All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Test: Vem vinner bikakan?

Test: Vem vinner bikakan?

  1. Hon vinner alles hylla
  2. Neutral och förbises?
  3. Dålig social

Efter den första tillträde till universitet och högskolor börjar den årliga strävan att jubla över tusentals studenter. I de stora städerna och i många andra lärosäten är tävlingen för hyblersna en trickle.

För att lyfta fram många sökare används många verktyg. Vill inte bo i ett tält? Inte särskilt tyst, men mycket mysigt ??. ?? Mycket trevlig polisstudent ??. Dessa är bara några av de rubriker vi hittade på FINN Eiendoms reklamsidor för hemsökande. Desperation, sociala egenskaper och jämn utseende betonas för att säkerställa bostäder.

Bestämningstest

Bild: Anne Angelshaug. Se mer

Vi har testat vilka bostadsannonser som är bäst på huvudstadsmarknaden. Testet vi utförde när vi slog ett hus sökte efter annonser i Aftenposten Aften tre dagar i förra veckan.

Varje dag hade vi två annonser. I en var vi pojke letar efter en säng, i den andra var vi en tjej. Förresten var lokalerna identiska.

Den första dagen vi meddelade för bostäder till en lugn, Christian, dygdig icke-rökare, som gärna tog tag i huset. För närvarande hade vi två neutrala annonser där vi letade efter en studentstudent som var säker på att betala. Förra dagen slog vi ut vårt hår och letade efter boende för två sociala studenter med en hund.

Populär att vara kristen

Vi förväntade oss olika svar på de olika annonsdagarna. Och vi började det. Det är knappast någon bomb att tysta kristna icke-rökare är populära hos husägare som har ett ledigt rum. Men i det här fallet fick den kristna tjejen nästan tre gånger så många svar som en neutral annonsering som en student vill bo på.

För att läsa mer om hur de tre annonserna har utformats och vilket svar vi mottog på dem klickar du på hänvisningarna ovan.

Girls Win

En annan tydlig trend vi såg är att tjejer är klart mer populära husägare än pojkar. De tre annonserna undertecknade av tjejer kombinerade 34 svar, samma annonser signerade av pojkar mottog endast 16 svar.

Är du kristen icke-rökare tjej, med andra ord, rekommenderar du starkt. Om du erbjuder dig förutom att göra hushållsarbete, är du oslagbar. Många av dem som ringde den första annonsdagen framhöll att de bara ringde eftersom de behövde hjälp med tvättning eller barnomsorg.

Hushållet krymper leia

Vi ställer en övre gräns för hyra på 4000 kronor. De flesta som ringde in fungerade med en hyra på 3000 - 3500 kronor. Sedan erbjöd de sig i ett rum i källaren eller på vinden där du skulle vilja dela badrum och kök med en annan person.Vi fick inget erbjudande om ettrumslägenheter i radhus.

Har du mycket pengar, kan du krympa hyra ganska drastiskt genom att ta tak för hyresvärden. Vår kristna flickvän erbjöd sig att leva gratis i Holmenkollen, mot det faktum att hon letade efter de två barnen i familjen.

Husdjur = Dirty Phone

Är du inte oförskämd själv, men ganska glad med fest och kul? Då ska du antingen söka ett studenthem eller ta lite hand om dig i annonsen. Det matchade inte exakt erbjudandet om den socialt glada tjejen. Faktum är att hon inte fick ett litet erbjudande, inte ens från ett levande samhälle.

Nu ska vi inte glömma att den grattis på födelsedagen enligt annonsen också hade en hund. Och husdjur har aldrig varit hyresvärdens dröm.

Bedömd gemenskap?

Vårt råd till dig som söker ett levande är att du borde låta dig vara lite taktisk. Om du är en social firande kanske du inte behöver skriva den i annonsen. Du behöver inte heller informera dig om att du har en drink i nya och nya. Vill du läsa mer om vad du kan göra för att komma dit först i stugan, klicka här.

Kanske vill du inte ens bo i en familjevilla. Då kan samhällsägandet vara lösningen. För att läsa våra tips om hur du passar in i ett kollektiv, klicka på den här länken: Hur sätter du sig i drömkollektivet

ADVERT

Mest populära