All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Knappen på valpen

100% Norge

Det var nödvändigt att vara en igelkottsman. Och stereotypen av frivolous skandinaver. Vi tänker på finsk tv-teater, britter tror norrmän.

När vi var på öppningen av 100% norgeutställningen tidigare i höst, var den lilla knuten på rusksflaskorna från Vikingfjorden utsatt för stor glädje bland besökarna. Det kan naturligtvis vara relaterat till det faktum att innehållet konsumeras, men få kommenterade den lilla knappen på flaskan.

Sedan dess har det förekommit små glasknoppar här och där. Inte bara för dekoration men med en distinkt funktion.

Go cubic

Kan staplas. Foto: Holmegaard Visa mer

Litet skåputrymme? Det är frestande att stapla glas i höjd, men oerhört irriterande när de fastnar, speciellt de gånger då de kan förstöra dem när de försöker ta bort dem.

Holmegaards nya vattenglas i Minima-serien har en liten knut för att förhindra detta. I stället för att sjunka in i varandra, skapa vakuum och skapa rot, står de snyggt upp och ger mer utrymme i garderoben till andra saker.

Det är den unga danska möbeldesignern Cecilie Manz som står bakom vattenglaset. Minima-serien får också stora och små flaskor, liksom vinglas, men dessa är helt utan tillväxt. Vinglaset kommer i en klar variant, medan flaskor och vattenglas finns också i en turkos och rökfärgad variant.

Vattenglaset kostar 148 kronor och finns i de flesta glasvaruhus.

Ta grepp

Foto: Muuto Visa mer

En annan nykomling, kända möbeldesigners, är karaffen "Jag är boo" av Norge Säger för danska Muuto. Den här har en liten stor knopp med en liten urtag som passar perfekt med en fingertopp.

Detta bör vara ett bra grepp och göra idén att carafels ofta kan vara lite klumpiga i skam.

Jag är Boo karaflen är 26 cm lång och kostar 429 kronor. De förväntas vara lagrade bra före jul och kommer att köpas via Norway Says Shop i Oslo.

Tradition eller trend?

Det sägs att en gång är trevligt, två gånger snart-en-vana och tre gånger tradition. Oavsett om det är kvalificerat för en trend , vet vi inte, men vi kommer inte bli förvånad om vi ser mer av glasrutorna.

Tillverkare: Arcus; Holmegaard; Muuto;

ADVERT

Mest populära