All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Testa: Panasonic PX80E

När vi testade föregångare PV70E förra året drog vi slutsatsen att det var ett fynd på priset var vid 11 .000 kronor. Nu efterträdaren har funnits under en längre tid redan, och medan vi skriver detta, ser vi att det finns nu så låg som 7 750 miljoner på shopping runt lite. Det är helt enkelt fläskliknande.

Men vad får du egentligen?

Classic utseende

Panasonic PX80 är nästan identisk med förra årets modell, vilket också innebär den vanliga svarta pianolack ligger på huvuddelen av den aktuella TV-modeller. Display fysiska resolutionen fortfarande 1024/768, och panelen som nu kallas G11 medan bildprocessor som kallas V-real tre kanske viktigare för specifikations nördar är det faktum att PX80 nu även stödjer 1080p / 24Hz visning från Blu-ray-filmer.

PX80 har också fått en extra HDMI-ingång, men notera att den också finns på baksidan av panelen.

Bildkvalitet

På ren Panasonic stil justeringsmöjligheter är begränsade, här är vad du behöver (kolla bild specialist kvar för exempel), men inte mycket mer. Därför kan vi upprepa vad vi skrev i förra årets modell här:

Detta är inte en TV för dem som vill gräva ner djupt in i bildinställningar, det är snarare en modell för dem som vill ha det enkelt.

Enligt vår mening ger Panasonic mycket naturliga bilder, även med standardinställningarna på plats. Även när vi tittade på gamla Columbo-episoder på NRK1 lyckades PX80 uppmana fina färger och bra detaljer. På är TV-bilden inte lika skarp som på en LCD-panel beror mer skillnad mellan de två olika tekniker, och du gillar plasma-tv sätt att visa hudtoner och ansiktsdrag på du kommer definitivt vara glad här.

Liksom föregångaren märker vi några flimmer i de ljusaste festerna, men inte så mycket att vi upplever det som en irritation. Även på denna modell kan du välja mellan 100 eller 50 Hz, och speciellt för TV-användning, är 100 hz-läget att föredra.

Under åren har vi gett Panasonic mycket ros för god svart nivå, och behåll det här också. (PX80 har även en uttalad kontrast på 15 tusen: 1, medan PV70E hade 10. 000: 1) Sida vid sida med Sony W4000 ser vi emellertid att Panasonic är något blekare i de mörkare banden, och en del av detta är förmodligen eftersom plasma TV: n har en mer reflekterande panel. Den tid då plasma-tv automatiskt hade en bättre svart nivå än sina LCD-konkurrenter är över.

Vi har också använt Panasonic Blu-ray-spelare DMP-BD30 under test, och här gör PX80 ett mycket bra jobb, och vi får automatiskt mer färg stänk och djup. Det är med andra ord bra.

På minussidan kan vi konstatera att PXen lider bilden riva sido kastruller, och detta gäller både på DVD och Blu-ray.

Slutsats

Vi gillar PX80E eftersom det gör mycket rätt till ett lågt pris.

Naturligtvis får du bättre TV, men då måste du också betala för det.

Bordskivan kan till exempel vara roterbar, och det kan vara lite mer inställning i menyn, men när du tar det runt $ 8000 finns det fortfarande inte mycket att klaga på.

Om du är på en sparande budget och vill ha en plasma, är det bara möjligt att låsa.

Klicka här för att komma till huvudsidan med alla Dingz tv-tester. nr.

ADVERT

Mest populära