All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Test: Dammsugare, 2. 000

Av Stefan Höglund / Smartson

Smartson har testat tio dammsugare uppdrag av DinSide. På onsdagen presenterade vi de tre mest prisvärda dammsugare i testet, allt för under 2 000 kronor. Idag ser vi på fyra modeller som kostar omkring 2000. Vilken av dem gör jobbet bäst?

Hur bra en dammsugare beror beror inte bara på sugverkan utan också hur den används. Om du bor i ett stort hem är räckvidden viktig. Dammsugarens vikt är också avgörande, speciellt om du bor i en bostad över flera våningar. Alla dammsugare som testas har HEPA-filter som hindrar dammpartiklar från att komma in i luften.

Dammsugare är klassade enligt fem kriterier:

  • Design och ergonomi i funktioner, slang och bärhandtag, såväl som vikt.
  • Funktioner i munstycket, kontrollerna och länkarna.
  • Maskindelarnas kvalitet och hållbarhet.
  • Kapacitet och arbeidslyd på olika substrat
  • Prisvärdhet

Ingen av de billiga modellerna lyckades en sex, men det återstår att se: I vissa av 2. 000 kronor dammsugare till sex?

Vi börjar med den som kom värst i jämförelsen - ju längre ner, ju bättre vi tycker att dammsugaren var, även om de har haft en liknande karaktär.

Noisy skreva

Bosch BSG71266 Foto: Smartson mer

Bosch bästa modellen i testet är bra att bära på grund av de två handtagen. Man fungerar också som strömbrytare. Hög sugkraft med låg effektförbrukning på 1200 watt är ett tydligt plus. Plus också för steglös styrning av styrka, som lätt kan justeras med foten. Ikonerna för att välja golv är fina och tydliga. Som vid "småbror" är dammsugaren obekväma när spåret är i bruk.

tillbehör sömmen möbler och borstmunstycke

Vikt: 7, 1 kg

Täckning 10, 8 meter

Effekt: 1. 200 watt

Kretspris: 2. 000

Dice: 4

Tyst

Electrolux UltraSilencer ZUSG3000 Foto: Smartson mer

Electrolux UltraSilencer är en tystare modell som även kan göra lite ljud vid toppeffekt. Det suger mycket effektivt, även om det bara har 1. 250 watt. Lätt att bära med sina två olika handtag. Det är mycket enkelt att byta golvmunstycksinställningar för olika ytor. Tyvärr har modellen ingen inbyggd lagringsutrymme för det medföljande munstycket. Påsen kan utnyttjas för att halvfullt innan vakuumet tyder på att den är fylld. En tyst modell med miljöambitioner.

tillbehör Spalt, kombinerat möbler och borstmunstycke

Vikt: 7, 3 kg

Täckning 12, 3 meter

Effekt: 1. 250 watt

Kretspris: 2. 000

Dice: 4

snygg finish

Samsung VCC6240 Foto: Smartson mer

Utformningen av Samsung maskinen är diskret och så riktigt att det mycket väl kan vara att främja.Sugkraften är kraftfull och reglerad i fem nivåer med ett lätt manövrerbart hjul. Den stora dammpåsen utnyttjas imidertid inte helt innan det indikerar att det är dags att byta påse. Bra kvalitetsintryck och godkänd ljudnivå. De som värdesätter så mycket som funktion kommer troligen att vara nöjda med detta köp.

tillbehör Kombinerad söm, möbler and borstmunstycke

Vikt: 7, 9 kg

Täckning 12, 5 meter

Effekt: 2. 000 watt

Kretspris: 2. 000

Dice: 4

bästa köp

Volta Maximus U7540 Foto: Smartson mer

dammsugare från Volta är lätt att bära, men rullarna är inte känsliga på antingen hårda eller mjuka ytor. Här får du mycket dammsugare för pengarna. Modellen vinner att den är effektiv i bruk tack vare den medföljande tillbehören, inte minst blåsfunktionen. Tillbehör och inställningar är klara och lätta att använda, speciellt golvmunstycket. Designen är iögonfallande, med blandning av silver, svart och blått i transparent plast. Bra kvalitetsintryck.

Tillbehör: Turbo munstycke, fuge, möbler och borstdysor, blåsfunktion.

Vikt: 8, 3 kg

Område: 11, 4 meter

Effekt: 2. 000 watt

Kretspris: 2. $ 000

Tärningar: 5

ADVERT

Mest populära