All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Testa: Philips DVDR-77

TEST: Philips DVDR-77

  1. Se stora bilder från test
  2. Mycket bra inspelningskvalitet. Vad sägs om redigeringen?

DVDR-77 ger ett bra första intryck när den är packad av lådan. Vi uppskattar det. Den tid då Titta på Philips som en solid men något tråkigt anmärkning bör nu vara över, är utseendet nämligen DVDR-77 i nivå med konkurrenterna.

Nästan idiotsäker

I bra gammal Philips-anda är denna DVD-brännare också användarvänlig. Det finns norska språk i menyerna och naturligtvis också i handboken. Det följde också med scart-kabel för videosignalerna. Det betyder att endast ström, antennkablar och ljudkablar är anslutna och du kör. Detta tillåter även svärmor.

Den automatiska kanalsökningen var också enkel och varade i cirka fem minuter. Vi har dock sett enklare sätt att namnge kanalerna, men sorteringen i önskad ordning gick smidigt.

Uppspelning

Vi har testat spelaren tre TV-apparater, och kör DVD-filmer både via scartkabel och komponentutgångarna. Och på både 26 och 30-tums LCD-TV och på Pioneers 50-tums plasma-tv var resultatet bra. Vi går därför direkt till det viktigaste: Hur är DVDR-77 på rekord?

Format & första intryck

skillnad JVC modell som kan hantera både DVD minus och DVD-RAM, är Phil låst till DVD plus R och DVD plus RW. Var därför säker på att du tar med rätt skivor hem från butiken.

Så snart du sätter in en tom DVD-skiva i spelaren visas en liten skärm längst ned till vänster på TV: n. Bilden av TV-kanalen spelaren har ställts in, vilket gör det lätt att kontrollera att du spelar in från höger kanal. Det vi tycker är en praktisk finess.

Välj sedan inspelningsläget och tryck på inspelningsknappen. Spelaren sparar automatiskt det kanalnamn du har tagit upp, och du kan även ange ditt eget namn om du vill. Efter att inspelningen är klar innehållet på skivan i mitten av skärmen, med inspelningsnamn, längd (timmar, minuter och sekunder), inspelningsläge och data.

Skärmen nedan visar den återstående inspelningstiden på skivan, som varierar beroende på fotograferingsläget du väljer.

Timerns inställning är helt oproblematisk. Den som någonsin gått bortom en VHS-spelare kommer genast att känna igen. Dessutom ger vi fjärrkontrollen ett antal praktiska snabbtangenter.

inspelningslägen

Du har sju fotograferingsmetoder att välja mellan:

  • M1, hög kvalitet = 1 timme
  • M2, Standard Play = 2 timmar
  • M2x, Standard play plus = 2, 5 timmar <999 > M3, Long play = 3 timmar
  • M4, utökad lek = 4 timmar
  • M6, Super Long play = 6 timmar
  • M8, Super förlängas lek = 8 timmar
  • kvaliteten på inspelningarna är beroende av den läge du väljer, varav M1 ska ge bästa kvalitet, medan M8 ska vara värst.Från tidigare erfarenheter med JVCs konkurrent, DR-M1, minns vi att inspelningskvaliteten för de långa inspelningslägen var diskret. Den stora frågan är förstås hur Philips gör det här.
Tryck här för att läsa om inspelningskvaliteten och andra funktioner

ADVERT

Mest populära