All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Test av antenner för markbunden digital

->

Den annons till RiksTV insinuerar att det är en enkel sak att få in sina sändningar via det nya digitala marknätet. För många är det, men RiksTV medger att någon behöver en uppgradering av antennutrustningen för att säkerställa goda mottagningsförhållanden. Sound & Image har testat en mängd antenntyper och varumärken i ett försök att hitta de bästa digitala TV-antennerna.

Behöver jag byta?

Har du en äldre "kråk fångar" av en grind antenn (med metallsprinkler) på taket med en bruten, gammal koaxialkabel på väggen svaret är ja. Gamla antennsystem har ett frekvensområde som oftast sträcker sig från kanalerna 38 till 57 där de passiva nätantennerna har sin bästa effektivitet. De digitala sändningarna dock skickas på ett bredare utbud som sträcker sig från kanal 21 till 69. Vind och väder gör det också, så att gammal utrustning bär. Sårbara korsningar kan irritera eller rosta och lätt halvera signalstyrkan.

Internt eller externt?

Många lockas av reklam kompletta lösningar och tror att en inomhusantenn är tillräckligt för att säkerställa den digitala underhållningsflödet från TV. Men sådana antenner är inte för alla. Man borde åtminstone vara i det mörkgröna signalområdet på RiksTVs täckningskarta. Om du bor i ett konkret hus eller block med massor av armeringsjärn och kanske energi glasfönster kan du ganska mycket tur från dig inne antenn. Trä är mer penetrerbart för signalerna och om antennen är placerad så att signalerna inte måste ske genom flera rum kan vara en bekväm och billig lösning. Regn med 3-400 kronor för en bra person.

Hur vi testar I detta test kommer vi att koncentrera oss på de mindre antenner som man kan sätta ihop själv. Vi testa både inomhus och utomhus antenner i aktiv och passiv design. Dessutom ser vi några speciella antenner för problemområden med dålig signalmottagning. Testet utförs i en typisk vild rök med måttliga till dåliga mottagningsförhållanden. Helst utomhusantenner lämpliga i detta fall, men genom att försöka med inomhus antenner kommer vi att kunna skilja de goda från de dåliga.


Aktiva inomhusantenner:

En 4 Alla SV9360

Bästa inomhus!

Storleken räknas, den heter, och i antennens sammanhang är det definitivt sant. Stor är det, och ful som ett slag i jämförelse med andra smacking platta antenner. Men vad det saknar i "look" tar det tillbaka på prestationer.

Typ: Aktiva inomhus

Importör: TURA Scandinavia

priser: 450 £

Denna modell har två teleskopiska antenner samt en annan signal capture slinga som ger en användbar passiv armering . Kombinationen av de två gör det möjligt att fånga upp tillräckligt signaler i de fall där du normalt inte skulle kunna använda inomhusantenn med stor framgång.Denna modell har totalt 3 filter som effektivt tar bort oönskade ljud och elektroniken innehåller ett speciellt Signal Clear-system som bara förstärker frekvenserna på TV-tejpen. Förstärkningen är också justerbar så att du kan justera den efter behov. Kosmetisk diskretion är inte, men det är ett bra alternativ i måttliga områden där man borde ha gått utanför väggen för att plocka upp signaler.

Läs hela testet på www. lydogbilde. nej


Aktiva utomhusantenner:

Funke DSC 310

Hej, hai!

Funke DSC 310 är den bästa kompakta utomhusantennen med stadig förstärkning, utmärkt signal / brusprestanda och effektiv ljudfiltrering!

Typ: Aktiv utomhus kompakt design.

Detta är ett av testets bäst resultat för signal / brusförhållande för denna antenntyp, vilket ger jämn signalstyrka över hela frekvensbandet . Den levereras med allt du behöver för installation och extern strömförsörjning. Kabeln måste dock tas om hand. Antennen använder en f-kontakt, så få butiken att trycka på en sådan kontakt i ena änden, klipp sedan av kabeln efter behov och sätt på antennkontakten. Digiality 20-964

The Little Giant Den här lilla aktiva antennantennen fungerar utmärkt i områden med måttliga signaler.

