All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Inbrottstjuvar blir djärvare

Som vi skrev tidigare i veckan, har det skett en ökning av antalet stugor och hus inbrott under det senaste året. Enligt TV2 har antalet villainbrott ökat med så mycket som 30 procent på ett år.

Det är inte bara en ökning av antalet inbrottstjänster som tillåter husägare idag att överväga ytterligare säkerhetsåtgärder. Vi har sett högre siffror för inbrott innan. Å andra sidan gör tjuvarnas dårskap och motstånd det möjligt att ta lite extra hänsyn.

Stål när du är hemma

När vi kan lämna huset utan att låsa dörren. Nu har tillståndet blivit så det är en bra idé att låsa dörren själv när du är i huset.

Fler villainbrottslingar: Det senaste året har ökat bruttofilbrottet.

- Flera personer har upplevt inbrott och stöld när de varit hemma. Tjuvarna bedriver inbrott och stöld i en mycket kort tid, berättade polisen advokat Ole Jacob Garder till Drammen Tidende tidigare i år.

Alarm inget hinder

Många människor tycker säkerhet larm, och tidigare har det oftast varit så tjuvar har valt att hålla sig borta från hem med larm. Men idag kan bostadsalarm vara en falsk säkerhet. Medan larm tidigare har visat sig avskräckande verkar den nya typen av kriminella inte bryr sig lika mycket om larmet.

Läs också:

Varför INTE använda bakpapper

Bakpapper kan vara ett oumbärligt verktyg i köket, men du borde egentligen undvika det.

- Larm hindrar inte dem eftersom de vet att det tar tid innan säkerhetsvakterna kommer till adressen. De är ute av huset innan någon kommer, sade polisrådgivare i samma intervju.

Säkra låser viktigt

Så viktigt som bostadsalarm kan det därför vara bra låser på dörrar och fönster. FG-godkända lås gör det svårare för tjuvar att komma in i hemmet och därför verkar avskräckande. Nordan har även utvecklat NorDan Safety Window, vilket är det enda standardproducerade fönstret i Skandinavien som är godkänt som inbrottsskydd. Fönstret har sju låspunkter, tål 300 kilotryck och rekommenderas av Enova.

Du kan hitta fler tips här på Vi i villa om hur du skyddar ditt hem från inbrott. I artikeln Kommer du på semester utan oro får du tips om hur du gör ditt hem som självhushåll när du är borta.

Tänk som en tjuv

För att säkerställa ditt hem, kan du tänka som en tjuv. Du får några tips på artikeln Skydda ditt hem , tillsammans med råd om hur man gör ditt hem säkrare från inbrottstjuvar.

Du skulle vilja tro att sådana saker inte påverkar dig själv, men du kanske vill vidta vissa försiktighetsåtgärder. Det rekommenderas bland annat att ta bilder av värdesaker i hemmet.Skulle de gå vilse kan du dokumentera försäkringsbolaget vad som har blivit stulen. Kom bara ihåg att ladda upp bilderna online eller lagra kopior någon annanstans än hemmet. Annars riskerar du att bilderna försvinner med din kamera och dator ...

Läs också:

Hur får du rostfritt stål att lysa

Är ditt kylskåp täckt med dåliga fläckar och feta fingermärken? Vi visar dig hur du får rostfritt stål glänsande glansigt igen.

ADVERT

Mest populära