All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Bäst tillbringade hitta tips

CREATIVE: Ann Merete Slåttland delar sina mest använda tips. Foto: Foto: Trine Solberg

MINNS att pruta: Det är inte alltid lätt, men kom ihåg att pruta på loppmarknaden. Foto: PHOTO: Trine Solberg

Är du en av många undrar hur används och vintageexperter verkligen får det? Att stava de coola sakerna i det besvärliga blir en begagnad marknad snabbt och gör det lugnt hem utan att tömma din plånbok?

Det är loppmarknadssäsong och vi har varit med Ann Merete Slåttland i loppmarknad på Smestad skole i Oslo.

Hon kör bloggen Creative-in-Tetblog. com, och är också en röra i DIY.

Hemma med henne är thrifting kupp av olika slag, där något fräschas upp själv och en annan kommer att vara som den är. Något kommer att lämnas och kommer så småningom att returneras.

Har en plan

Men hur hittar du dig i allt kaos?

- Jag tycker att det är smart att tänka på vad det är klokt att leta efter i förväg. Om du inte gör det kan det finnas några överväldigande.

Låt dig inte lura av all röran. Markera rutorna och kolla både bakom och under tabellerna. Det kan vara guld som inte alla andra har sett. Gilla de två vinbollarna under borden på Smestad.

- De är coola. Jag har en sådan blommevase, jag har också kuddar och filtar i korgen. De borde ta lite.

Kom tidigt

Det är ingen tvekan om att du måste ha några armbågar. Kön utanför skolgården vid Smestad skola är lång redan tjugo minuter innan den öppnas, och när portarna äntligen upp kör ivriga thrifting hoppare till.

Artikeln fortsätter under bilden.

Eftersom det finns många människor och många saker. Att få tidigt är tips nummer ett.

- Och kom ihåg pengar. Visserligen mindre pengar, så säljaren blir utbytt.

Ta ett stort shoppingnät så att du faktiskt kan bära allt du vill ha.

Och kom ihåg att det är helt tillåtet att pruta på loppmarknader.

Artikeln fortsätter under bilden.

garnering, hyllor och lådor

dagens första COUP: en bur av katten ... Det bör fastställas med vit lackering. Foto: Foto: Trine Solberg

Det aktuella projektet är i första hand en liten hylla och en korg i ljust trä. Men mycket ofplanerad kan visas om du ser bra ut.

- Jag letar efter små saker. En söt liten hylla eller en setlåda. Jag har renoverade sittlådor och lägger bakgrunden på dem tidigare. Stora möbler är helt enkelt lite svår att bära.

Artikeln fortsätter under bilden.

Tänk Creative

Det är klokt att hålla ögonen öppna för saker med potential. Oroa dig inte enbart för de perfekta objekten. Om du inte gillar färgen, men hitta en blomkruka eller en vas med en fin form, kan en liten spray vara lösningen.

- Textil kan också användas för att klara sig. Om du köper en läderjacka kan du dra en stol eller kudde. Det händer också att jag tittar på böcker. En gång köpte jag någon som "Who What Where Books" för att de hade så fina färger.Annars bara titta och se.

RETRO: Vissa gamla resväskor blir ett coolt bord. Foto: Foto: Trine Solberg

Hur hittar man de bästa fynden:

 • Kom tidigt
 • Minns kontanter
 • Ta med en stor kasse
 • Bestäm glad för vad du letar efter i förväg <999 > Se potentialen i saker. Du kanske inte hittar den perfekta vasen, men kanske kan du borsta det lite.
 • Om du är lite kreativ kan skelettet av en stor lampskärm används som bas för en tabell, och en jordglob (inte plast) kan vara en trevlig lampa om du tar bort kartan. En cool jacka kan dras in i en stol eller kudde.
 • Ta lite av de stora städerna. Det finns ofta mindre människor och mer skatter.
 • Titta under och bakom borden och upp rutorna
 • Gå flera rundor. Det är ofta lite rörigt, och du tar inte alltid allt på första omgången.
 • Var försiktig när du köper elektrisk utrustning. Se till att det inte finns några skador på ledningarna och att de har jordning. Har du hittat en cool lampa, är det också klokt att fråga om du kan testa att det fungerar innan du tar hem
 • Det är tillåtet att pruta på thrifting
 • (Källa: Ann Merete Slåttland)

SV LAMPE: Eller chassit på ett bord? Är du kreativ kan du göra mycket cool ingen annan. Foto: PHOTO: Trine Solberg

- En korg ska jag leta efter idag. Jag vet inte riktigt vad jag ska använda, men du behöver alltid bra lagring.

Hon har bland annat gjort en kupp i en marmorvase, som redan finns på marknaden idag.

Mässing är också klok för att kontrollera om du är av den trendfria typen. Älskar du teak är också loppans plats.

Annars finns det kurvor, små hyllor och andra smycken. Lampavdelningen är alltid dags för en promenad i slutet av dagen.

Kom ihåg dock att allt ser bra ut när du köper elektrisk utrustning, så du köper inte en brandfälla. Bud nummer ett är att ledningen är full. Det är också klokt att fråga om du kan prova det innan du betalar.

Välj loppmarknaderna i utkanten av staden

Gå flera rundor när du handlar. Det finns saker överallt och du tittar inte alltid på det innan nummer tre, framförallt över alla loppentusiaster.

Vill du ha det lite tystare, kan det vara en idé att få lite ut ur staden. Dessutom är chansen att någon riktig fynd kan vara större.

- Jag kommer ursprungligen från Hadeland, och jag känner att jag har hittat mer. Lite eftersom trenden jag följer kanske inte är din enda. Så det kommer att bli lite mindre kamp om saker. Och det finns mindre människor, säger Slåttland.

- Jag skulle definitivt ha tagit en tur i en timmes radie runt staden. Men jag tycker också att folk kommer ifrån långt borta.

Hon har också intrycket att många loppmarknader har varit bra för att plocka ut de bästa lopporna och sätta dem på auktionsbordet istället. Således är det bäst när skolorna öppnas.

Det är inte nödvändigtvis när du kommer ut ur staden.

- Jag har också intrycket att loppmarknadsförare ser vad som är värt mycket, ta det och lägg det på auktionsbordet. De gör det också i byn, men kanske inte lika mycket som i städerna. Jag har hjälpt lite i loppmarknaderna i hemstaden, och det är inte allt som tas. Då kan du göra några fina pråmar. Dagens fångst är en teakbricka, en träpol som ska borstar ljusare, en vit retro bordslampa och en korg till katterna Sofus och Pysen. Den senare ska spraybeläggas så att den ena halvan blir vit.

- Det var inte mycket idag. Jag ser mycket jag kunde köpa, men jag måste vara lite försiktig, säger Slåttland, som har lovat att inte komma hem med för mycket.

Det var lite "så där", men pengarna fortsätter för en bra sak.

Intresserad av arkitektur, inredning, bostadsmarknad, städning eller trädgård? Följ Klicka Properties på Facebook.

ADVERT

Mest populära