All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Så får du böter i tid

LJUS: Korrekt belysning i korridoren underlättar både slitage och gör att rummet blir större. Foto: PHOTO: House to Home

De allra flesta av oss har en gång i vårt hem, oavsett om vi bor i en lägenhet eller ett hus. Det här är några av oss som kommer direkt in i vardagsrummet i huset, så tiden fungerar på ett sätt som en sluss mellan inifrån och ut. Det lilla rummet är också den första som möter oss när vi går in i dörren efter en hektisk dag. Här lagras både ytterkläder och skor ofta och du ska kunna klä dig i någon bekvämlighet. Ett mycket upptagen rum i hemmet, men korridoren har en tendens att vara något förbises i interiörer.

RUSTIC: Ett vackert rustikt bord möter gästerna vid denna tidpunkt. Det är bekvämt att ha en plats att lämna mail och nycklar på. Foto: FOTO: Hus till hem

FÄRGORDER: På den här bloggerns butik lagras ytterkläder i färgglada hemlagade hyllor. Foto: Foto: Nib / Thea Mania

viktigaste rummen i huset

PERSONLIGT: Denna färgstarka byrå stå i korridoren och vara både trevligt och bekvämt. Foto: PHOTO: House to Home

DELICIOUS DUFTER: Välkommen med läckra doftljus redan i korridoren. Foto: PHOTO: Producenten

Det finns förmodligen mycket icke-rum för många, men bara någonstans går du igenom eller ut ur huset. Rot har en sorglig tendens att samla och du har barn du vet för väl för ett scenario av skor, skolväskor och ytterkläder i ett evigt kaos. Men tiden är också mycket mer. Här är vi redo att träffa dagen ute. Här kommer vi tillbaka till efter långa dagar, antingen på jobbet eller från skolan och dagis. Här klär vi oss och oss och har kläder tillgängliga som är anpassade till väder och säsong utomhus.

Och sist men inte minst är tiden det första mötet besökare och gäster har med ditt hus. Här en av de få kvadrat räknare när som inte bara har plats för förvaring av kläder och skor, nycklar och annan utrustning, men dessutom också se till att både flickvänner och tant Olga känns välkomna.

Expert Tips

HUSLISTA: Denna smarta väggmallar i form av en kalender kommer att hålla reda på en upptagen familjedag. Placera i korridoren så det är det sista du ser innan du skyndar ut ur dörren. Foto: PHOTO: Ferm Living

GUESTFREE: Tänk dig att tiden kommer att ta emot dina gäster på ett trevligt sätt. Foto: Foto: Ferm Living

Interiørarkitekt Marius Brandlistuen i Oslo är också en fläkt, för att tillbringa lite tid och ansträngning för att få det fint i hallen.

NYCKEL: Tärningsfärger och neutrala material betyder inte tråkigt. Kontrollera de smarta förvaringshyllorna över konsolbordet. Foto: FOTO: Hus till hem

PÅ HORNET: Häng dina ytterkläder på dekorativa knagger.Foto: Foto: Graham & Green

- Hallen är det första intrycket gäster och besökare får vem som bor här, om du inte räknar med ytterdörren, förklarar Brandlistuen att klicka. nr.

- Så att ge en signal om vem som bor här och vilken typ av människor du är kan vara både roligt och personligt.

Dessutom förklarar inredningsdesignern att det också är viktigt att tänka på rymdutnyttjandet i detta viktiga men översätt ofta rummet.

- Tänk lite smart, du kan njuta av praktisk lagring och en känsla av bättre utrymme och mer ordning i korridoren. Till exempel, om du har möjlighet, är det bra att ha byggt hyllor i väggen. Annars kan du dra fördel av rummets höjd och få fler hyllor uppåt längs väggen.

Brandli tror att många människor tenderar att hålla väggutrymmet lite för heligt, och tror inte att de borde vara rädda för att använda väggen för att införa lagringslösningar som gör hallen mer praktisk.

- Detta kommer också att göra korridoren snyggare och gästerna får ett bättre hemintryck när de går in. Kom ihåg att sätta din egen knagger eller hängare eftersom gästerna kan sätta på ytterkläderna, det känns trevligt och genom tanke, avslutar den inhemska experten.

Smarta tips i taget

Ofta finns det små saker som kan göra stor skillnad. Detta gäller även i korridoren.

