All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

åLdrarna 10 värsta bilar

Låt oss inse det: inte alla modeller som har rullat ut av världens bilfabrikanter har tjänade tärningar sex. Vissa är mycket bekanta med oss, medan andra kan komma som en överraskning till även den mest autofile själen.

Vissa var bra på många sätt men hade hemska kvalitetsproblem. Andra var helt enkelt felaktiga, och några satt i klassen för eländiga på alla punkter. Välkommen till autofile skräckskapet!

Med Mortal Firestone Däck:

FORD EXPLORER

Denna tuffa fyrhjulsdrift är i princip ingen dålig bil. Tillsammans med Firestone utvecklade Fordkoncernen en specialdäck för Explorer 1994. Det var felaktigt konstruerade, och i kombination med en alltför svag chassi jämfört med det starka motorn kom dödsolyckor snabbare än i en gruva väl i Sudan.

Däcken exploderade i kabinen och vädret - och eftersom Explorer har en hög tyngdpunkt rullade den på spektakulära sätt. Ett dussin människor dog och tvisterna hölls. Firestone gick i konkurs och Ford fick betala miljontillskott. Ett tragiskt exempel på att en bra bil kan vara en av de värsta på grund av små men farliga detaljer.

Har fast konkurs:

NSU Ro 80

Denna vackra tyska har många anhängare, även i Norge, och är en fantastisk maskin när allt fungerar. Men det var sällan det gjorde när den var ny ... 1968 vann NSU Ro 80 den prestigefyllda titeln Årets bil, tack vare underbara linjer, bra komfort, utmärkta köregenskaper och bra prestanda. Det faktum att det hade en innovativ Wankel-motor var också positivt noterad.

Men motorn var långt ifrån helt utvecklad och kollapsade snabbare än blek. Ägarna hälsade varandra med ett antal fingrar när de träffades i trafiken, vilket indikerar hur många motorer de hade ändrats. Anklagelserna hoppade upp och så småningom bröt NSU. Hade motorn hållit, skulle bilen troligtvis ha varit en stor framgång. Istället togs bolagets avgång (NSU över av Volkswagen 1969).

Motorn föll i service:

Lancia Beta

Beautiful Lancia Beta är ännu ett exempel på hur något bra kan vara fruktansvärt dåligt. Det lanserades 1972 och fick snabbt en positiv recension tack vare sin sportkörning, bra utrymme och snygg design.

Men på grund av penningkrisen i moderbolaget Fiat måste Lancia också köpa och köpa super-billigt stål. Några bägare började faktiskt rosta innan de lämnade återförsäljarna, och ägarna kunde inte tro hur bilen störtade för varje dag som gick. Rostproblemet var så omfattande att motorns slagsmål gick i lösning, så hela motorn kunde falla ut om Beta körde över en bult i vägen!

Körde ner hennes ägare:

AUDI 5000

Att tyskarna är inte så bra på att utforma automatiska växellådor blev klart för alla med mega flop Audi 5000 som såldes i USA (det kallades Audi 100 på våra breddgrader från 1982 fram till 1991). Av någon anledning började bilarna springa framåt (eller bakåt) när man flyttar växelväljaren från Park, med allvarliga skador och tillfälliga dödsfall som följd. Ett par av ägarna kördes till och med av egen bil och splittrade mot garageväggen.

Audi försvarade sig med amerikanerna kunde inte köra automatisk växellåda (inte den mest sannolika förklaringen att de kunde komma på ...), men snart var tvungen att återkalla tusentals fordon efter CBS skickade ett program om döds bilen. I slutändan måste Audi ta bort modellnamnet 5000 för alltid.

Body of kartong:

TRABANT 601

Den östtyska transport ( "bil" är väl att ta en spricka på?) Trabant 601 pågått i nästan 30 år och är ett tragiskt exempel på vad kommunism fört själva. Medan västtyskland producerade Mercedes-Benz 450 SL och Porsche 911, Östtyskland satt med Trabant och Wartburg. Den lilla Trabant hade en kropp gjord av härdplaster (en typ av komprimerad kartong) och glasfiber, och de två-cylindrig tvåtaktsmotor utstött ut mer rök än en industrianläggning i Murmansk. Lägg ofattbart dålig kvalitet och det värsta överföringen i historien, och du har en av alla tiders absolut värsta transportmedel.

med billiga stål från Sovjet:

Alfa Romeo Alfasud

När Alfasud kom 1972 var det en sensation med slanka linjer och otrolig körglädje. Dagens test kämpade oskadd av sportbilen. Allt var rosigt. Till dess att vissa bruna dök upp. Rust ...

