All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

åLdrarna 10 märklig bilar

Liksom de flesta säkert har anslutit sig, jag har en liten bisarr känsla av auto fil underligheter, som tog sig uttryck i att jag köpte en Bond Bug, som man läser om i Autofil nr 5/2013.

Någon trodde att bilen måste vara den konstigaste någonsin, men då var jag tvungen att slå på bordet. Det finns bilar som är så reinspicka galenskap att även min Bond Bug visas som helt normal överensstämmelse. Här är min lista över de tio konstigaste bilarna som någonsin byggts.

1. Arbel-Symetric

Under det femte århundradet kunde besökare se olika Arbel bilar vid olika bilutställningar. För det mesta fanns det olika prototyper för olika experiment (här är en hybrid av en 1100-kubisk motor som körde fyra olika elmotorer i var och en av sina hjul 1953). Men kreativitet tog fullständig råda när folk presenterade sina Arbel-Symetrics 1958.

Foto: Bild Visa fler

Bakom amerikansk-inspirerade linjer hittades galna sci-fi idéer. Asktrådarna tömde sig automatiskt på vägen, och tanken för vätsketanken fylldes med regnvatten som föll. Kronans topp var bilens motor: En kärnreaktor från Genastatom (!) Som använde radioaktiva patroner av olika kärnavfall. Inte oväntat trodde den franska regeringen inte att det var någon särskilt rimlig idé och skulle inte stödja projektet.

2. Bilcykel

Amerikansk Bob Stuart anlände 1986 med sin lilla rörda bilcykel. Med tre hjul och kevlarkarosseri var det lätt. Något var en fördel eftersom föraren var tvungen att stiga bilen framåt med sina egna ben, precis som Fred Flinstone gjorde. För att hjälpa föraren var det en liten elektrisk motor med lite extra kraft, liksom en fläkt för att svalna personen bakom pinnen (inget ratt i gården).

Foto: Bild Visa mer

På baksidan av chassit sätta en hög stjärtfenan med tre mycket synligt rött ljus tändes upp och ned i ordning i linje med pedal trampa. Märkligt nog, inte Stuart tag investerare att sätta sina Car-cykel i produktionen ...

3. Mota

Mota ... Drivs av Polade ... Universums magnetiska kraft.

Det är nästan som orden inte räcker till, något definitivt gjorde i marknadsföringsmaterial för den spännande sportbil från Banning Electrical Products Corporation i New York. För här talar vi avancerade fall:

Foto: Bild Visa mer

Den röda sportbil hade ingen förbränningsmotor och ingen sändning, och presenteras på en utställning 1953. Enligt tillverkaren fick bilens styrkor från en patenterad Polada kraftverk. Enligt uppgift hade bil "blinkande acceleration" och "otrolig hastighet" tack vare bilen var "motiveras av de magnetiska krafterna trä producera ljusets hastighet."

Polade Power-systemet omvandlade sålunda passiv energi till positiv energi omedelbart, utan att någon hade en aning om hur eller varför.

Den sällsynta broschyr (som naturligtvis har jag i min samling) vittnen antingen på en avancerad teknik som resten av världen fick aldrig att delta i, eller bevittna bedrägeri på en hög nivå. Du kommer att bli domaren ...

4. Aurora

Bakom det fina namnet döljer en riktig behandling. År 1957 byggde den katolska prästen Alfredo Juliano sin egen bil utifrån begreppet säkerhet framför allt. Detta innebar en vindruta välvd bakåt för att öka synligheten i regnet, (och gjorde vindrutetorkare redundant) mass foder på olika ställen inuti, teleskopisk rattstång och säkerhetsbälten, såväl som en fast störtbåge inuti Astrodome taket. Hydrauliska uttag gör hjulet enkelt och sätet kan vridas för att peka bakåt om en kollision var nära förestående.

Foto: Arkiv Visa mer

Aurora kan vara väl menat, men med en design som är mest känd som "kreativ" och en hård prislapp, hittade bilen inga köpare. Endast en bil gjordes och prästen skickades till fängelse för räkning.

5. Quasar-Unipower

För dem som tycker att Volvo 740 blir för mjuk och rund i linjerna, finns det hopp. Försök hitta en Quasar-Unipower, för mer kvadratisk än det här helt enkelt är omöjligt, eftersom bilens kropp faktiskt består av exakta 90-graders vinklar.

Foto: Bild Visa mer

Bilen byggdes 1968 på chassit av en Mini sport biltillverkaren Unipower uppdrag av modedesignern Quasar Khanh. Han ville ha en djärv design som skulle uppmärksamma en av hans klienter i Paris.

Bland fördelarna med bilen var en fantastisk snuradius, liksom en helt överlägsen överblick från förarsätet. Dessutom var det extremt kompakt, med en längd av 1, 62 cm, en bredd på 1,67 cm och en höjd av 1,88 cm. Något som måste vara ett av världens främsta mål någonsin. När såg du senast en bil som är bredare än den är lång? För att inte tala om en bil som är högre än den är lång? Den härliga låsen gjordes i sex exemplar.

