All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

De råd som håller musen ute!

Detta år har det varit ett problem för många. Det finns effektiva sätt att bekämpa skadedjur, men vad hjälper det när många butiker har sålts ut?

Striktare regler

Många av de traditionella bekämpningsmedlen påverkas av regleringsförändringar genom ett nytt biocidproduktdirektiv. Det innebär bland annat att privatpersoner inte längre kan hantera den vanliga typen av muspapper. Nu får gifpreparat endast säljs i förseglade stashes för engångsbruk.

- Efterfrågan på dessa produkter har varit så stor i höst att de flesta återförsäljare har blivit tomma, säger Inger Løvaas på Krefting.

Access Station

- Vi hade möjlighet att sälja gamla giftyper under en övergångsperiod, men nu är det över. Våra ägodelar, som uppfyller kraven i de nya reglerna, är dock på väg till butikerna nu, så ingen behöver frukta att de måste dela julmiddagen med de små och säkra Løvaas.

Fler alternativ till Mus Remover

Enligt Løvaas finns det många effektiva alternativ för att bli av med skadedjur.

- Många föredrar fortfarande traditionella mus- och råttfälla eftersom de är rädda för att giftiga buggar kryper in i väggarna för att dö och orsaka luktskador. Detta är dock mycket sällsynt. Dessutom har vi också sorter som Nippon Muscle Scare, mintpåse som avger en doft som musen starkt ogillar. Och om du vill försöka med någon högteknologi, så har vi Nippon-mus- och råttjägare som producerar högfrekventa ljudvågor så att skadedjur inte kan sticka ut, säger hon.

ADVERT

Mest populära