All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Stuga var ny med färger från naturen

Kabinen från 1971 ligger idylliskt på en kulle i skogen. Reidun och Rolf Hermanrud och familjen har till och med byggt den och transporterat de 250 meter från vattnet. Här är nattlivet som gäller och kabinen är fylld med familj och vänner under utomhusperioden.

den önskade förändringen

Merchant bänk och skåp gav en drygt möblerad intryck och väggar och möbler hade varit mörk och gul med åldern.

40 år och mycket senare, var taket och väggarna av stugan tydligt markerade av tidens tand. Alla ytor hade blivit mörkt gult och önskan om förnyelse och förändring behövs i - familj men kom överens om att de ljusare omgivningen var målet. Möblerna hölls och renoveringen består huvudsakligen av färg och textilier.

Färgval

Stugan ligger både trä och vatten, vilket har beaktats. Det var önskvärt att hålla de gröna köksplattorna, som är trevliga mot den gröna soffan några meter bort. Tak, möbler och väggar är målade i ljusa färger, sistnämnda i en mjuk gul färg. Bordsskivorna och bänkskivan i köket behandlades med vitt kökshandduk medan underkropparna var målade.

Köket visas som nytt. De gröna skåpen placerades ner och på köksön, och pålägget var måttfärgat - en riktigt utsökt och läcker lösning!

Fullhet och luft

Den nya vedeldad kaminen ger ett mycket enklare och mer modernt uttryck. Förhållandena i rummet uppfattas mer korrekt nu än med den stora tegelstenen. Brandvägg och rör har fått samma färg som tak, fönster och lister.

Vardagsrum, kök och matsal finns i ett rum, så det finns många funktioner i ett litet utrymme. Här är det emellertid inte bara ytbehandling som gör skillnaden. Familjen hade liksom många människor samlat saker i många år, så den första uppgiften var att rensa och sortera.

Flera saker var tvungna att gå iväg medan andra flyttades. Bland annat ersatte de gröna köksdiskarna rummet med nymålad vit, för att få färgvikt längst ner. Köparens räknare avlägsnades och skåpen över den sänktes i samma höjd som köket mot luften! Den dominerande, rödbruna tegelstenen var tvungen att ge till fördel för en modern, modern vedeldad spis.

Resultatet

- Det var mycket arbete, men resultatet är så bra. Antalet nya förvärv är minimalt och lösningarna kan ta lång tid. Lägenheterna var bra och färgerna mycket bättre än vi kunde ha föreställt oss. Det är uppenbarligen mycket lättare och väggfärgen är väldigt bekväm. Det ändras med ljuset och tar upp färgerna runt rummet, säger Reidun Hermanrud.

Vardagsrummet är inte igenkänt. Den mörka gula kroken är borta, och den gamla soffan trivs bra bland vita målade tak och ljusgula väggar.

ADVERT

Mest populära