All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

De bästa monocabs

"En familj som håller ihop, är oövervinnerlig", säger Bjørnstjerne Bjørnson. Han var helt rätt i det, men hur får du en familj att komma överens om vilken bil du ska köpa? Mest bil för pengarna? Maximal plats? De flesta platser möjliga? Mest körglädje? Mest status? Kraven kan vara otaliga och urvalet är enormt.

Om familjen inte är intresserad av att gå hela vägen upp i Storbil klass och nysa på Ford S-Max, Ford Galaxy och Volkswagen Caravelle, eller inte har budgeten för dyra bilar som Volvo XC90 och BMW X5, men också vill ha bra lagringskapacitet och plats för sju personer, har vi här ett antal bilar som verkligen bör övervägas ...

Den nya hybrid kung

Toyota Prius + sju

Toyota Prius + Seven

pris från: 311,900 £

Bagageutrymme: 535 liter

Toyotas nya hybridsäte har just anlänt. Att det redan har varit en stor framgång är inte en stor överraskning. Bilen har blivit bättre att köra, särskilt på komfortsidan, och det är helt enkelt bekvämt bakom ratten. En annan sak är att bli en avslappnad förare, eftersom bilen inte gillar stressig körning. Utrymmet är formidabelt och prisnivån på de olika modellerna är snäll. Det har också otroligt låga koldioxidutsläpp för denna typ av bil att vara, ett faktum som förmodligen väger tungt för många. Kort sagt, Prius + har mest.

mest utrymme för pengarna

Renault Grand Scenic Se mer

Renault Grand Scenic

Pris från: 334,900 £

Bagageutrymme: 702 liter

Grand Scenic väcker inte några större auto fil känslor. Men om du bara försöker vara lite mindre skadad, kommer du att upptäcka att det här är en väldigt utarbetad bil. Om du väljer 1, 5 liter diesel kan du få en stabil nedgradering över 300 000 kronor. Dessutom är bilen bra att köra, och det ger mycket utrymme. Om du är extremt försiktig med vad du får för pengarna, bör du definitivt söka efter närmaste Renault-återförsäljare och prova en Grand Scenic.

Stor Test mästare

Opel Zafira mer

Opel Zafira

Pris från: 329,900 £

Bagageutrymme: 650 liter

Vi gillar Opel Zafira och vann sedan för stor test som var förra hösten när det slog vår gamla favorit Ford S-Max. Skälen till det är många, inklusive den premiuma ljuskänslan som dyker upp när du sätter dig ner bakom ratten. Dessutom är den full av praktiska lösningar. Centralsitslösningen gör att du kan glida de två yttersta stolarna bakåt och mot bilens mitt medan du tar bort mittplatsen.Detta ger mycket utrymme i baksätet. Det tredje stolen erbjuder fenomenalt utrymme, och du kan välja en stabil panoramautsikt.

Ställ in standard

Volkswagen Touran mer

Volkswagen Touran

Pris från: 320,900 £

Bagageutrymme: 695 liter

När bilen dök upp i 2003, var det en omedelbar försäljningssuccé i Norge. Detta berodde i synnerhet på att det uppfyllde klasskravet som omvandlade bilen till lågskattebilar med gröna tecken. Touran fortsätter att hänga bra under 2012, även om det inte ger plana golv när alla platser är nedlagda. Å andra sidan har ingen en bättre automatlåda (DSG) än VW-gruppen, som finns som tillbehör på Touran. Den erfarna kvalitetskänslan är mycket bra, medan den tredje sitsen är lite trång.

Lovely glidande

Mazda5 mer

Mazda5

Pris från 283 $ 600

Bagageutrymme: 426 liter

Detta är på många sätt den glömda MPV. Men det borde inte vara för att Mazda 5 är mycket bil för pengarna. Det har också skjutdörrar och många flexibla lösningar. Men baksätet är relativt trångt. Bilen är lätt att köra och alla kontroller och kontroller är lätta att hitta. Växellådan är snäll, men Mazda 5 levereras tyvärr inte med automatisk växellåda. Den inre kvaliteten är som den gör, det blir mycket billigt hårdplast från Orienten. Men det återspeglas i priset. 283 600 kronor måste sägas vara en varp för en sådan doning.

Penna och populära

Peugeot 5008 mer

Peugeot 5008

Pris från: 346,900 £

bagageutrymme: 679 liter

Den franska bilen är både välutrustade och vackra. Inuti ser allt bra ut, och du får också en head-up-skärm, som du lätt kan vänja dig som extremt praktisk. Bilen är också mycket bekväm, och oberoende av motoralternativet är bilen ett bra valuta för pengarna. Komfort är kanske det bästa du kan få i denna bilklass, speciellt på bra asfalt. På lite sämre vägar är suspensionen inte så bra som möjligt. Det billigaste är 1, 6-liters diesel med 112 hk, en motor som är mycket mer uttalad än det låter, speciellt vid hastigheter mellan 60-100 km / h. Sammantaget en fin fransman.

Liten men bra

Toyota Verso mer

Toyota Verso

Pris från: 307200 £

Bagageutrymme: 440 liter

Verso är en fleranvändar som ofta förbises i den här bilen. Men det är en Toyota, det är en plats och det har faktiskt ganska noggranna körförmågor. De två baksätet är lite trånga, inte så konstiga, eftersom Verso är en mycket kompakt flerfunktionsbil när det gäller yttre och inre dimensioner. I praktiken arbetar baksätet endast för barn. Förresten är det otroligt enkelt att slå ner den här platsen för att frigöra extra bagageutrymme. Inredningen karaktäriseras av mycket billig plast, och linjen är inte särskilt spännande. En annan anledning att nämna är Toyota Avensis. För att om du inte behöver sju platser, men vill ha Toyota med mycket utrymme, visas en Avensis Station Wagon som ett mer förnuftigt köp.

Grand finale

Ford Grand C-MAX mer

Ford Grand C-MAX

Pris från: 291.000 £

bagageutrymme: 471 liter

Den stora C-Max kan se tråkigt och säkringsdesignen är inte helt lätt att förstå.Men bakom ratten är det bland de mest sportiga mångsidiga bilarna du kan köpa. Både kontroll och upphängning ger tanken till GTI-världen. Skjutdörrar är praktiska och bilen har några fina lösningar. Den tredje och baksätet är lite trångt. Automatisk växellåda är tillgänglig. Grand C-Max verkar tråkigt än den är, men erbjuder både sportigt körglädje och är bland de billigaste och bästa motoriserade bilarna i den här klassen. Om du är en Ford man kan du naturligtvis också överväga och välja den dyrare S-Max, en bra gammal favorit i Auto-File Editor.

ADVERT

Mest populära