All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Av igenkännings konst

igenkännbar konst

  1. Foto Special

Hedersgäst

Naoto Fukasawa är hedersgäst på Stockholm Furniture Fair den här veckan. DinSide Housing var en av de lyckliga för att träffa den världsberömda designern.

Mest känd är han troligen för sitt långvariga samarbete med Muji. Förutom att designa en mängd olika produkter, hanterar han designprogrammet och granskar alla produkter. "De produkter du har i Europa är bara en liten del av det vi säljer i Japan. Och vad som når affärshyllorna i Japan är bara en liten del av vad som händer på mitt kontor, Fukasawa chokes.

Av Mujis egen design, kanske den lilla väggmonterade CD-spelaren bland de mest kända produkterna. (I Norge en köpt den här CD-spelaren Åhlens för cirka tusen lob, not ed. S.) I såg Stockholm både den vita versionen vi känner från affären, liksom en svart version. Dessutom hade han en säng och två stolar i trä, som han utställde med en mängd andra produkter.

Klicka här för att se bilder på några av Fukasawas produkter.

Bor i en låda

För att koppla av tar Fukasawa familjen till sitt lanthus, en timmes bilresa utanför Tokyo. Trots vad man kan tänka på en designer med hans rekord, det finns ingen talar om en storslagen beröm hus med plats för alla möbler eller sina produkter. Lantgården är en liten och minimalistisk koi på 15 kvadratmeter. "Det är litet, men det har allt jag behöver.

Familjens samspel med naturen utanför koen har inspirerat mer möbler, inklusive de ihåliga loggliknande tabellerna. "Vi använder naturen runt oss - en logg är lika sannolikt att vara en bänk", säger han.

Bänk inspirerad av det krökta virket, från entrén på Stockholms mässa. Bakre vänster hylla ShelfX för B & B och till höger är en affisch av en 12-sidig armbandsur han designade för Issey Miyake. Foto: Elisabeth Dalseg mer

Scrolla ner för mer

Up-ner med mycket humor

tandkrämstub Shaped fjärrkontrollen. Skobox med gummisula och paraply står formad som ett paraply. För att inte tala om Deja-vu barkstället, vårt namn favorit. Fukasawas design vittnar om en lekfull själ med stark humoristisk känsla. Men han tar jobbet väldigt seriöst. - Ett antal av mina produkter uppfattas som roliga. Ursprungligen är de inte avsedda att vara roliga, men jag vill att folk ska känna igen sig själva.

DinSide: Erkänna i en fjärrkontroll formad som ett tandkrämrör?

- Min design finns redan i din och andras medvetenhet. Jag visualiserar bara, säger Fukasawa.- Jag tillverkar produkter som du kan använda instinktivt eftersom du kan flytta eller handla. Ibland ger jag bara en liten ny twist eller en ny färg.

- Vet du, det är själv skrattar, det är, det finns mycket humor i erkännandet, avslutar Fukasawa. - Det är erkännandekunsten.

Klicka här för att se bilder på några av Fukasawas produkter.

750 företag och tillverkare av möbler, textilier och ljus från 30 olika länder samlades i Stockholm i helgen för ett av Skandinaviens största mässor. Det förväntas cirka 30 000 besökare. Om du har möjlighet att gå, håll möbelmässan öppen för allmänheten söndag 12 februari. DinSide kommer tillbaka med fler nyheter från showen.

ADVERT

Mest populära