På några år reste de flesta av Alfasuderna i små bitar. Kostnadsnedskärningar på grund av strejk innebar att Alfa var tvungen att handla billiga stål från Sovjetunionen, och stålet var av lägst kvalitet möjligt. Metallen var så lurvig att stora rostfläckar kunde avslöjas i mitten av huven och taket. Sedan kan du ens föreställa sig hur det såg ut under ... De försökte avhjälpa skadan genom att isolera A-stolparna med skumgummi, som bara gjort saken värre eftersom det absorberat fukt. Som ett resultat kom rosten ännu snabbare än tidigare. Alfasud är förmodligen ett av historiens värsta exempel på hur rost kan förstöra en utmärkt bil.

Explosive liten penis:

Ford Pinto

Lille, ful Pinto (Pinto gör för övrigt "liten penis" på vissa ställen i Sydamerika) debuterade 1971 och hade en explosiv misstag. Om bilen hade fastnat bakifrån skulle sladden som gick från bensinlocket till bränsletanken bryta och bilen skulle snabbt komma in i flammor.

Det blev internationellt rabal när det visade sig att Ford visste om misstaget. De hade upptäckt det under test, men eftersom det skulle kosta 50 dollar per bil för att åtgärda problemet, gjorde de ingenting. Efter flera rättegångar åtgärdade Ford svagheten. Senare modeller var säkra, men dödsbil Pintos rykte försvann aldrig.

Med risk för drunkning:

Bricklin SV-1

Vi gillar den här bilen, men det har ingenting att göra med kvaliteten att göra.Bricklin SV-1 lanserades 1974 som den nya amerikanska sporter hoppats, med sexiga måsvingedörr och en innovativ glasfiber kaross. Men måsarna var hopplöst utformade och tog 15 sekunder att öppna om de öppnade alls. Många ägare var helt enkelt låsta i bilarna när dörrarna misslyckades.

Finishen var en tragedi på högsta nivå och bilen tog i mängder vatten runt dörröppningar. En återförsäljare var faktiskt villig att borra hål i golvet för att undkomma allt vatten som snabbt samlades där! Ta med karosseriet som spränger snabbare än ballonger i ett barndomsföretag och du har en rullande katastrof.

Ages fattigaste fjädrar:

Polski Fiat 125P

Denna polska "mästerverk" baserades på Fiat 125P, men kvaliteten var så dålig att Fiat förnekade småningom grupp med namnet Polski Fiat (i stället döptes FSO ).

Vad var Fiats skräck? Tja, var ska vi börja? De billiga förgasarna bröt ner, så metallbett hamnade i bensinförsörjningen - med följande motorskördare. Fjädrarna bakom var all-time värsta och ofta kunde ses parkerade modeller där hälften bakhjulet doldes under karossen. Ett säkert tecken på att bakaxeln hade börjat försvinna under karosseriet, medan golvet ätes av rost.

Låt dig något tungt i bakluckan på en saknade exemplar, var chanserna att bagaget och ruttna golvet föll rakt ner och tog tanken med det! Rädslan för Fiat var alltså inte helt ogrundade ...

Carried møkkabil:

Austin Allegro

Allegro var en ful bil när den kom 1973, och höll dessutom chockerande dålig kvalitet. Bagageutrymmet var så illa förseglat att vattnet vattnade in. Hämtade du bilen på fel ställe, fönstren hoppade ut. Dessutom var finishen så slarvig att du kunde lägga handen genom panelhålen i inredningen. Motorerna, växellådorna och upphängningen var i stil - alla de värsta som någonsin konstruerats. Här talar vi färdiga lapability!

ADVERT

Mest populära