All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Test av slangvindor

Slang är inte hög tech, men det finns några saker som de skulle kunna: slang ska vara lätt att dra ut till önskad längd och slangvindor att dra slangen och dra fina upp inuti lådan när du frågar om det - utan att behöva vara två för att stanna igen.

Vi fick äntligen åtta olika rullar, inklusive en med en motor. Vi testade dem noggrant för alla funktioner som vi anser är nödvändiga.

Under provet sopade vi i olika lådor, slangar och grepp för att få en uppfattning om hur solid de verkligen var. Skillnaden var tydlig. Läs mer om det under varje modell.

Vi bryr oss inte om utseendet. Alla är mer praktiska än de är vackra. Det kan vara smart att hänga dem någonstans, de tycker inte så bra eller att lyfta av dem efter användning.

Förutom den upp och distribution, är det också viktigt att slangen är bra, kommer det att förstärkas och tillräckligt robust att det kollapsar och stänger för vattnet.

Under varje modell kan du läsa mer om hur de passerade testet. Då är du beredd att leta efter en ormvals på din plats.

Hur vi testade

Naturligtvis vi rensade massor av vatten, men vi har också slits och slitna slangar och lådor, så att du kan veta vilka som håller bäst.

Vi har monterat alla slanglådorna i bifogade konsoler och med motsvarande skruvar. Vi lägger dem i ett hus med fast, fasader, och var inte rädd för att riva och nötning i suspension för att bedöma solvens.

Vi bedömde också huruvida fästet kunde passa in i en tegelvägg. Vi drog ut slangen i olika längder och kontrollerade hur stor nackdelen var - det var mellan fyra och sju kilo på alla rullar.

Det är irriterande om det är för stort, för att du nästan behöver hjälp för att dra ut ormen. Rullning kan bara hända när slangen är "låst" med en liten ryck, som kontrollerades.

Vi kontrollerade också om uppenbarelsen inträffade i kostym takt och på ormen kontroll låt lang perfekt skruvade in i boxen. Vi gick till styrelsen för att se om det skulle klara sig mycket rullande.

Vi bedömde också ormen. Vi böjde och bröt det, bland annat för att se om det visade sig självt.

I testräkningen Kvalitet 30%, Funktion 40% och Operation 30%.

GARDENA 25 8023

Solid kvalitet, och väl värt ett högt pris

Högkvalitativ och enkel att använda. Rullning görs perfekt, med en bra slang.

Allt är tillverkat av robusta material och mjuka former. Slangkontrollen säkerställer att slangen rullas upp exakt när du drar den något när den rullas ut. Det kräver ingen stor ansträngning för att dra ut det i full längd.

Den kraftfulla förstärkta slangen ser perfekt ut när den är utdragen, även om den har böjts.Det är smart med ditt eget utrymme i väggfästet för munstyckena. Då vet du alltid var de är.

Trots vikten är det lätt att lyfta rullen ner från väggfästet om du använder den på andra sidan av huset.

Du kan också se till att någon stjäl lådan genom att trycka på en liten, dold sexkantskruv. Snyggt grepp och väl fungerande slangkopplingar.

Kvalitet 9

Funktion: 9

Kontroll: 9

Övergripande grad: 9

Slanglängd: 25 + 2 m

Slang Armerat kraftfull

Return Flyttar: 5, 5 kg

Swivel: 180 grader Vikt: 11 kg

Ange till 1290 miljoner

www. Gardena. com

Hozelock 31-1502

fungerar bra, men det kommer inte att vara länge

bräcklig, förutom att den är utrustad med en mystisk säkerhet.

Hozelock tror inte att du ska kunna rulla ut slangen utan att du menar det, så de har gett rulle ett säkerhetslås. Vi tycker att det är onödigt, eftersom du knappast kommer att skada dig om det händer.

