All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Testa: Sonos stegar

Sonos Digital Music System kan du lyssna på musik som du har kvar på datorn och nätverket, oavsett var i huset du befinner dig.

Systemet kan styras helt via en fjärrkontroll med en stor färgdisplay och ett rullhjul.

paket vi fick utrustad för provning är en så kallad intro paket 2, och innefattar:

  • Två ZonePlayere med inbyggd förstärkare (placerade i separata rum)
  • Två par av högtalare (ansluts till varje zon Player)
  • en fjärrkontroll (hjärnan som kommunicerar trådlöst med systemet)

Press länkar till vänster för att se video av Sonos-systemet!

Barnens mat

Det är otroligt enkelt att få Sonos-systemet att fungera ordentligt. Instruktionsboken är liten och informativ, och det tog oss bara några minuter att göra systemet redo att användas. Här är några andra tillverkare av elektronikutrustning för att lära sig om användarvänlighet!

Den förstärkare som är förpackad ur lådan måste anslutas till routern via en medföljande nätverkskabel. Andra förstärkare kommer att kommunicera trådlöst med den här rutan.

Totalt kan du få 32 ZonePlayere + så många fjärrkontroller placerade på strategiska platser runt huset. Mycket bekvämt om du bor i ett slott med löjligt många rum.

Där du placerar ett ZonePlayer - där har du musik. Enkelt och enkelt.

När nätkabeln är på plats fungerar endast fjärrkontrollen. Inom några sekunder har Sonos sorterat upp i det här självet. Användarvänlighet är oklanderlig.

Alla krokar Musik

Drottningens drottning i systemet är själva fjärrkontrollen. Detta är utrustat med en stor färgdisplay och navigationshjul (något som Apple uppskattar definitivt).

På skärmen har du en översikt över alla zoner (rum), och du kan bestämma vad som ska spelas på t ex vardagsrum, kök eller badrum. Således kan pappa lyssna på sina vikingar, och du på något (förhoppningsvis) helt annorlunda.

Navigering av menyn med hjulet är lika lätt som att hälla mjölk från en kartong. Härifrån kan du navigera mellan zonerna, eller justera allt från volym till basnivå på låtarna.

Dessutom kan du lägga till låtar i väntelistan eller uppdatera ditt musikbibliotek.

Om du blir trött på musiken du har på din dator kan du spela med webradio. Sonos har en hink av förlagrade radiostationer, så alla här borde hitta något de gillar.

Det är också lätt att manuellt lägga till andra radiokanaler.

Snabbt på avtryckaren

Svarstiden på fjärrkontrollen ligger i toppskiktet. Sonos svarar på samma sekund som du trycker på knapparna. Detta är en av de delar av systemet som imponerar mest, åtminstone om du är van vid en TV som reagerar långsamt när hamra bort på volymknappen.

Du kan också styra musiken i olika zoner via den medföljande PC-applikationen. Fördelen med fjärrkontrollen är att du inte behöver springa till datorn varje gång du ändrar låten.

Du undviker också att människor ständigt hänger över din dator på bytespartiet. Skicka fjärrkontrollen till rondellen, och alla ska vara nöjda.

Coola detaljer

Med en integrerad rörelsessensor aktiveras fjärrkontrollen när den tas upp (den behöver ibland skaka för att svara).

Om du spelar ett album med medföljande omslag visas den här bilden på skärmen. Samma händer om du lyssnar på en podcast med logotyp.

Ett annat alternativ är att knapparna har bakgrundsbelysning om de är mörka i rummet.

Rice & Rose

Fjärrkontroll och ZonePlayer är båda klädda i grå och vit, vilket är en elegant kombination. Den blå bakgrundsbelysningen på skärmen är din i-etts prick.

Tyvärr ingår inte de medföljande svarta högtalarna som kommer från kartongen, även om ljudet är tillräckligt bra.

Tips: Använd högtalarna du har tidigare.

Fjärrkontrollen är relativt stor och tung, så för att sätta den i fickan kan du bara glömma om du inte har läskiga stora fickor. Du måste komma ihåg att ta med dig om du måste gå från zon till zon. Eventuellt kan du köpa fler fjärrkontroller, men det kan snabbt bli mycket dyrt.

Lite liten

  • Pris: Sonosystemet är dyrt. Varje ZonePlayer kostar cirka 5000 och fjärrkontrollen är cirka 4300 kronor. Med andra ord, dina pengar kommer snart att få dig att fortsätta om du har ett stort hus och vill ha förstärkare i många rum. Och det är precis vad Sonos skämt är. De flesta kommer troligen att vara nöjda med en låda i vardagsrummet och en på det roterande rummet.
  • Nej till iTunes: Sonos kan inte spela upp musikfiler som köpts via iTunes eftersom de är utrustade med DRM-kod.
  • Glöm: Om du lyssnar på en låt och nätverket är ute, strömmen går, eller allt går bara ihop, kommer Sonos inte komma ihåg var i låten var det. Lite irriterande, men inget att skrika högt över.

Slutsats

Sonos-anläggningen är fläskrik och extremt användarvänlig. Kör och köp om du har några tänder som brinner i fickan.

Karaktär: 5/6

ADVERT

Mest populära