

Föremål på auktion

Director Christian Dreyer norska Fastighetsmäklare (NEF) säger till Hytteliv omsättningshastigheten på marknaden är god.

- Det finns många stugor tillgängliga för försäljning, och möjligheten att göra rimliga inköp är bra på dagens marknad.

Till salu: Stuga på Skogsfjordvatn i Hansnes. 5 rum. Primärrum 70 kvm. Årsbyggd 1994. Prisuppskattning 1. 700. 000 NOK Foto: Skärmdump: Finn. com

Se också:

Här är stugan som får folk att klicka

I denna bildbank hittar du inspirerande interiörbilder

Här de flesta människor har hytt

Till salu: Cottage Bondal i Tuddal. 4 rum. Primärrum 60 kvm. Byggår 2011. Prisuppskattning 1. 690. 000 kronor. Foto: Skärmdump: Sök. nej

Så cool loftlägenhet som vi aldrig sett tidigare

ADVERT

Mest populära