All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Test av högtrycksrengöringsmedel

Det finns inte många tillverkare av högtryckstvättar för privat bruk. Till vårt val valde tre företag att delta.

Vi försökte testa små och medelstora modeller.

Här kan de flesta gå med och du får en maskin med tillräcklig kapacitet för att hantera de flesta uppgifter som du som villaägare kommer att begära. Alla fem maskiner som deltog i testet kunde klara de uppgifter de fick på ett tillfredsställande sätt.

Det finns dock fortfarande två klasser av högtryckstvättar . De stora är märkbart mer kraftfulla än de små.

Du kan hantera en liten och billigare version om du bara rengör uteplatsen och trädgårdsmöblerna. De små spenderar bara lite längre på uppgifterna än de stora.

Om du har mer envisa uppgifter till högtryckstvätt , bör du ta en titt på de större maskinerna.

Läs också:

Hur man bygger en plottning i underhållsfri träkomposit

Överväger du att bygga en ny plottning? Trekompositt är ett underhållsfritt material som är lika lätt att montera som en vanlig woodstock. Följ bara detta ...

Här är tävlingen oerhört tätt, så här kan det vara magekänslan som är avgörande för valet. En viktig parameter är givetvis priset. Vi tillhandahåller information om de rekommenderade detaljhandelspriserna, men ofta hittar du maskinerna till lägre kampanjpriser.

Hur var brickor testade

En vanlig hyresvärd måste rengöra uteplats betongplattor, samt trädgårdsmöbler gjorda av plast och trä med en högtryckstvätt. Vi betonade pris, storlek / vikt, utrustning och användarvänlighet.

1 = Otillfredsställande

2 = Tillfredsställande

3 = Bra

4 = Mycket bra

5 = Utmärkt

Betong Tiles spolas försiktigt.

Högtrycksspolning av betongplattor ska utföras med försiktighet. Det är bäst att inte använda högtryckstvättmedel, men plattorna är mycket smutsiga och reproved, korrekt rengöring krävs. Det är viktigt att du spola plattorna i en vinkel på max. 30 grader, använder lågt tryck och håller ett bra avstånd mellan munstycken och kakel.

Källa: Farum Beton

Se också:

Tulpaner - fjäder färgrika glödlampa blommor

Den tulpan är en av Norges mest populära snittblommor. Det är vackert ensamt, men kanske ännu vackrare tillsammans i en större samling. Lär dig att ...

Nilfisk C 115 - Högtrycks Flush kille som är det bästa av det lilla

Pris: 1560 miljoner

Effekt: 1, 4 kW

Max tryck: <999 > 115 Maximal vattenförbrukning:

440 l / t Vikt:

6. 6 kg Tillbehör:

Sprayhandtag med klick och rent system för snabb byte av munstycken och vridfunktion hos slang. Hållare för spolhandtag, munstycksrör, munstycken, skumsprutor, slang och elkablar. Kompakta terrasser och rotborstar. Betyg:

Låter som en dammsugare!Men producerar fortfarande en kraftfull stråle. Kommer att hantera de flesta uppgifter som en husägare behöver. Bra med tillbehör. Det här är det bästa av de två små. Denna högtrycksrulle är märkt 3

Kärcher K2. 100 - Otillräcklig intervall

Standard:

699 miljoner Effekt:

1, 3 kW Maximalt tryck

115 Maximal Förbrukning:

340 l / h Vikt:

4 kg tillbehör:

Pistol, 3 m högtrycksslang, Roto-Jet jet, byggd finmaskigt vattenfilter, adapter trädgårdsslang A3 / 4" Se även:.

10 tips för att tip-top terrass

Dessa små men viktiga underhåll som du bör få göras i sommar

Rating.

Hanterar uppgifter korrekt och resultatet är lika stor som de andra små det är också bra med. . tillbehör är den enda minus är att sladden är alltför kort har mycket lite räckvidd, som lätt kan bli ett irritationsmoment -.. det drar ner Denna högtryckstvätt får klass 2

Stihl RE98 - högtryckstvätt med kraftfull motor < 999> priser:

1690 miljoner

Effekt: 1, 7 kW

Max tryck: 120

Maximal vattenförbrukning: 440 l / h

Vikt: 16. 2 kg

Tillbehör: Halvmunstycke, snabbkopplingsmekanism, rotormunstycke, rengöringssats för rengöringsmedel, svängkoppling, tillbehörshållare, doseringssystem.

Betyg: Har en bra och kraftfull motor. Man hör att det finns makter bakom sig. Fungerar fast och testet är tydligt den tyngsta maskinen, men bra hjul gör det enkelt att manövrera. Det finns bara några tillbehör. Ska övervägas om man använder sin högtrycksbricka mycket och för kraftfulla uppgifter.

Denna högtrycksrulle är klassad 4 Nilfisk C125. 8,3 PC högtryckstvätt - Inställning effekt

priser:

2780 miljoner

Effekt: 1, 8 kW

Max tryck: 125

Maximal vattenförbrukning: 520L / h

Vikt: 9 kg

tillbehör: Sprutpistol pistol~~POS=HEADCOMP med Click & clean systemet för snabb förändring av munstycken och vridfunktion ormen. Hållare för spolhandtag, munstycksrör, munstycken, skumsprutor, slang och elkablar. Kompakt Terrassdiskmedel.

Betyg: Stör inte lika mycket som de andra två huvudmenyn, men ger riklig kraft för de uppgifter som anges ovan. Bra med tillbehör, fungerar solid och pålitlig. En bra och mycket bra maskin.

Denna högtryckstvätt får betyget 4 Kärcher K 3. 150 - De flesta högtryckstvätten för pengarna

- Bäst i test!

Standard:

1790 miljoner

Effekt: 1, 6 kW

Maximalt tryck 120

Maximal Förbrukning: 360 l / h

Vikt : 6. . 9 kg

tillbehör Gun, 6 m högtrycksslang, terrass tvättar, T 200 Vario-power jet, Roto-jet tvättborste, integrerad mesh vattenfilter Adapter trädgårdsslang A3 / 4", tvål tank

Standard: < 999> står inte mycket från de två andra stora. Levererar bestäms den nödvändiga kraften, är lätta att använda, verkar det robust och har massor av tillbehör. fortfarande den lättaste av de tre stora. Denna högtryckstvätt som utsetts till vinnare i testet eftersom det Här är det bästa värdet. Denna högtrycksrulle får betyg 4 och ger bästa resultat i testet

ADVERT

Mest populära