All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Pensel bör list och håret

Det sägs att du inte ska & rdquo; titta på hunden på håret & rdquo; , men när det gäller borstar är det exakt vad som gäller. Håret eller bustkvaliteten och kompositionen bestämmer vad borsten kan och ska användas till. Många arbetstimmar kan sparas med bra verktyg - samtidigt som prestanda förbättras. Hur borstarna sätts ihop är avancerad vetenskap. Här berättar vi om borstens struktur.

Fasad med smak och nöje

Att välja mellan oval eller platt form är vanligtvis en fråga om vad du vill. Ovala borstar har stor färgabsorption, medan de kan måla både bred och smal. En platt borste ger en jämn yta, medan den blir mycket smal när den läggs på toppen. Skarpa byster kommer i kryckor och krokar. Element penslar, med en knock i handtaget, överlappa med färg till taket nedanför. En rundborste med spetsiga borst är särskilt lämpliga för detaljerat arbete, och kan E användas på platser där det är svårt att nå eller önskar att tilldela en rak linje.

Bra och dålig kvalitet

Det finns penslar i många kvaliteter och prisklasser på marknaden. Dessutom, om det verkar tilltalande att köpa billiga penslar, rekommenderar experter att välja kvalitet. Skillnaderna i tid och mål är mycket stora! Dessa är de viktigaste skillnaderna:

Kvalitet Borstar förlorar bara ibland borst, medan borstar sämre förlora en hel del hår under användning.

Bra bustkvalitet garanterar god lackabsorption och du behöver inte dyka borsten lika ofta.

En bra borste skapar osynliga penselremsor, medan de är framträdande med billiga penslar.

En kvalitetsborste lägger färgen i en jämn och jämn kapp på substratet.

Det finns billiga borstar med bra färg skytte också, men ofta målar inuti borsten, och inte jämnt över ytan

Korrekt teknik

Använd rullnings till ansökan där det är möjligt och pensel där man inte kommer till. Sätt i båda rullar och borstar på justerbar förlängningsaxel. Genom att applicera rulle till applikation på detaljer som lister, fönster och möbler behöver du bara borsten för att släta och dölja färgen. Arbetet går mycket snabbare, applikationen blir jämnare och resultatet blir mycket trevligare.

Navigera med (utgångar) där du inte vill slipa (mönstret som rullan lämnar).

Känn dig fri att arbeta tillsammans - en med rulle och en med pensel - så bestämmer du dig för att fixa detaljerna innan färgen torkar.

Tryck inte för hårt - inte för lös. Tryck för att borsta ger svar.

Dra inte borsten för snabbt och inte för långsamt. Håll borsten i 45-90 graders vinkel mot substratet.

Naturbust eller syntetisk byst?

För moderna vattentäta färger bör borstar med syntetisk byst användas. Här kan penslar med en blandning av naturlig och syntetisk byst också vara bra. Penslar med ren naturlig byst används främst för applicering av alkydbaserade fundament, bönor, lacker och rena oljor som är mycket viskösa.

Den naturliga bysten är gjord av kinesisk vildsvinpäls och har mycket god absorption och kapacitet för gammaldags oljemålningar. I dag är minst lika borstar med syntetisk byst gjorda, avsedda för oljemålning.

Bra grepp

En borste ska vara ergonomiskt utformad, greppvänlig, välbalanserad och lättviktig. En bra pensel har många bra grepp möjligheter för både höger och vänster hand så det är enkelt och funktionellt att byta grepp för att undvika olycklig statisk stress. Resultatet blir lika bra oavsett hur du håller borsten.

Inomhusmålning

För färg inomhus, är ytbehandling mycket viktigt. En bra inre borste innehåller byster av olika tvärsnitt. Den drar väl med färg när du doppar och fördelar en lämplig mängd färg så att den rinner ut innan den torkar.

Erfarna målare vet hur och hur mycket färg de lägger på, vi andra måste testa oss. Felaktig borste och felaktig teknik leder ofta till att färgen appliceras för tjock eller för tunn.

Olika fibrer

Borsten i en bra borste är gjord av olika material, och de enskilda fibrerna har olika form och längd. Vissa fibrer är pekade i slutet, andra är runda eller stjärnformade, korta fibrer blandas med längre. Kombinationen av bysttyper ger borsten rätt attribut för specifika uppgifter.

Spetsen gör avslutningen

Det är toppen som gör målningen, resten av bysten kommer att säkerställa korrekt fotografering och att dra färgen.

Fäst bysten med epoxihäft och nitar på handtaget. Penslar som ger bort mycket hår i bruk, försenar arbetet och saboterar slutresultatet.

ADVERT

Mest populära