All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

De bästa träbränningsanvisningarna

Undvik rökstrålning i huset

Med en dammsugare på toppen av röret / skorstenen kan du lösa problem med inomhusbränder dåligt. Det kan fjärrstyras med ett trådlöst system.

För mer info: www. exolaft. nej

Sats på finalen på

Använd 2-3 kilo torrspolning till efterbehandling (3-4 kuber i korsning räcker inte för en snabb skjutning). Kompakt trä kan ge för hög temperatur, därför är det mer effektivt att sätta in oftare med träbitar, än sällan med stora träbitar.

Stabil korrekt

Air är nyckelordet här. Det är klokt att börja stapla på baksidan av eldstaden så att luften kan strömma ner i glaset och under träet. Låt skjutventilen vara öppen, eller ljust dörren något tills träet har tagit en ordentlig eld. Detta gör att temperaturen stiger snabbare och träet brinner bättre.

Läs också:

Se den här snygga gamla kuttern!

Den här killen var trött på hackspett som hoppade runt. Då sa han DEKK! Se den härliga träskyttaren här.

Firebreakers

Många använder tidning, mjölk kartonger och tidskrifter för att avfyra träet. Detta är skadligt för miljön, producerar mycket ask och stjäl bränsle. Öppen spis. Nej, rekommenderar därför gnistrande briketter.

Byt ut eldstad

Eldstäder och spisar som köpt efter 1998 är brandfarliga. Dessa släpper 90% mindre partiklar och ger 30 procent mer effektiv värme än en gammal. Att byta till en ny vedspis hjälper inte bara miljön, men det är också ekonomiskt och bra för din hälsa. Flera kommuner ger ekonomiskt stöd till hushåll som ersätter gamla eldstäder och spisar. Kontrollera med din kommun.

Ta bort aska

Rensa aska regelbundet. För mycket aska orsakar värmeförlust. Lämna ett tunt lager av ask för att skydda botten och göra det lättare att skjuta upp nästa gång. Dammsugare ska inte användas för att avlägsna aska, vilket kan orsaka bländning att lysa upp flera dagar efter att du använt eldstaden. Använd asklådor eller svepbricka.

Läs också:

Fungerar värmepumpen på kalla dagar?

Undrar du om värmepumpen fungerar på mycket kalla dagar? Svaret är ja!

Pussglas

Använd en fuktig trasa eller kökspapper, ta lite aska från eldstaden och gnid ut över rutten. Torka rent papper. Observera att de flesta tvättmedel kan skada glaset. Köp därför glasrengöringsmedel som är särskilt lämpade för rengöring av glaset.

Rengör röret

Webbplats Safe. ingen rekommenderar piper vartannat år och inspektion av sopning vart fjärde år för att förhindra rörledning. Före varje uppvärmningssäsong kan du också använda en skorstenssvep. Detta är en syntetisk hackspett som avger gaser som effektivt rengör skorstenen. Skorsteinsfeier rekommenderas speciellt i stugor och fritidshus.

Rengöring innan eldningssäsongen

Använd en røykrørsbørste att avlägsna sot från eldstaden och ugnsrören. Sot gör att den drar dåligt och ger en liten effektiv förbränning.

Läs också:

Energi vatten värms

Vill du bygga ett nytt hus väljer värmesystem under minst 30-40 år. I Norge, billig vattenkraft bidrog till elvärme har ...

Owls i skorstenen

Owls, eller annan typ av fåglar, kan snart hamna i skorstenen. Ugglor söker pip att dölja under dagen, medan andra typer av fåglar använder skorstenen för att bygga bon. Om du ska förhindra fugleinntrengsel kan täcka rök ventiler med kyckling nät, tippar Roar Solheim på Miljolare. nr.

Källor: Eldstad. Nej, Säker. Nej, Miljolare. com

ADVERT

Mest populära