All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Badad i ljus

-> Om du gör ett litet stilleben i badrummet är det ofta nödvändigt med fokusering för att markera dem.

Men badrummet är inte en plats som bara är avsedd för själslig massage. Det är lika ofta ett arbetsrum. Tvättservice och torkning av kläder, babybadning och blöjabyte tas. Framför spegeln läggs till och avlägsnas smink, skäggspinnar rakas och håret känns. Tonårsbarn brukar vara narcissistiska, vanligtvis i timmar, och sällan ensamma. Alla dessa element kräver att belysningen i rummet planeras på ett sätt som motsvarar familjens behov.

Bra allmän belysning är viktig. Hela rummet ska kunna badas i ett mjukt och jämnt ljus som når till varje krok och krok. Downlights är idealiska. Placerad på ett avstånd av 60 cm i bredd och 90 cm i längd, ger den en tillfredsställande total belysning.

Ett annat alternativ är att montera glödlampor i både tak och vägg. Handeln kan erbjuda en mängd olika varianter i moderna och mer traditionella mönster. Båda dessa alternativ ska vara kopplade till en dimmer så att belysningen kan dämpas för de mer intima stunderna.

Vid spegeln finns andra överväganden som måste tas hand om. Det är viktigt att ha ett bra arbetsljus som uppfyller de uppgifter som ska utföras. Om det finns en ögonlykta på varje sida, är det en bra lösning. Men också en skärmad ljusremsa som överstiger antingen fluorescerande eller downlights gör fördelen. Det är viktigt att ljuset inte faller direkt på spegeln, men diffunderar på framsidan av personen. På det sättet undviker du att blinda medan arbetet framför spegeln pågår.

Andra områden i badrummet kan kräva en strålkastare. Det kan vara där arbetet görs på tvätt som har tvättats. Men även om det finns föremål, dekorationer, växter eller andra saker som du vill betona. Den ideala ljuskällan för detta verktyg är strålkastare som kommer i en mängd olika varianter. Kom ihåg att alla ljus som används i badrummet måste godkännas för våt användning och placeras i enlighet med gällande föreskrifter.

Om du är osäker på var du ska placera olika ljuskällor, försök en ledning med en glödlampa i slutet och en bit vit kartong som kan krullas och vikas i alla former. Då kan du se om ljuset ska vikas ner eller uppåt, på väggen eller taket, och huruvida det ska vara avskärmat eller inte. Och när du är nöjd och allt är på plats kan du dämpa ljuset, sjunka dig in i bubbelpoolen, och gärna lägga ett ljus och ett vinglas på kanten.

Läs också:

Plumbo rörtvättar Håll rören rena

Problemproblem? Plumbo VVS kan hjälpa dig!

1. Rondo

Läs också:

Kontrollera belysningen i belysningen i badrummet!

När du installerar downlight i våtrummet måste du välja armaturer med tillfredsställande hölje.

Leverantör: NorDesign AS,

Telefon på: 73 84 95 50,

www.norr tecken. nej

Läs också:

12 örter du kan odla hela året - bara med vatten!

Gröna växter utan gröna fingrar? Ja, det är möjligt. Dessa 12 örter kräver minimal omsorg, tid och näring.

2. Apollon

Leverantör: NorDesign AS,

Telefon: 73 84 95 50,

www. norr tecken. com

3. Bern

Leverantör: Norlys AS,

Telefon: 24 12 40 10,

www. Norlys. com

4. Centro

Leverantör: NorDesign AS,

Telefon: 73 84 95 50,

www. norr tecken. com

ADVERT

Mest populära