BAMBI: Okej, kanske inte exakt, men fortfarande en väldigt söt kille som passar bra på jackan. Foto: PHOTO: Ting

Mjölk: Det är gott med en matta på golvet i korridoren. Då har du något mjukt att lägga på benen när du tar av dina skor. Foto: Foto: Alvhem Mäkleri

Seat med lagring

BRA PLATS: Ju mer utrymme du har att oppbearing av ytterkläder, även snyggare vilja tid kvar. Foto: FOTO: Espen Grønli

Förstör rot med en praktisk plats. Perfekt för barn som vill bära ett par skolskor eller bara för att sätta sina handväskor på när de kommer in i dörren. En lång hyllan i sitshöjd med kuddar på och korgar nedan fungerar lika bra.

Console Tabeller

För att göra plats för ett litet bord i hallen gör att du inte bara har en plats att lägga ner din e-post och nycklar, men kan också vara bra när gästerna kommer på besök och du kommer att dekorera med en bukett blommor eller ett gott doftande ljus.

Familjbilder i fina ramar gör bordet personligt och inbjudande.

Nyckelordstangenter

Här kan du spara mycket kaos och mycket utforskning. Passa på en nyckelring - det finns många bra mönster att välja mellan - eller bara några knagger reserverade för hus- och bilnycklar på väggen inuti ytterdörren.

Skoyler

VIT OCH VACKER: Den här gången har du inte dolt dina kläder inuti en garderob. Kolla in den vackra filialen som de har använt som "hängare". Foto: PHOTO: Alvhem Mäkleri

DELICATE: Vid denna tid hålls färgpallen i täta naturliga toner. Foto: PHOTO: Alvhem Mäkleri

Skohyller följer koll på familjens många skor. Du kan ha skohattar där skorna är gömda inuti, eller öppna hyllor som gör det lättare för alla att hitta sina skor.Om du vill spara utrymme och ha en hårdare stil på korridoren kan du skapa skoskåp i en garderob eller under ett konsolbord.

SYSTEMETS BESTÄLLNING: Tidningar som ska återvinnas kan lagras i korridoren i fina kurvor. Foto: PHOTO: Nib

TRENDY TRAPP: Om du har trappan i korridoren, var noga med att ha tur med inredningen här också. Foto: PHOTO: Shawna

Spegel

Häng en spegel på väggen i korridoren eller ha spegelfronter på garderobsfronten. Detta kommer att göra rummet ljusare och bidra till ökad utrymme känsla i korridoren. Även en liten spegel över bordet eller sittbänken kommer att gynna och sprida ljus i rummet.

Lys upp

Belysning är viktigt att tänka på tiden, eftersom detta rum tenderar att vara lång och smal, eller små och trånga, och därmed inte särskilt välsignad med gott om dagsljus. Ett bra taklampa gör jobbet. En ljuskrona kommer att vara utsökt och kanske ställa tonen för resten av huset? Viktigast är att du har bra belysning, både i förhållande till att man ska kunna hitta kläder och tyger, men även för tvätt och rengöring, eftersom tiden är ofta en hård laddning rum när det gäller smuts och damm som får dras in från utsidan.

Spotlights som tänds direkt på garderoben eller hänger är också lämpliga för att klä sig eller hitta kläderna så effektivt som möjligt. Och en liten bordslampa kommer att kunna skapa stämningsbelysning på kvällarna, där du inte behöver så mycket och direkt ljus i rummet.

Detaljer

LITT SPEL PÅ VÄGEN: Spegeln kommer att reflektera dagsljuset i korridoren och öka känslan av ljus och utrymme. Foto: PHOTO: Alvhem Mäkleri

Om du väntar på gäster eller inte, gör korridoren lite extra roligt med färska blommor i en vacker vas. Doften kommer säkert att spridas över resten av huset också. Doftljus i fint glas eller behållare är en annan liten vardaglig lyx som kan välkomnas för besökare på ett doftande sätt. Men kom ihåg; När gästerna har kommit och du har flyttat in i resten av huset, blåses ljuset ut. Dessa får aldrig lämnas obevakad. Föreställ dig brandsäkerhet framför inredning, alltid.

SITTEBENK: Ett smart säte kan också gömma bekvämt förvaringsutrymme. Foto: Foto: Marbodal

Se också:

Hur förse dig tid

Anmäl dig till nyhetsbrev Klicka och få massor av inspiration direkt i inkorgen

LUN FUN: Skapa utseendet i korridoren med ljusa och mjuka tyger . Foto: Foto: Alvhem Mäkleri

Att skapa ett torkskåp

Det här är det mest hälsosamma choklad

blickfång: I hallen kan du tänka utanför boxen. Denna våning kan ha verkade "för mycket" inne i vardagsrummet eller i köket, men i korridoren, som är mindre, passar den perfekt. Foto: FOTO: Alvhem Mäkleri

ADVERT

Mest populära