Typ:

Aktiv utomhus.

Importör:

Kjærulff1

Pris: 700 C $

Se också: 10 skäl att inte kasta små påsar med kiselgel

Kasta inte de roliga små påsar du hittar i till exempel shoebox. Silikagel kan användas för en mängd olika saker! Det gav inte så imponerande höga signalvärden i våra mätningar, men med utmärkt signal / brusprestanda och lågbitsfel fungerar detta bra där de kompakta antennerna kämpar. Om du har måttliga till goda signalnivåer från sändaren behöver du inte nödvändigtvis en stor grind för att lyckas. Med signal / brus upp till 25, även med låg signalstyrka, betyder det att denna antenn har en mycket låg ljudnivå (självstörning). Storleken och den låga vikten gör det omöjligt att montera det själv, nästan var som helst. Denna antenn passar bra, med ett visst avstånd till sändaren, men fortfarande i ett måttligt signalfält enligt RiksTVs täckkort.

Läs hela testet på www. lydogbilde. nej

Funke AXC4555

Bra alla rounder

Vissa antenner är bra signalpekare, rent mekaniska. Andra har en bra aktiv förstärkare med filtrering och allting. Funke AXC4555 har båda!

Typ:

Aktiv utomhus.

Importör:

Media Tron

Pris: 600 C $

Om du bor i en lägenhet och det börjar bli småproblematisk med signaler bör ta en titt på denna antenn från Funke. Grinda själv har god passiv förstärkning och fungerar bra för måttliga signalområden. Dessutom, förstärkning och filtrering lägger till det goda receptet för en lyckad antenn.Fördelen med denna inställning är att den passiva förstärkningen (förstärkningen) är hög initialt så att de färdiga förstärkta signalerna har en större andel av "reell" signal än de kompakta aktiva antennerna. AXC4555 med 55 objekt är fortfarande så liten att den passar väggen. Funke AXC4599

Felsökare Den här galna antennen är storebror till AXC4555 och har samma funktioner. Men med totalt 99 saker finns det något att inte komma in i!

Typ:

Aktiv utomhus.

Importör:

Media Tron

Pris: 700 C $

99 element är i sig imponerande och oppstett vilda betydligt passiv vinst som skulle ha hållit i de flesta fall. Men man bör i "vita" området RiksTV deras täckningskartor om ingen signal, och det är långt till sändaren, AXC4599 vara den som kan rädda TV kväll! Den är mer riktad än de mindre versionerna och kan inte monteras på en vägg utan vidare varning. Mastmontering är det enda verkliga alternativet eftersom fästningen ligger i mitten på grund av viktfördelningen. Om du verkligen behöver denna antenn, ring en specialist med mätutrustning för att ta monteringsjobbet för att få ut det mesta. Antennen kommer också att vara bra för dem som vill stjäla några signaler från sötbror. Läs hela testet på www. lydogbilde. com

Triax Digi 10W Lavytelse för starka områden

Denna antenn av Triax är kompakt och monteringsvänliga och bör användas i områden med starka signaler.

Typ:

Passiv utomhus.

Importör:

Cablecom

Pris: 450 C $

Se också: Denna tvättning VARJE dag

... medan andra kan vänta några månader för att inleda på. Här hittar du en översikt över hur man prioriterar hushållsrengöring. Denna antenn från Triax är relativt liten och den bär den passiva förstärkningsegenskapen. Det ger inte världen, men i områden med starka signaler fungerar det tillfredsställande. Fördelen är den blygsamma storleken som gör det enkelt att montera. Den är också lämplig för husvagnar på grund av låg bygghöjd. Antennen har ett relativt linjärt svar på våra mätningar, vilket är bra med tanke på att kanalerna sänds vid olika frekvenser över hela landet. Om du behöver mer signalstyrka, har Triax många fler och större antenner att välja mellan.

Alcad Grid

Fy platt!

Typ:

Passiv panelantenn utomhus.

