All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

TEST: Grundig Xentia 32

testad tidigare Thorough modell, FineArts designmodell, konstaterade vi att det var en säker vinnare för dem som satte utseendet högt på prioriteringslistan. Nackdelen var priset. FineArts TV kostar totalt 40 000 när det kom.

Prissättningen i fjol har givit resultat: Den nya Xentia är inte bara 2 tum större, det är också $ 17 000 billigare än FineArts-modellen.

Tävlingen i LCD-klassen är hårdhärdad och Xentia har ett jobbigt jobb framför sig. Är det bra?

Första intrycket

Lite djupare än ett standardkort, en vanlig digital-tv i samma storlek är ungefär 60 cm. Visa mer

Xentia är inte en designmodell, men finishen är lite glänsande än normalt och högtalarna placeras under själva skärmen, men bortsett från detta har det det vi kallar en klassisk platt-tv-look.

Xentia levereras utan separat mediabox, vilket betyder att alla ingångar finns på baksidan av TV: n.

Fördelen med detta är att du inte behöver lämna en extra låda i vardagsrummet, men nackdelen är att det blir svårt att komma till när du vill ansluta utrustning till och från TV: n. Om du ansluter Xentia till väggen kommer det också att vara snabb kabel pagetti under själva TV: n. Men eftersom de flesta TV-apparater av den här storleken levereras utan en separat mediakassa, har vi inte dragit det här.

Och när vi är i hörnet av hörnet: Den medföljande tv-foten kan inte roteras sida vid sida eller lutas.

Snabb och enkel installation

Kanalsökning Visa mer

Sortera menyn Visa mer Även om bruksanvisningen finns på norska, borde du vara bekant med engelska eller tyska på skärmmenyerna. Lyckligtvis är skärmmenyerna stora och av självförklarande typ, vilket lägger till vår bok.

Den automatiska kanalsökningen fungerade bra och TV: n använde mer än 3 minuter för att hitta våra 20 kanaler. Det är snabbare än normalt. Sortering av kanalerna i önskad ordning var också en mycket enkel process.

Men hur arbetar Xentia i intensiv användning? Tryck på länkarna nedan för att fortsätta provet:

Används: Bildkvalitet på TV och DVD

  • Som PC-skärm och HD-signaler
  • Gå till Slutsats och sammanfattning
  • Eller tryck här för för att se stora bilder från testet
ADVERT

Mest populära