6. Charbonneaux Ellipsis

Inte alla bilar i denna lista är över 30 år. Denna franska diamant från 1992 designades av den industriella designern Philippe Charbonneaux (ansvarig för utformningen av Renault 8, Renault 16 och Renault 21), och hade sina fyra hjul på ett diamantbildning, där de två mitten drevs av en VW Beetle motor.

Foto: Bild Visa mer

Denna formation gjorde bilen kunna ta en U-sväng på drygt två gånger sin egen längd, medan spjutliknande Kevlar form förmodligen var säkerhetsvärde.

Charbonneaux är en skicklig designer kan det inte råda något tvivel om (många av hans verk har ställts ut på Museum of Modern Art i New York), men frågan är om Ellips var ett steg eller tio för drygt för den stora massorna ...

7. Ikenga

Den glorious Ikenga (ursprungligen en gud med horn från Nigeria) framkom från England 1967.Med hand slagen aluminium kaross på en McLaren chassi och med Rover 3, 5-liters V8. Den första versionen (Mk 1) borde likna en modern afrikansk mask på hjul som pekar mot himlen.

Foto: Bild Visa mer

Följande år kom Mk 2, som var mycket bättre vid målet, och som också visades på omslaget till Car and Driver 1969.

Den slutliga versionen (Mk 3) 1969 hade en mycket strömlinjeformad kropp där hela framsidan (och bakre änden) hängdes framåt (och bakåt) för lättare åtkomst.

Vid köp kom en ryggkamera och ljudsensorer för att hjälpa till med parkering. Saker som vi kan ta för givet idag, men det var ren science fiction 1969.

Om någon vet var det har varit Ikeng Mk I och Mk 2 Jag är mer än intresserad av en handel ...

8 . Toskanska Gyro X

Bilen för alla konspirationsteoretiker. Det här är bilen som är innesluten i mysterier och som försvann utan spår. Om allt fanns så ... 1967 skedde donationen i tidningen Science and Mechanics, som gjorde en stor sak på den. Det byggdes av Gyro Transport Services i Kalifornien och drivs av en 1, 3-liters BMC-motor i staketet, som återigen körde det frammonterade gyroskopet. Detta revolutionerade 6000 varv och säkerställde att fordonet var stadigt. Tack vare sitt utmärkta luftmotstånd kan det nå 200 km / h.

Foto: Bild Visa mer

Men trots sådana imponerande fakta, och det faktum att den är konstruerad själv Alex Tremulis (som hade arbetat för flera olika biltillverkare) försvann bilen spårlöst.

När du vet att den amerikanska militären var mer än intresserad av gyroskop teknik (vilket är hyper viktigt i allt från tankar till slagskepp) och att Tremulis uppgift har varit inblandad i UFO projekt för den amerikanska regeringen, även vid start konspirationsteorier att översvämma ...

9. Herzog Conte

Amfibiebilar är inte en dålig idé i första hand. Vad skulle de allierade styrkorna ha gjort på Normandie utan sådana fordon? Men det betyder inte att Herzog Conte från 1979 var en bra idé. Detta är ett stort båtliknande karosseri, fyllt med olika Ford-delar runt. (Granada Mk 1 Grill som ett exempel) Drevet kom från en Taunus, med 2, 3-liters V6 på 135 hk.

Foto: Arkivfoto Visa mer

En propell gick framåt och den andra bakåt, så donationen var faktiskt ganska manövrerbar i vattnet. På motorvägen skulle det förmodligen kunna nå 160 km / h. Åtminstone enligt tillverkaren ...

Inredningen var mycket smakfull och lyxig, men intresset misslyckades och efter att några bilar hade byggts sänkte företaget sin produktion 1980.

10. Leyat

Ingen över, ingen vid sidan. Leyat är kanske den skrämmaste bilen någonsin, och till skillnad från de flesta andra på den här listan hittade bilen faktiskt några köpare. Efter första världskriget var Marcel Leyat extremt oroad över överföring av flygteknik till bilar.

Leyat-farkosten byggdes långt innan fotgängarnas säkerhet blev ett tema. Detta är i grunden en stor köttkvarn på hjul. Foto: Arkivfoto Visa mer

Att karossen blev väldigt aerodynamisk var ingen dum idé. Men för att låta bilarna drivas av en 8-hästsmotor med en jätte propeller framför var ingen glitch.

Bilen gick för evigt, men för dem som satt inne var det en extremt högljudd och tråkig affär. Vindrutan var snabbt täckt med smuts, damm, olja och allt annat som propeller blåste emot det, och man kan bara föreställa sig vad som skulle hända om du körde in i en fotgängare ...

Överraskande, det såldes cirka 30 bilar mellan 1919 och 1925, och kanske ännu mer överraskande, uppnådde en Leyat en topphastighet på 171 km / h år 1927. Det var utan tvekan en högljudd affär ...

ADVERT

Mest populära