All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Så lätt att komma igång med en smart

En smart hem är helt enkelt ett hem som är utrustad med teknik som förenklar ditt liv, när du sparar pengar.

Om du är frestad, men tycker att det låter som science fiction? Det finns ingen anledning till det.

Framtiden är här redan

- Utvecklingen har varit enorm sedan vi lanserade xComfort över 14 år sedan, och i dag är det i praktiken endast fantasin sätter gränser för vad man kan göra, säger Michael Fredriksen - segment som ansvarar för bostäder i eaton

- Med en smart lösning från xComfort kommer helt enkelt bostad ta hand om dig själv, så du måste tänka på att justera värmen eller sänka mörkarna. Förutom att spara tid, kommer även automatik vara så effektiv att du kan spara mellan 20 och 40 procent på energikostnaderna. Då är det inte konstigt att fler och fler norska husägare frestas, säger Fredriksen.

- Det fina med xComfort är att du kan börja i liten skala, till exempel, med enkel belysning utomhus och innerbelysning, eller med vår smarta dimmer som lyckas sudda alla lampor på marknaden utan flimmer. Empiriskt är det så att kunder som först försökte få hooked, och då är det bra att veta att det trådlösa xComfort systemet är enkelt att expandera med nya funktioner ända fram till kompletta lösningar för belysning, värme och trygghet.

Jag förstår. Men kommer inte de aktuella smarta hus lösningar snabbt bli föråldrade?

Läs också:

BYGG NYHET = MÖJ VALAR?

Att bygga ett nytt hus är ett stort beslut att ta, men vilken typ av hus du borde bygga kan vara ett av de enkla valen.

Välj en lösning som varar!

- Det är inte utan anledning som xComfort har funnits på marknaden i över 14 år. Vår stora styrka är att vi utvecklar och tillverkar alla våra produkter. Vi kan alltså enkelt anpassa produkterna till den tekniska utvecklingen som sker runt omkring oss, säger Fredriksen

Ett bra exempel på detta är den nya automatiska meter läsare som är nu på väg att installeras i landet. Det första som kunderna märker är att du nu måste läsa den elektriska mätaren varje månad, men det är ingen hemlighet att detta system i tid kommer att öppna för differentierade elpriser under dagen. I praktiken innebär detta att du kommer att få någon form av trängselavgifter, där strömmen är dyrast i timmar där efterfrågan är störst.

- Det är bra att veta att din xComfort systemet kan styra konsumtionen av de tider på dygnet då strömmen är billigast, oavsett om det är inomhustemperatur, varmvattenberedare eller laddning av elfordon vi pratar om, säger Fredriksen.

"Hela poängen är att du får ett hus som gör rätt val för dig"

Se också:

Rengör brickan

Även tvättmaskinen är igång med såpvatten, då den behöver underhåll.En mycket använd, men sällan rengjord tvättmaskin kommer efter en lång tid ...

Full överblick ger dig full kontroll överallt där du är! (Foto: Nicki Twang / Eaton)

Säkerhet idag = Säkerhet i morgon

- Kundernas feedback är att de inte bara är oroade över att det blir lätt. De uppskattar också att xComfort faktiskt ökar den upplevda säkerheten i vardagen, fortsätter Fredriksen.

- En sak är att du får ett meddelande på din mobil om strömavbrott, temperaturförändring eller vattenläckage uppstår. Men även när du är hemma har xComfort praktiska lösningar. Till exempel kan du ha en huvuddörr vid utgångsdörren, och i sovrummet som med en knapptryck kan du stänga av alla klassiska eldfall som en kaffebryggare, spis och strykjärn.

Med en huvuddörrbrytare som stänger av all brandfarlig utrustning behöver du inte kontrollera att kaffebryggaren är avstängd. (Foto: Eaton / Nicki Twang.)

- Denna förenkling av vardagen har också en annan punkt: Det gör det lättare för äldre att stanna längre i sina egna hem, och det är bara en av anledningarna till att våra lösningar slog fortfarande fler kundgrupper.

Okej, jag är frestad. Men är det inte så svårt att installera i mitt hem?

Läs också:

Trädgårdsrummet blir familjens nya favorit

Utöka sommaren har aldrig varit enklare.

Enkel installation - ännu enklare att använda!

- Nej, inte alls. Eftersom systemet är trådlöst är det den minsta ansträngningen som krävs, säger Michael Fredriksen. I praktiken kommer de flesta bostäder så att xComfort installeras på bara några timmar.

Eftersom alla våra omkopplare är trådlösa kan de också flyttas. Det innebär att du själv kan ändra platsen om du vill. Här har du alla möjligheter att ändra sig efter att installatören har lämnat hem eller när din bättre hälft bestämmer sig för att omplanera.

För att inte glömma vår xComfort-app för mobiltelefoner och surfplattor. Det ger dig fullständig kontroll över huset, oavsett om du är hemma eller inte, och är så lätt att använda att alla i familjen snabbt börjar, avslutar Fredriksen.

nyfiken? Klicka här för att läsa mer om vad xComfort kan göra för dig och ditt hem!

Vill du ha mer användbara tips för hem och trädgård? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

ADVERT

Mest populära