Importör:

Norelektronik

Pris: Kr 500

Denna antenn ger överraskande bra resultat i förhållande till det blygsamma djupet. För vad det saknar i form av en lång arm av receptorer, tar det igen i form av en stor yta. Grid antenner är utmärkta där du har snöproblem att ta hänsyn till. Det bygger inte många centimeter från väggen så att den är skyddad på vintern. Konstruktionen använder stort område istället för en lång pinne full av pinnar. Den ökade ytan ger också bra resultat med reflexproblem från olika lag. Föreställningen är mycket stabil och fungerar bra i de högre områdena i frekvensbandet.Signalen / brusegenskaperna var av högsta kvalitet och signalkvaliteten var 100% på alla våra mätningar. Behöver en mer signalstyrka kan alla Alcad sina antenner inbyggt i aktiv genom att byta kort i dipolen. Den kan sedan användas med 5V från mottagaren. En utmärkt antenn för inlandet med snöiga vintrar och måttliga till starka signaler.

Läs hela testet på www. lydogbilde. com DIGIALITY V-45

Reflektor mästare

Denna antenn har en unik struktur med tre armar i en V-konfiguration. Det kan således hantera varierande signaler på grund av reflexer, vilka traditionella antenner kämpar med.

Läs också:

För att ta bort dagg effektivt från Bilruter

Dagg på bilrutor kan variera från irriterande till livshotande. Lyckligtvis finns det ett knep som ger dig tråkiga fönster på några sekunder.

Typ:

Passivt nät utomhus.

Importör:

Kjærullf1

Pris: 700 C $

De flesta seriösa antenntillverkare har en sådan V-antennen i sitt sortiment, men det är inte av en slump att vi valde rätt Digialty. Det finns vissa variationer i prestanda för sådana antenner, även om de uppenbarligen liknar varandra. På vissa områden förändras reflektionsbilden radikalt beroende på väderförhållanden eller andra saker som förändrar horisonten. Det kan finnas båtturer av större fartyg i hamnen. Denna antenn monteras därför ofta i kustområden där svåra vädervariationer uppstår. Den unika konstruktionen gör det möjligt att få tre oberoende vinklar. Antennen kan fånga signalerna beroende på förhållandena. Gemensam Slutsats:

Bättre än Inuti! RiksTV indikerar att det digitala marknätet är dimensionerat för mottagning via externa antenner. Detta test bekräftar vidare detta. Många kan använda sina gamla antenner, men det finns en stor skillnad i utförandet av äldre analoga kvarn kontra en modern DTT-antenn.

De flesta behöver


Majoriteten av dem som tar emot signaler från RiksTV behöver en extern antenn. En elegant och kompakt lösning är en aktiv panel eller haifinantenn. En sådan kan användas om de har relativt bra mottagning, men vistas i ett hus med mycket dämpning (armerad betong). Sådana antenner är ofta köras direkt från mottagaren genom antenntråden, eliminerar behovet av att lägga upp de andra strömförande ledningar. Denna antenntyp är anonym och kan enkelt monteras direkt på utsidan av fönstret, även om du bor högt upp i ett block. Alternativt kan du välja en kompakt grindantenn med aktiv förstärkning.

Låt dig inte luras ...

Låt inte själv blinda specifikationer och siffror när du ska köpa en antenn. Aktiv förstärkning är en sak, men det är den passiva som är antennen faktiskt lyckas fånga! En passiv antenn i porten utförandet av 16-17dB verkliga förstärkningen är väldigt mycket bättre än de 3 dB kompakta inomhusantenner misslyckas ... På de större grind tänder, Alcad vissa varumärken uppgraderas till aktiva antenner genom att ersätta kortet i anslutningslådan (dipol) med ett aktivt skriv vad som verkligen är meningsfullt med signaler.Och alla passiva antenner kan utrustas med externa förstärkare om så behövs.

På www. lydogbilde. nej, du kan läsa hela testet, där vi även har inkluderat aktiva utomhusantenner i kompakt design och små aktiva antennslipmaskiner för lite mer krävande mottagning. Dessutom har vi presenterat några exempel på speciella antenner för riktigt problematiska mottagningsförhållanden.

ADVERT

Mest populära