All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Sov gott om natten

"... du kan ha ditt kök, badrum eller någon annanstans. -Arild Dahle, Wonderland "

Lättare och hetare tider kan göra det svårt att sova. Men med rätt madrasser och täcken behöver du inte frukta en liten sommar sömn.

S för sömn, inte sex

- Om du kommer att vara koncentrerad och stå i 16 timmar måste du ha 8 timmars sömn, säger Kurt-Arild Dahle, marknadschef i Wonderland.

Kurt-Arild Dahle, Underlandet. Visa mer

Därför behöver du ha en bra säng.

- Om du har en säng som du sover gott i vaknar du friskare och snabbare, säger Dahle.

Och enligt honom finns det justerbara sängar som är mest i vinden. Ja, du vet, sängarna du kontrollerar med fjärrkontrollen, så du får sömnen du gillar bäst.

Den nya, justerbara sängen heter Opus och kostar drygt 60 000. En enkelsäng kostar ungefär hälften. Visa mer

De justerbara dubbelsängar har två fjärrkontroller, så att du och din partner kan lägga din madrass i den vinkel du vill ha.

Men det är inte så romantiskt?

- Ett av argumenten mot en sådan säng, som vi inte har kunnat lösa ännu, är klyftan mellan madrasserna. Och det är ett problem när man gör något annat i sängen än att sova, säger Dahle.

- Men du kan ha sex i köket, på badrummet eller någon annanstans. Sova du gör en plats, Dahle ler.

Läs också: Bättre sömn ger bättre sex

Roostersova

Hästens stora nyheter för året kostar nära 400 000 kronor. Visa mer

För den som inte är särskilt förtjust i en knäckt madrass är kontinentalmadrassen lösningen. Dessa är naturligtvis tillgängliga i många olika varianter, och om du vill ha den bästa sömnen kanske du vill krossa dig själv.

Den svenska sänggiganten Hästens senaste sängmodell, Vividus, är i sig världens mest exklusiva säng. Bedwindunderet tar cirka 150 timmar att göra för hand, bestående av hästhår, bomull, linne och ull.

Och prislappen? Håll dig på: 396. 350 kr! Men kanske är det värt det - det är en "investering i ökad livskvalitet", åtminstone enligt tillverkaren själv.

Se mer lyxiga sängar här

John Østereng från NordicForm visar en bra duv. Visa mer

Bästa duvet

Det är dags att byta ut de tjocka vinterdynerna med fjädrande sommardyner. Eftersom vi i genomsnitt ungefär en halv liter vätska varje natt är det viktigt att en god duv kan bli av med fukt. Då kanske du vill välja tunt.

Kontrollera tvättanvisningarna på duvet. Där ser du hur många procent dun det består av. Ju högre procentandel, desto bättre, och inte minst dyrare, bör filten vara. Visa mer

- När det är varmt verkar törnen cool.Duvet absorberar fukt från kroppen och blir av med den. Detta förhindrar att man känner sig klumpig ", säger John Østereng från dyneproducenten NordicForm.

Dessutom bör täcken vara bra för dem som är rädda för att du har oinvigade gäster i sängen.

- Husstoftmider trivs det värsta i sanddyner och fjordmiljöer på grund av deras fuktavlägsnande egenskaper.

Dunes varierar kraftigt i pris. De billigaste är värda några hundra, men innehåller mindre tunna och fler fjädrar. Det bästa kan kosta tusentals dollar och innehålla upp till hundra procent tunna.

Mer om våren möbler News

inredning och design:

  1. Poinsettia fattade eld
  2. för att uppdatera den gamla byrå
  3. En liten geometrisk mirakel
  4. - världens sexigaste hotellrum
  5. Kontrollera färgseende
  6. betyder stolen Macan är en kopia
  7. IKEA app vs. Professionell möblerapp
  8. Litet utrymme kräver stor fantasi

ADVERT

Mest populära