All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Fläcken kan du inte misslyckas med

Vi testade fläck på en gammal och väl slitna bord - märkt av tidens tand. En förutsättning för ett framgångsrikt resultat är emellertid en grundlig förberedelse. Vårt bord var obehandlat och ytan var avskärmad, vilket lätt kunde ses även om du hade på flera plagg. Dessutom kan gammalt smuts och fett förhindra att apparaten tränger in ordentligt i träet.

Första inmatningen är därför en ordentlig rengöring. Rengöringen görs enkelt genom att använda en lämplig typ av möbelrengörare. Använd fin stålull (no 0.) - fukta den med lite möbler rengöringsmedel och torka smutsen med en torr, ren, luddfri trasa. Se till att du inte gnuggar smuts i träet - men torka av det.

Tänk om det är nödvändigt att korsa ved med fint sandpapper. Använd i så fall en borste och borste bara i träets riktning.

Zar leverantör Jan-Rune Viken på Tools Wholesale Bergen, anser att ZAR är det bästa av allt. Efter att ha torkat vårt gamla bord måste vi komma överens. På grund av den extremt långa "öppettiden" är du nästan garanterad att undvika strimmor och synlig överlappning.

Ansökan appliceras snabbt och enkelt med en tandborste. Ju mer du matar vedet - desto mörkare blir tonen på djuret.

Testa först på en träbit så att du vet hur fläcken beter sig, kom ihåg att det finns skillnader mellan porositet olika träslag. Boken tränger djupare in i trä som tall och tall och kräver därför mer smuts än hårdare skogar.

Vill du ha en mörkare ton än den du fick efter det första skiktet, gå lätt över ytan med ett fint sandpapper, torka av med en torr trasa och tillämpa en annan päls. Till slut valde vi att toppa med två lager ZAR Polyuretan. Den ger en blank yta och skyddar trädet mot ringar, vattenfärger och kemikalier.

ADVERT

Mest populära