All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Bästa malware

- Molnigt är den bästa skadliga programvaran. Naturligtvis behöver det inte regna, men det är också viktigt att det inte är för varmt, som det vanligtvis är i solväggen på varma sommardagar, säger Bjørg Owren, kreativ chef vid IFI. nr.

Temperaturerna är idealiska vid ca 16 grader, men det fungerar perfekt både varmare och kallare. Solväggen bör dock undvikas eftersom väggen snabbt kan bli för varm, vilket kan orsaka suddig färgning i färgfilmen.

Undvik fukt

Fukt i träet är inte heller bra vid målning och väggen får inte ha en fuktighet över 15-18 procent. Om du målar på en fuktig vägg riskerar du att stoppa fukten i träet, som i sin tur kan orsaka stor skada senare.

- Här finns en regndusch i ny och ny, så det är inte alltid lätt att veta om träet är torrt nog. Därför är en fuktmätare trevlig att ha. Det berättar snabbt och enkelt om det är okej att måla, säger Owren.

Fuktmätare finns i många prisklasser och köps eller hyrs hos färghandlare och byggbutiker.

Om det finns höga temperaturfluktuationer mellan dag och natt, så att det blir dagg på morgonen, kan det vara värt att göra färgen arbete tidigt på dagen, snarare än på kvällen. Detta för att dagg på halvtorkad färg kan göra den nymålade mattan matt.

Använd regniga dagarna

Regnbågens dagar är inte helt bortkastade när det gäller externt underhåll. Tvättningen av hus, terrass och trädgårdsmöbler kan göras på regniga dagar.

Kontrollera malware vid ifi. nej

På IFI. Nej, det är en malwareindikator baserad på väderprognosen. Grön borste betyder att det är nog bra att måla, medan röd pensel betyder att man väntar.

ADVERT

Mest populära