All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Test: Bästa TV-program

Vi har testat ett stort antal TV-apparater per år, men många av dem blir för stora och dyra för de flesta. Du måste bara inse att inte alla drömmer om en 65-tums plasma hemma i vardagsrummet!

Nu är det dags att se vad som händer under den magiska gränsen på $ 10 000. Traditionellt kallas budgetklassen, som efter år av priskrig har blivit mer som en mellanklass att räkna med, med många bra skärmar att välja mellan. Faktum är att du kan hämta en mycket välutrustad TV med allt du kan önska dig för långt under 10 varv.

3D för alla

I år, från och med förra året har 3D varit den stora "snak" på TV-fronten, och snart behöver du inte bestämma om du vill ha 3D eller inte. 3D-tekniken håller på att bli en standardfiness på nästan alla tv-modeller. Vanligt för alla 3D-skärmar är att de behöver glasögon för att se 3D. I vissa fall kommer ett eller flera glas i lådan, i andra fall måste du betala extra.

Internet @ TV

En annan funktion som blivit mer utbredd i år är TV: s egen internetportal. Via internetanslutningen kan du få tillgång till en rad interaktiva tjänster som Youtube, Facebook, Twitter, väderrapporter och mer via TV-skärmen. För närvarande är dessa funktioner inte ersättare, men mer ett komplement till datorn, men det ger en spännande framtid för framtiden där mer innehåll kommer via webben istället för traditionell sändning.

Storlekstalet

I detta test är alla skärmar minst 40 tum breda. Något mindre kommer vi inte att rekommendera i ett vanligt vardagsrum om du inte är mindre än 2 meter från skärmen. Storleken på TV: n ska stå i proportion till visningsavståndet, och vid ett normalt avstånd på 3 meter passar en 40/42 tums mittpunkten för blixten. Om avståndet är upp till 4-5 meter kan du säkert välja en 46 eller 50 tum. Detta är en allmän rekommendation för varierad TV-visning. Om HD-filmer och sport finns i HD, rekommenderar vi en skärm på 50 tum eller mer oavsett visningsavstånd.

Läs också:

Norrmän vill ha ett tegelhus

Norrmän vill ha ett tegelhus efter färjeturer. Och erfarna entreprenörer är mest angelägna.

Philips 42PDL7906

Fakta

42 "LCD LED, 1920 x 1080

4 HDMIEasy 3D m / polariserande glasögon

Net TV Internetportal

Pris: 9. 000 kr

Vit design TV

Philips är fri att utforma medvetet med sin nya 42-tums.

42PDL7906 är vit både fram och bak, har en tjock glasplatta framför skärmen och står på en tung bas i gjuten aluminium. I själva verket påminner det inte lite om Apples Mac-skärmar i formuläret. Philips-skärmen väger för ganska vanlig 2D-kvalitet, vilket gör det bra för 3D-filmer. Polariseringsmetoden, eller Easy 3D som Philips kallar det, är ett mycket korrekt val i detta prisklass.Vi bär glasögonen och njuter av 3D-filmer även när det är fullt ljus i rummet. På så sätt kan du inte göra så enkelt på en TV som använder slutarglasögon. Philips-skärmen ger en mycket bra 3D-upplevelse tack vare den ljusa och skarpa bilden.

Läs också:

Kök TV Shopping

Sedan föregående år har priserna på små modeller minskat, samtidigt som kvaliteten och antalet funktioner har ökat. Det är dags att få en extra TV nu!

Plus för:

Utseende

Minus för:

Svart nivå kunde vara bättre

Pris: 9. 000 kr

Läs hela testet av Bild & Ljud

LG 42LW550W

Fakta:

42 "LED LCD, 1920 x 1080

4 HDMI

Cinema 3D med polariserande glasögon

Pris : 8. 000 kr

Läs också:

Högsäsongens högsäsong

Julfest är en dyster högsäsong för bränder. Var inte en i statistiken. Tänder brandskydd när du sätter på stearinljuset.

Billig och bekväm 3D

Letar du efter en billig och bra 3D-bildskärm? LG har svaret med sin Cinema 3D-modell.

LG har gått med Philips och lanserade skärmar med polariserande glasögon. Detta har många fördelar, först och främst kan du inkludera fler glasögon utan att priset dras av. LG 42LW550 är en prisvärd TV med bra prestanda på de flesta punkter. Särskilt imponerad, vi är över 3D-rendering som fungerar mycket bra under alla ljusförhållanden. LG-skärmen har också stor kontrast och färgåtergivning. En bra TV för dem som är intresserade av filmer, spel och 3D-underhållning.

