All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

TEST: Skarp 45 "LCD

LCD eller plasma? Valet är inte lätt. Se mer

[Nödvändigt objekt (NAV)]

Med sin 45-glans tum är detta den största LCD-TV som vi någonsin har haft på provet, och det är ingen tvekan om att det är grovt i terrängen. 45 tum motsvarar ett visningsområde på 115, 5 cm, mätt diagonalt från det övre högra hörnet längst ned till vänster.

Under testet har vi också haft den 45-tums tamer som ligger bredvid Pioneer plasma på 43-tums och Grundigs 32-tums LCD-skärm. I tillämpliga fall jämförde vi också de tre modellerna.

Avancerad

När du tittar på fjärrkontrollen märker du snabbt att den har några knappar som du inte har sett tidigare. Aquosen har inbyggd digital TV-mottagare för öppna HD-kanaler (anges DTV-läge är 420P / 1080i / 720P).

För närvarande är den här lilla betydelsen här på landet inte det digitala marknätet som förväntas vara klart fram till 2009, men ändå: Det är ett tecken på att TV: n i viss utsträckning är framtidsäker.

Första bilden

De 3 displaykablarna som går från mediakanalen till TV-skärmen. Visa mer

Det första som slår dig är naturligtvis storleken. Det finns ingen tvekan om att 45 tum kommer att upplevas som stor i de flesta vardagsrum. icke desto mindre; Den rena och enkla Titanium-designen gör TV: n inte lika dominerande som du kanske tror.

Som trofasta läsare kommer att veta är detta den tredje LCD-TV som vi testat från Sharp, och syskon är tydlig. Detta gäller inte bara det verkliga utseendet, utan även tv: ns menyer. Det är dock ingen tvekan om att detta är den mest avancerade modellen, fler möjligheter och inställningar är nyckelord. Men om den här strategin är den smartaste är det fortfarande inte säkert, och vi får det på vägen.

Till skillnad från Sharps 32-tums, levereras 45-tums med en separat mediakod för alla anslutningar. Även om det ger dig en extra låda i vardagsrummet, lägger den fortfarande till i vår bok. Den som har sett kabelpagetten under en väggmonterad flatTV vet exakt vad vi menar.

Enkel installation, men små menyer

Skärmstorlek är 45-tums. Enligt vår uppfattning är det därför fantastiskt att Sharp lyckats ge skärmmenyerna en så liten storlek. Faktum är att de är så små att du måste undvika ganska bra för att indikera tecknen när du har placerat dig på soffan. Detta är naturligtvis en onödig irritation och ger upphov till marginalen.

Lyckligtvis är de faktiska menyerna relativt självförklarande, och den automatiska kanalsökningen och sorteringen i önskad ordning gick smidigt. Vi noterar dock att skärmmenyerna inte är på norska. Som norska måste du vara försiktig med svenska eller engelska.

Tryck på länkarna nedan för att fortsätta testet:

  • LÄS: Bildkvalitet på TV och DVD och via minneskort
  • LES: 45 ?? PC-skärm och spelkvällar med Xbox
  • Slutsats & Betyg
  • Se bilderna från testet

ADVERT

Mest populära