All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Test: Panasonic TH-42PA50E

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Efter Panasonics stor framgång med sina tidigare plasma-TV, Naturligtvis har förväntningarna hos de helt nya 8-generationsmodellerna varit stora.

Först ut är budgetmodellerna, med vårt testobjekt TH-42PA50E i spetsen innan HD-klara toppmodeller rullar ut i affären nu i juni.

Så vad får du verkligen om du väljer de billigaste versionerna?

  • Den huvudsakliga nyheten inkludera en mycket större färgpalett, från en 07 miljard till 8, 6 miljarder, tio procent större ljusstyrka, och modellerna för att klara av HDTV-standard 720p och 1080i via komponentingång. Även om dess 852/480 pixel skärm är lågupplösning, hävdar Panasonic också att nya pixelhanteringstekniker hjälper till att producera mer detaljer med samma antal pixlar som tidigare.

Ständigt snygg design

Istället för en designrevolution har Panasonic valt en noggrann ansiktslyftning på de nya Viera-modellerna. Naturligtvis kan smak och nöje alltid diskuteras, men vi tycker att detta har varit framgångsrikt. Kombinationen av den svarta ramen och metallkassetten kommer troligtvis att höja standarden i de flesta TV-rum.

När du tittar noga på bilderna kommer du också att märka att högtalarna är monterade under själva skärmen. Detta hjälper till att ge en tunn modell, men samtidigt är TV-bilden något högre än vanligt om du placerar den ovanpå din vanliga TV-apparat.

Vår testmodell levererades med en rimlig tv-fot, som varken var lutning eller roterande. Det finns en lite onödig begränsning på dagens marknad, till exempel Hitachi senaste tur, till exempel från sida till sida via fjärrkontrollen. Ett bättre alternativ här är därför att välja Panasonic de-luxe TV-kort, det har en fin titt åtminstone.

Tillhör du gruppen som fortfarande kommer att hänga TV: n på väggen? Då är det också värt att tänka på att alla anslutningar görs på baksidan och undersidan av TV: n. Skulle du ha hoppet på att ta bort kabelpagetten under skärmen, bör du planera lite innan du hittar kampsticket.

Installation

Den automatiska kanalsökningen var lätt, och de norska skärmmenyerna är nästan självförklarande. Det fungerade precis som vi förväntar oss nya TV idag, och vi är inte djupare här.

Enough Diskussion: Tryck på länkarna nedan för att gå vidare till test:

  • Mycket bra på TV och DVD
  • Slutsats och karaktär
  • Se större bilder av treat

ADVERT

Mest populära