All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Test: Sony 30 "LCD

Lekker. Det var det första ord som sades när vi packas den eleganta KLV-30MR1, Sonys nya 30-tums LCD-TV.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Transparent glas ram är en av de knep som de har använts för att bättre utformade - och det fungerar. Övergången från vår egen 32-tums kubus-TV är enorm. I praktiken får du ett helt annat vardagsrum.

I en tid när plasmaskärmarna levereras helt i 63 tum, kanske inte 30 tum så imponerande. Men när det gäller bildkvalitet och design levererar denna modell varorna med god kvalitet.

Två delar ?? otaliga anslutningar

Smidiga saker. Visa mer

Förutom fjärrkontrollen och LCD-skärmen med bordsskivan, det kommer med ett separat media låda, eller MRU (= media mottagare enhet). Och det är på MRU att alla anslutningar från video- och ljudkällorna är gjorda. Fördelen med denna lösning är att du inte behöver irritera dig över alla kablar som går in och ut ur själva TV: n.

Naturligtvis kan TV: n också hängas på väggen, men det kräver att du även köper ditt eget väggfäste.

Montering och installation

Tv och mottagare box finns i två separata lådor, och är naturligt väl lindade, så att displayen inte skadas vid omlokalisering.

Eftersom vi följer parolen som äkta män aldrig läser bruksanvisningen, startar du bara installationen och anslutningen. Lyckligtvis har Sony gjort den här överkomliga idrottsliga. Två kraftkablar, antennkabel och två datakablar med olika färger är minimikraven för att komma igång.

Efter att ha valt norska språket, rätt land och inställd tid är det bara den automatiska installationen av kanalerna. Lastning av våra 23 kanaler gick in under tre minuter, och det är ett lätt jobb att sortera kanalerna i önskad ordning efteråt. TV lägger automatiskt namnet på de stora kanaler som BBC1 och TV2, men du kan också ändra eller lägga till ditt eget namn upp till fem tecken. Allt detta gjordes via den medföljande fjärrkontrollen.

För normal användning är stereoljud från TV-högtalarna anständiga har Sony också utrustad modellen med Virtual Dolby surroundljud för att förbättra din hemmabio upplevelse för dem som inte har ett surroundsystem. När vi tittade på DVD körde vi dock ljudet genom förstärkaren, något vi tror de flesta köpare kommer också att göra.

Det är klart att Sony har lagt stor vikt vid att få en vacker design på TV, men designen är all modellen har att erbjuda?

Tryck här för att fortsätta till

ADVERT

Mest populära