All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Gräsklippare Test: Vilket märke är bäst?

Rådets Konsument har gjort ett märke statistik baserad på Råd & Rön omfattande testning av över 80 maskiner från 17 varumärken. I sin varumärkesstatistik har konsumentrådet byggt 72 modeller från 10 tillverkare.

Magazine Råd & Rön är medlem i den internationella testet samarbetade ICRT (International Consumer Research and Testing), som utför en del av världens mest genomgripande, laboratoriebaserad produkttestning.

Kriterier

Skär förmåga står för 50% (test discipliner: klippning standard gräsmatta och tid som används på standard gräsmatta, långt, vått- och tjockt gräs, skurna i lutning och skärning längs kanter)

Räknar 25% (provnings discipliner: skärhöjd, lagring och underhåll)

Forward counts energiförbrukning, ljudnivå, hållbarhet, mångsidighet och instruktionsbok alla 5%.

Läs också:

Vilken bensingräsklippare är bäst i testet?

Bensinmotorns klippare är det säkra valet. Den hanterar mest, kräver ingen ledning eller laddning av batterier. Helvetet på bensin - och skär ...

De bästa gräsklippare varumärken: Viking, Bosch och Honda

Råd & Rön har sedan 2007 publicerat testresultat för alla 80 slåtter modeller i alla prisklasser, och rådet Konsument har analyserat testresultaten.

De har fokuserat på de varumärken som har testats tre eller flera gånger och analysen visar att det finns tre varumärken som står klart ut: Viking, Bosch och Honda.

Viking, känd för sin ljusa gröna färgen uppnår genomsnitt så mycket som 73, en av 100 möjliga poäng och hamnar på toppen av konsument rådets lista.

Samma rygg är tysk bosch med 72, 5 poäng och tredje plats japansk Honda med 71, 3 poäng.

följt

AL-KO 63, 5 poäng

fjäril 62, 6 poäng

Gardena 62, 2 poäng

Klippo 59, 8 poäng

Husqvarna 59, 4 poäng <999 > Flymo 57, 5 poäng

Partner 54, 0 poäng

Se även:

10 underbara sätt att lysa upp din trädgård i vintermörkret

ljus inte bara reserverad inne i huset. Bli inspirerad av denna kreativa och atmosfäriska belysning!

NB Flymo och Partner, som, liksom Klippo och Gardena, ägs av Husqvarna, säljs inte längre i Skandinavien. Istället har Husqvarna valt att satsa på en annan av sina varumärken - American McCulloch, som inte har testats av Råd & Rön.

Skärningsförmåga

Eftersom skärningsegenskapen är en gräsklippares viktigaste funktion, har konsumentrådet också betygsatt det enligt varumärke - det ger 0 till 10 poäng.

Viking är igen tronen på toppen med 7, 9 poäng. Honda får 7, 5 poäng och ersätter Bosch med 7, 1 poäng.

följt

överstiger 5, 9 poäng

Klippo 5, 8 poäng

AL-KO (omslag) 5, 6 poäng

Husqvarna 5, 4 poäng

Flymo 5, 3 punkter

Gardena 5, 1 poäng

Partner 4, 8 poäng

Se också:

Perfect staket och grindar

Många bostadsområden kännetecknas av varierande arkitektur och därför bör valet av staket också ses i anslutning med angränsande hus och resten av området.Ett staket ...

Vilken teknik ska du satsa på?

Bensin, kraft, batteri eller handdriven? Det beror på vad som är viktigast för dig, bara skärningsförmågan eller hela paketet.

Baserat på konsumentrådets siffror är batteripaketet bäst när man börjar från totalbetyg. De sex testade batteriplasterna uppnår i genomsnitt 66, 7 poäng.

Det bör noteras att batteriklämmorna nödvändigtvis har begränsad batterikapacitet och därför inte lämpar sig för större trädgårdar.

Avståndet till bensindrivna gräsklippare (66, 1 poäng) och elektriska avbitare (65, 8 poäng) är måttlig. I botten hittar vi handdrivna cylinderskärare med 53, 7 poäng.

Sub-Technologies

Det finns också skillnader mellan olika deltekniker. Till exempel uppnår elektriska gräsklippare med både bio och uppsamlingsfunktion 72, 8 poäng.

Elektriska gräsklippare med endast uppsamlingsfunktionen uppnår 65, 7 poäng, medan gräsklippare de elektriska vävnads endast uppnår 52, 7 poäng.

På liknande sätt uppnår sladdlösa uppsamlings gräsklippare mycket bättre resultat (72, 5) än batteridrivna gräsklippare cylinder (55, 0).

Skär Förmåga: bensin är bäst

Om man bara ser till att skära kapacitet den drar upp en annan bild.

I slutet av dagen får bensinskärarna 6,9 poäng i genomsnitt. Följ sedan de elektriska kabelklipparna på 6, 2 poäng. Och vi måste gå ner till 5, 7 poäng innan batteriklick visas.

Handklippen hamnar också längst ner på listan med bara 3,5 poäng.

För mer information om råd och raktest på gräsklippare, se www. radron. se (betaltjänst).

Källa: Konsumentrådet

ADVERT

Mest populära