Slangen är platt om den är böjd och slangringen fungerar lite solid. Veggiesalaten är liten och inte heller väldigt fast heller. Det är lätt att dra ut slangen, men våren är kanske för låg, det finns problem att låsa upp slangen när du inte vill ha mer av det.

Det är lätt att lyfta lådan av vägghållaren, men det är svårt att sätta på det igen. Det kan ändå vara låst så att ingen blir av med den.

Bärhandtaget, som är lite litet, ger en bra balans när du bär omkring åtta kilo slang.

Kvalitet 6

Funktion: 7

Kontroll: 6

Övergripande grad: 6, 7

Slanglängd: 25 + 2 m <999 > 999> Vikt:

8 kg Sats för: 1198 NOK

www. Clas Ohlson. com / en BÄST I TEST: GARDENA 35 LI 8025

Solid motordrivna slangrullen Good och robust kvalitet, ut styrd motor, så att slangen rullas upp automatiskt.

Allt är i den goda, höga kvaliteten som Gardenas grejer brukar ha. I denna slangrulle har en batteridriven motor lagts till i den manuella versionen. Motorn tillåter att slangen rullas upp automatiskt med en knapptryckning. Eftersom det inte finns någon fjäder som drar slangen, som i handboken, finns det inte något motstånd i slangen när det är utdraget.

Det ska finnas cirka 25 rullar på ett fulladdat batteri innan det behöver kopplas ur och laddas. Det är okej. Suspensionen måste skruvas på väggen, kan svänga 180 ° från sida till sida och montera munstycken på slangen. Slang lyfts fri från väggfästet om det är att använda en annan plats, och automatisk levereras.

Kvalitet: 9

Funktion: 10

Operation: 10

Övergripande grad: 9, 7

Slanglängd:

25 + 2 m

Pipe:

Armerat kraftfull

Return Flyttar:

Motor

Swivel:

180 grader Vikt:

12, 5 kg Ange för 2750 miljoner

www.Gardena. com CLABER 8990

av hög kvalitet med brister Kraftfull upprullare med lite konstiga mekanik, som utfärdar upprullning.

Vacker och solid tillverkad, utan skarpa kanter. Starkt förstärkt slang och stor vägghållare, vilket håller slangspolen stabil i alla positioner. Här får du en ormspole som inte bryter mot ett bra ord. Slangen expanderar snabbt, även med en skarp och skarp böjning. Utdragningen kan dämpa lite: Avsikten är att du bara drar ut så mycket orm som du önskar, och lägg den på marken för att låsa rollbacken.

Det låter enkelt, men det är inte alltid så att det fungerar och slangen sugs in med full hastighet. Det är lätt att placera rullen på väggstället, men det finns mycket bärhandtag. Det är säkert att den italienska tillverkaren inte anser att det är nödvändigt att ta slangen på vintern.

Kvalitet

9

Funktion:

6

Kontroll:

6

Övergripande grad: 6, 9

Slanglängd: 20 + 2 m <999 > Pipe:

Armerat kraftfull Return Flyttar:

6 kg Swivel:

180 grader

Vikt: 11 kg

Set: 2475 miljoner <999 > www. bsbutikken. nej GRÖN

Enkel och låg hållbarhet med dålig slang Varken slangkvaliteten eller utrullningen imponerar. Varar inte i flera år.

Det är ok att dra ut den enkla plastslangen för de första 8-10 meter. Då måste du använda krafter och sparklåset är svårt att hålla slangen. När slangen ska rullas om, måste den lämnas i den bästa komiska stilen. Om slangen är böjd i en böjning, kommer den inte att vända ut igen. Väggmonteringen är tynd och inte lämplig för montering på porösa väggar.

Det är också lite svårt att montera rullen på väggmonteringen. Handtaget i toppen ser strax ut lovande, men det har för lite utrymme för din hand och du rusar snabbt på de skarpa kanterna. Slangkopplingarna ser ut som om de är av acceptabel kvalitet, men vi tror inte att denna upprulle har ett särskilt långt liv.

