All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Konsten att stanna med färger

Här bor Torhild Rusten, koncept chef på kronan och med ansvar för förlusten område, tillsammans med sin make Mats. Paret föll snabbt för lägenheten, med sin bra planlösning och övergripande ljus.

Trots att de har kommit överens om valet har Torhild varit förare och arkitekt bakom färginställningen - det råder ingen tvekan!

- Naturligtvis skulle det gå förlorat i flera rum, och även färger som & rdquo; göm inte & rdquo; , säger Torhild. Bakgrunden i vardagsrummet, i mitt arbete, har utvecklats för den norska marknaden, så det är ovanligt att ha just det på väggarna. Jag tycker att vi har en bra balans mellan mönster och soliga färgade ytor, fortsätter hon.

Färgerna är blandade

I huvudsak finns det tre färger som går igen; blågrön, orange och vit, i skuggade nyanser och graderad fördelning i de olika rummen.

- Orange är min favoritfärg och ger mig mycket energi. Det är därför viktigt för mig att få det i inredningen, men i en passabel mängd så att den inte blir för dominerande, säger Torhild.

Bakgrunderna i blågrön färg går tillbaka i alla rum och tas upp i både mattan och kuddarna. Här är också en passande mängd Torhilds favoritfärg - orange.

Varför ska du vara vit?

I sovrummet, den orange tråd av köket gjord på ett kontrollerat, pulver apelsin variant (S 1010 Y70R). Tak, väggar och lister är målade i en och samma färg, vilket förbättrar färgeffekten.

Torhild ville ta med några av taken i inredningen. Köket var ljus orange, sovrummet med pulveriserad orange och gästrummet fick tapeten.

- Taket är en underskattad yta som ger en ny dimension till inredningen och öppnar för spännande möjligheter, säger hon.

En uppsjö av färger och vackra ljus

Här är det uppenbart många färger, medan det faktiskt talar om bara ett fåtal, men i flera nyanser. Kokplattan är isen på i-ett, med sin energirekta orange färg (S 1070-70R). Väggarna i köket har fått en lättare version av en levande band Tet akvamarin färg (S 1005-B50G), och bildar en sval kontrast till taket. Det gyllene golvet är varmt presenterat med trätegning - en vacker motsvarighet till moderna möbler och tapeter.

Det finns tydligen många färger, men det finns faktiskt få, men i flera nyanser.

Färger i köket

COLOR MÖT Både köket och vardagsrummet sett från entrén och bra färger skapar en spännande första intryck.

Kökets interiör är vit och vitt, med mässingsknutar, en delikat kontrast till mattväggarna. Bänkskivorna har samma gyllene nyans som golvet.

- Det oransatta taket i matsalen som jag ville ha som energitillskott för tidigt på morgonen, medan frukost tas och jag är uppdaterad på nyheterna.Upp till flera provrök behövdes för att hitta rätt kombination av blågrön (S 1005-B50G) och orange (S 1070-Y70R).

- Det oransatta taket i matsalen som jag ville ha som energitillskott för tidigt på morgonen, medan frukost tas och jag är uppdaterad på nyheterna.

Tuned combinations; Det är oavsett med öppen lösning när färgerna är så bra på laget - köket vetter mot vardagsrumsväggen. Och till höger känner vi igen tapeterna i korridoren, som också har den blågröna färgen.

En dröm om ett rum

Drömrummet har en cool väggfärg; S 2010-B50G.

Det är inte meningen att ha din egen garderob, och det har blivit ett av favoritrummen i huset. Väggarna hålls i en lugn, blå-grön färg (S 2010 B50G) - en perfekt bakgrund för kläderna i alla regnbågens färger, ek skåp och den gyllene sisalteppet.

Detta sparar inte knäckan!

Bakom skjutdörrarna ligger en rymlig garderob.

Ett litet granskningsrum, som denna ingång, klarar många mönster och färger och erbjuder ett underbart välkomnande. Vi hittar färger från köket och vardagsrummet i tapeten, medan golvets ljusa marmorplattor är en elegant motvikt mot väggarna.

Geometriska möten

Ett öppet geometriskt mönster i norska Trellis tapeter.

- Jag är ett stort fan av geometriska mönster, säger Torhild, och det var därför naturligt att välja dessa banden i vardagsrummet och korridoren.

Geometrisk, tät mönster från Mariska Meijers.

Det är absolut oproblematiskt att dessa mönster träffas, eftersom: tapeten i korridoren har ljusa färger och tät mönster, medan i vardagsrummet tar upp den blå-grön färg tid, det har bara två färger och en mycket öppen mönster. De uppfattas inte som obegränsade.

Ett litet granskningsrum, som denna ingång, tålar mycket mönster och färger.

Maskulin i gästrummet

Väggfärgen väljs från bakgrunden; 2215-R99B.

- Färgerna föll på plats när jag hittade tapetet i taket och skuggan i väggfärgen (2215-R99B) tog jag dit. Vårt sovrum har blivit relativt feminint, så jag tror att det här rummet står som en fin

maskulin motvikt till den.

Med himlen som tak

Vem har bestämt att tapetet måste ligga på väggen?

- Kombinationen av den dammiga, blågrön färg (2215-R99B) och den svarta himmeltapetet ger en avslappnad atmosfär där vi kan ligga och se

på stjärnorna i timmar.

Här kan du ligga och drömma bort i stjärnhimmel.

TORHILD OM FÄRGOR

Torhild Rustenberg, verkställande direktör för butiksleverantören Storeys.

* Ursprungligen finns tre färger som går igen, i olika nyanser; blågrön, orange och vit. Blågrön är en bra basfärg. Orange är min favoritfärg. Vit går igen i möbler, tak och listor.

* Jag ville inte ha vita eller väggväggar, eftersom jag tycker att rummet känns och det övergripande utrymmet är mer harmoniskt när alla fyra väggarna har samma färg eller tapeter.

* Ekgolvet lägger till lägenheten ett vackert och konsekvent naturelement som också skapar en helhet.

* Väggfärgen tar upp färgerna i tapeten, vilket skapar lugn och övergripande.

* Ingången är ett inloppsrum och även ett litet rum, så det blev naturligt att välja en spatter tapeter där.

* Jag ville aktivt använda några av taken. Gästrummet har stjärnhimmel. Taket i köket krävde upprepad provtagning för att hitta rätt kombination mellan tak och väggar. Den orangefärgade färgen återspeglas i en relativt ljus miljö under olika ljusförhållanden. Sovrumstaket var samma färg som väggarna och skapar en trevlig atmosfär.

* Färgen på garderoben skapar en avkopplande och bra bas för alla mina färgglada kläder.

* Sovrummet har en pulverton för att få orange från köket till en mer dämpad version. Tak, väggar och listor har samma färg, vilket förbättrar färgeffekten.

* Valet för gästrummet föll på plats när jag hittade tapetet till taket. Kombinationen av den dammiga, blågröna väggfärgen och den svarta himmelfallen ger ett mycket avkopplande rum.

ADVERT

Mest populära