Plus för

Mycket bra 3D-kvalitet

bra färgåtergivning

Inställningsmöjligheter

Minus för:

Plast ram ger några reflektioner

Pris: 8. 000 kr

Läs hela testet av Bild & Ljud

Sharp LC-40LE631E

Fakta

40 "LED LCD, 1920 x 1080

4 HDMI

AQUOS NET + webbportal

Pris: 8 000 kr

Enkelt och bra

Vi har blivit vana vid att se bra och billiga skärmar från Sharp och 631 är inget undantag.

Denna smala och vackra skärm från Sharp har ingen 3D att matcha, men i gengäld har den en mycket bra 2D-bild med bra färger och bra kontrast. 631 är en enklare modell utan 3D utan speciella Quattron bildpanel från toppmodellen 831. LC-40LE631 har inte riktigt samma gnistrande färgåtergivning som sin storebror, men ändå kommer nära på de dyrare skärmar från Philips och Grundig. Den svarta nivån är imponerande och Sharp-skärmen har inga problem med ojämn ljusfördelning eller ljusa fläckar (även kallad clouding), vilket vittnar om en bra bildpanel.

Plus för

Good allround bildkvalitet

Minus för:

Saknar 3D

Pris: 8. 000 kr

Läs hela testet av Bild & Ljud

Sony KDL-40EX720

Fakta

40 "LED LCD 3D-TV, 1920 x 1080

Active 3D

4 HDMI

Bravia Internet video webbportal

Pris: 7 000 kr

Better 2D än 3D

Detta prisvärda monitor från Sony ger fin bildkvalitet i 2D, men vi är inte helt nöjda med 3D-rendering.

Sony EX720-modellen har varit på marknaden en stund och kan hämtas till mycket bra priser online.Liksom Sharp och Philips är det en LCD-TV med kantmonterad LED. Skärmen har en ganska diskret och tidlös design, med en svartvitt ram och en borstad metallremsa längst ner. KDL-40EX720 ger bra bildkvalitet på vanlig 2D, men det är inte en bra 3D-bildskärm. 3D-bilden är ganska dålig i kontrast och har fortfarande problem med crosstalk jämfört med konkurrenterna. Därför rekommenderar vi inte 3D-fansens skärm, men för alla som vill ha en låg kostnad LED-skärm är det väl värt en titt.

Plus för

Bra färgåtergivning

Låg ljudnivå

Minus för:

Limited kontrast

Överhörning i 3D-läge

Pris: 7. 000 kr

Läs hela testet av Bild & Ljud

Grundig Vision 08:46

Fakta

46 "LED LCD, 1920 x 1080

4 HDMI

DVB-T2 / C / S2-mottagare

USB-inspelning

Pris: 9. 000 kr

Allround King

Grundig's Vision 8 är en lättanvänd tv med de rätta funktionerna.

Den flexibla Vision 8 modellen har inbyggd "triple TV-tuner" med mottagare för markbunden, kabel och satellit, vilket innebär att man kan använda den med RiksTV och Canal Digital integrerade programkort. Grundig har också arbetat extra med ljudet av denna modell, som har extra bashögtalare på baksidan som bidrar till rikt TV-ljud. Bildkvaliteten är också robust, med en god kontrast och en låg upplösningsytan.

Plus för

Good utrustningsnivå

god användbarhet

Fet ljud

Minus för:

Något 3D överhörning

Pris: 9 000 kr

Läs hela testet bild & ljud

Panasonic TX-P50G30

Fakta

50 "plasma, 1920 x 1080

4 HDMI

Viera Connect

Pris: 9. 000 kr

Plasma pris killer (Bäst i Test)

För dem som är mindre intresserade av 3D och bara vill ha en stor TV med bra bildkvalitet är Panasonic 50G30 ett bra val.

Plasma-skärmens stora styrka är kombinationen av god kontrast, svart nivå och utmärkt färgåtergivning. Panasonic 50G30 är ett mycket bra exempel på detta. Panasonic vinner inget designpris för denna traditionella skärm, men när det gäller ren och skarp bildkvalitet är 50G30 mycket prisvärt. Naturligtvis måste du släppa 3D, men du kommer överraskande att få mycket bildkvalitet från Panasonics toppmodeller i denna budgetplasma. Helt enkelt en stor TV för priset!

Plus för:

Naturbild

Minus för:

Saknad 3D

Pris: 9. 000 kr

Läs hela testet om Sound & Image

ADVERT

Mest populära