All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

70 Råder i trädgården

->

Skulle du vara extra trendig i år, bör du glömma vita spetsar dukar och romantiska blommor i socker rosa, blå himmel och jungfru vitt. Nu gäller 70-talens färger i trädgården.

- Lime Green, lila, rött och orange är färgerna vi ser på sommaren, säger trädgård planering Marit Næss av Marit s Landscaping i Asker.

Våga kombinera färger som du annars inte vill placera bredvid varandra, till exempel. orange ringblommor tillsammans med lila petunia. Och du kommer att introducera en ny färg i år, låt det vara gul

Color Starka blommor

- gul, lila, orange, rött, grönt och rosa är färger som i år kommer att dominera. Färggulten har varit mer eller mindre frånvarande i flera år, men nu ser vi att den börjar återvända, säger Tonje Bergh på blom- och växtinformationskontoret.

Det finns alltid starka färger som tar över trädgården och uteplatsen i sommar.

- Vi ser till exempel plastmöbler för trädgården i starka godisfärger. Och modetrender tas ofta upp i sommarblommor.

Om du letar efter en redesign av trädgården kanske du vill komma ihåg att årets modefärger kan förekomma nästa år. Marit Næss rekommenderar därför att använda sommarblommor för trendfärger och välja mer neutral för den fleråriga sängen.

- Använd också stauder som basväxter som går i säkra och dämpade nyanser och kan ta lång tid. Det kostar trots allt mycket att fylla trädgården med växter. Då kan du spela 70-talet med sommarblommorna.

Spela med detaljerna Inredningsdesigner Tove Meldgaard rekommenderar en liknande strategi för trädgårdsmöblerna.

- Välj neutrala färger i möblerna och värdera på komfort och kvalitet. Då har du dem längre och använder dem mer, säger hon.

Neutrala möbler betyder inte att uteplatsen behöver vara tråkig och färglös. Om du håller dina möbler i en enkel och ren design, kan du låta dig bli av med färger och speckle i detaljerna.

- Använd färger på tillbehören, som kuddar, ljus och sommarblommor. Köp till exempel billiga IKEA kuddar du kan byta varje sommar. Sedan kan du styla terrass med enkla steg med hjälp av detaljer, och du kan ändra stil, gör det hårdare, mjukare, mer neutral eller färgstarka, beroende på hur du vill att det ska tillfälle,

sa Tove Meldgaard.

Konsument Om

Tove Meldgaard, tel: 22:14 81 82

Marits Landscaping, tel: 91 oktober 11 20

BoGrønt, tel: 22 88 10:30

Oasis Hageland

ADVERT

Mest populära