All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Tack - Kom ihåg att ta taket

Erfarenheten visar att om takplattorna bryts i botten av vinkelrätet (gradientlöpning) på grund av denna brist på snöfångare.

Vinkelregnar är särskilt sårbara för snöbyte. Våt snö har en tyngdkraft på ca 4 kN / m3, om det finns snö på en större yta och trycker ner mot omkretsen, kommer trycket i botten av detta att vara så stort att teaket är skadat. Friktionskoefficienten på takläggning är avgörande för behovet av snögubbar.

Armat Galant tillverkas i åtta olika färger och levereras på mått upp till 8, 0 meter.

Stål är världens mest återvinningsbara material. Bland de vanligaste byggmaterialen är stål det enda som återvinns 100 procent och minst lika bra kvalitet.

Det är också hushållers ansvar att bedöma huruvida snö ska tas bort från taket om snölängden överstiger byggnadens dimensionella snöbelastningskapacitet. Om stora snöskoter är en del av taket, bör du också vara medveten om att dessa ska tas bort eftersom det blir större snöstorm än byggnaden är avsedd för.

Skador som orsakas av denna typ av överbelastning uppstår ofta i samband med vinklar, detaljer / matningar och liknande utsatta områden på taket.

Se även:

Hur man kontrollerar taket

Mer än två av tre nordmän har spenderat pengar på underhåll och uppgradering av bostäder de senaste åren, men taket är bortglömt. Här är tips för incheckning.

Det finns regler för hur ett tackarbete ska utföras. Nu när taket utsätts för en hård vinter och mycket snö är det väldigt viktigt att du inte bara följer reglerna när du lägger till utrymmen.

Men det finns också andra riskfaktorer som påverkar många av de takstrålar vi har sett under senare vintrar. Snöets vikt, tillståndet och åldern på taket är saker som ska beaktas.

- Eftersom snövikten kan variera mellan 30 och 400 kg. per kubikmeter är det ofta svårt att veta när man ska ta taket, säger Lars Martin Norvik, ordförande för Nor-Dekk AS.

Det kan också finnas andra skäl för att täta sitt tak, bland annat för att förhindra snöning.

Om du anser att taket är täckt, är det viktigt att det görs säkert. Nor-Dekk AS på Skedsmokorset har lösningen för dem som vill ta taket utan att riskera

Ett tak som tillhandahålls av en professionell roofer har vanligtvis en livslängd på minst 30 år beroende på vilket takmaterial som används. Kom ihåg att taket är den femte och viktigaste fasaden i huset. Ett bra tack är en förutsättning för ett nytt hus.

Läs också:

Källare ökar värdet av huset

Att bygga ett hus med källare ökar husets värde samtidigt som du får möjlighet att få skattefri hyresintäkter.

AVALANCHE! MODEL 750 SNOW MOUSE FOR DAK.

Passar alla typer av sluttande tak med sluttningar över ca 15 grader.43 cm bred. Fem meter lång glasfiberaxel i fyra delar med enkla snabbkopplingar för bekväm montering och lagring. Glatt och stabil plastduk när snön glider ner. Total vikt ca 4, 5 kg.

Läs också:

Kontrollera tak och fasad under hösten

Tak och fasad ska kontrolleras och få lätt underhåll under hösten.

ADVERT

Mest populära