Kvalitet 5

Funktion:

6

Kontroll:

5

Total grad: 5, 4

Slanglängd:

20 + 1, 9 m

Slang Förstärkt men genomskinliga

Retur Pull 6 kg

Länk 180 grader

Vikt:

7, 5 kg Set : $ 599

www. okelektriske. com KÄRCHER CR 7220 AUTOMATISKT

bra och solid, med (lite för) kraftfull rullnings robust, enkel att använda, men kanske lite för hårt på våren för de flesta.

Här får du både kvalitet och robusthet, såväl som en låda utan skarpa kanter. Rullen kan svänga på det starka väggfästet, men kan också låsas för var 30 °. Det är bekvämt. Den kraftfulla förstärkta slangen passar perfekt efter en spricka och rullas effektivt med robust slangstyrning. Det finns en hel del drag i slangen. Det gör det lite tungt att dra ut och kräver att du håller den tillbaka när den rullas in igen.

Väggfäste är stor och solid, med inbyggt "öga" för stöldskydd (med hänglås).Slanglådan har en lyfthandtag som används vid lyft av väggfäste, samt ett bärgreb så att det är lätt att röra sig vid behov. Kvalitet

9 Funktion:

8

Kontroll:

8

Övergripande grad: 8, 3

Slanglängd:

20 + 2 m <999 > Pipe:

Armerat kraftfull Return Flyttar:

7 kg Swivel:

180 grader Vikt:

9, 5 kg

Set: 1399 NOK www. karcher. nej

BRA KÖP: BILTEMA 14048 Detta är billigt men väl värt pengarna.

Prisvärd kvalitet och bra rullning gör den här spolen intressant. Det är en billig produkt Biltema säljer här, men det är faktiskt inte så illa som priset kan göra dig rädd.

På något sätt har det lyckats att få en bra produkt ut av det, eftersom slangrulle och hjul är nästan lika effektiva och glidande som på mycket dyrare modeller från märkesvariga konkurrenter. Kopplingar fungerar bra och är robusta, men slangen kollapsar lite för lätt, och det finns skarpa kanter att riva på dig.

Väggkonsolen kan orsaka vissa problem, eftersom den är så liten att skruvhålen sitter ganska tätt. Så nära att det blir svårt att få rullen att hänga på en porös vägg av, till exempel, gasbetong. Det är också skakigt att ta rullen både på och utanför väggfästet.

Kvalitet 7

Funktion:

7

Kontroll:

7

Övergripande grad: 7

Slanglängd:

20 + 2 m

Slang

Förstärkt tunn Return Flyttar:

6 kg Swivel:

180 grader Vikt:

8 kg

Ställ in på 549 Mkr www . bil tema. nej

COCRAFT 40-7913 Väggfäste håller inte fast

Robust låda och bra orm, som tyvärr behöver backas i lådan. Bra orm, som ser ut som en skarp bang. Men den glesa stålväggfästet ger en slick hängning, vilket gör att lådan hänger instabil.

Slangen rullar blir tung redan efter några meter. Och den andra riktningen gör det helt fel när du måste komma in i slangen igen. Det är svårt att göra slanglåset. Men det gör det hela tiden när det rullas upp igen. Det är irriterande. Det är lätt att lyfta lådan av, men det är svårt att sätta på det igen. Det stora bärgapet är bra och det finns en bra balans i lådan.

Modellen är utrustad med en lucka så att du kan titta in i slangen och ta bort eventuella löv och stötar. Efter det att testet slutfördes ersattes modellen med en ny. Kvalitet

5 Funktion:

5

Kontroll:

5

Total grad: 5

Slanglängd:

20 + 2, 25 m <999 > Pipe:

Armerat bra

Return Flyttar: 6, 5 kg

Swivel: 180 grader

Vikt: 9, 0 kg

Ställ in på: 599 NOK

www. Clas Ohlson. com / en

ADVERT

Mest populära