All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Test: Philips 30 "LCD

Vi var glada Philips alternativ till 30-tums klassen. Det är inte onaturligt, den här modellen har redan röstats årets europeiska LCD-plattskärms-TV från EISA-juryen.

Dessutom har Philips givit TV: n ett rimligt pris. Det föreslagna priset är 32.995, men vi har sett det i butiken för 29.995 kronor. Uppmätt mot konkurrenter i samma klass finns det inget att klaga på.

Första intrycket

[Ogiltigt objekt (NAV96580)]

Första intrycket är positivt. TV: n är tunn och snygg att titta på och skärmen verkar kristallklar. Här kan du säkert vara beredd på höga faktorer vid besökare.

Den största skillnaden jämfört med Sonys 30-tums är att Philips-TV: n inte har en separat mediakod. Det betyder att alla anslutningar måste göras på baksidan av TV: n.

Montering och installation

En av nackdelarna med att ha anslutningar på baksidan, är att det blir svårt att se var att sätta kablarna. I praktiken betyder det att du ofta behöver hitta bruksanvisningen när du till exempel kopplar din digitalkamera. För dem som ansluter mycket utrustning till och från TV: n kommer det att vara irriterande.

Vi fann det lättast att vrida hela TV: n och vippa framåt varje gång vi roterade med kablarna på baksidan. Detta är besvärligt, och på så sätt är Sonys lösning mycket bekvämare.

Jämnt: Antenna Cable, scartkabel och strömkabeln är allt du behöver för att komma igång, och här kommer det att bli svårt att göra misstag.

Efter att ha valt norska språket, rätt land och inställd tid är det bara den automatiska installationen av kanalerna. Lastningen av våra 23 kanaler gick på ungefär tre minuter, och det var enkelt att sortera kanalerna i önskad ordning efteråt. TV: n lägger automatiskt till namn på de stora kanalerna, till exempel NRK1 och TV2, men du kan också ändra eller lägga till ditt eget namn. Allt detta gjordes via den medföljande fjärrkontrollen.

För normal användning är stereoljud från de fyra TV-högtalarna mer än tillräckligt bra, men också Philips har utrustat sin modell med ett slags Virtual Dolby surroundljud för att förbättra din hemmabioupplevelse. För dem som inte har sitt eget surroundsystem fungerar det bra. Vi tror fortfarande att de flesta köpare kommer att driva ljudet genom förstärkaren när du tittar på DVD. Att detta ger en mycket större filmupplevelse är ingen tvekan.

Klicka här för att se vad vi tyckte om bildkvalitet och hur TV: n är i bruk

ADVERT

Mest populära