All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

De bästa nedskärningar suveräna utan att behöva ta

Om testet:

testpanel bestod av Tommy Tønsberg, trädgårdsmästare, hagebokforfatter och tidigare redaktör för den norska Building officiella tidning, Kenneth Ingebretsen, trädgårdsmästare och trädgårds bloggare och Bjørnhild Fjeld, hagebokforfatter och ivrig trädgårdsmästare. Tommy och Kenneth driver Garden Shop Gardenliving. nr.

De 14 beskärningssågarna representerar ett urval av sax som säljs i norska trädgårdscentraler. Vi har testat ny sax i praktisk användning och ansåg användbarhet och teknisk kvalitet.

Oavsett om du har en liten eller stor trädgård, behöver du en bra hand sax, även kallad sekatør kan du använda lite av allt i trädgården.

Du kan ha några rosenbuskar, bärbuskar till grödor och andra växter som är trevliga att borsta och skära lite. Flera av plantorna kommer beskäras från våren.

Ease mycket viktigt

Det finns många olika typer av sekatörer att välja mellan, och många är anpassade till specifika behov. När vi testade saxen vi tittat på användbarhet, både när det gäller hur väl den ligger i handen, och hur väl den skär tunna och tjocka grenar.

Det är till skillnad från de tjocka grenar saxen kan klippa - det bästa är gott nog bra för alla vanliga beskärning, t ex av häckar, rosenbuskar och fruktträd, även om grenarna är relativt tjocka .

Vi har inte testat hållbarheten över tiden, det här är bara ett test för användarvänlighet när saxen är ny.

Vi har också betonat att kopplingarna arbetar i en vanlig trädgårdsägare även för kvinnor och äldre som inte nödvändigtvis är så "starka i klypa". Dessutom har vi utvärderat den tekniska kvaliteten - saxen verkar solid och hållbar, eller om det finns något annat som drar uppåt eller nedåt.

Vi har övervägt snips oavsett pris, men i efterhand ser vi att flera av de billigaste sax positiva överraskningar. De dyraste modellerna tenderar att ha en mer solid konstruktion med metall och ytterligare funktioner, men det gör när vikten är högre och hittar dem svårare att använda.

"Roller givande" ger mer kraft

Saxen kom allra bästa i testet var ström Gear klipper från Fiskars. Dessa är ergonomiskt utformade så att du inte behöver spendera så mycket kraft för att skära av även tjocka grenar. Gripet "rullar" i handen, det kan vara lite ovanligt, men det gör det lättare att klippa.

Du får helt enkelt mer kraft utan att lägga mer ansträngning.

De två saxarna från Felco är också bra arbetsverktyg. Dessa röda saxar används ofta av professionella trädgårdsmästare, och det är inte utan anledning. De är mycket praktiska, skarpa och har en design som gör att du kan skära mycket utan att bli trött.

Men det finns en sak som är viktigt att komma ihåg med Felco-sax: De är inte rostfritt stål, så att om de lämnas ut, kommer de korroderar ganska snabbt.Om du är bra och sätta tillbaka den i verktygslådan efter användning, kommer du att ha en bra grödeskärning i många år. Det är också möjligt att byta bladen på den.

prova innan du köper

testpanel Kenneth Ingebretsen har arbetat många år i trädgårdscenter, och har hjälpt många kunder att hitta rätt ämne. Många tycker det är svårt att välja är hans erfarenhet. Han tycker att det är väldigt viktigt att du försöker saxen innan du köper den.

- Be tjänsten att öppna ett paket för dig om de inte har hängt ut saxar du kan försöka. Det viktigaste är hur bra det passar din hand. Om det är felaktigt kommer du att kunna få vattenproblem och gnagare.

Kvinnor behöver möjligen en mindre fall än män, och de som inte är så stark i armarna kan med fördel välja en lättare sax.

Låg vikt är för övrigt en punkt för alla, liksom saxen får inte vara för tung för att pressa in. Om du måste ägna mycket ansträngning bara på själva saxen kommer du snabbt att bli trött.

Skäreggar eller sidokanter?

Beskärningsaxlar är ofta uppdelade i två grupper: Repor med klädsel och sax med sidokanter. Dessa har lite olika användningsegenskaper - men kan mest användas för samma uppgifter.

Saxen har motskjær tillräckligt något bättre för att skära ris eller rosenbuskar, dvs kvistar / grenar som är svåra, men ganska tunna. Saxar med sidokjolar är ofta bäst för tjockare grenar.

Vissa väljer att köpa två saxar: en rossåg och en sax för en annan gröda. Skulle du välja en sax, är en sax med sidokjolar bäst för de flesta av uppgifterna.

Läs också:

En av boksåpnerne i testet vi inte verka

Big test av kockknivar

Testa vinnaren av nämnda stenen gav upp efter 83 lopp

ADVERT

Mest populära