All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Test av saxar

En trädgård är inte fri natur. Trädgården är planerad och formad till vad du vill ha av det. Här spelar beskärningsaxeln en central roll. Det finns två huvudgrupper av trädgårdsaxlar som är avgörande för att skilja: En typ är trädgårdsaxlar med sidoskott; två korsningar, skärblad lämnar som en vanlig kökspåse.

Arbetsområdet är nytt skott, det vill säga det mjuka och ohärdade växtmaterialet. Den andra typen är saxen med genvägar. Frässågen har bara ett skärblad som skär till en yta. Arbetsområdet är moget, härdat och döda grenar. Vi testa båda typerna.

Så här testade vi:

Funktion vi väger med 40%

Under funktion tittar vi på essayernas design och detaljer. Vi skär i materialet som saxarna är konstruerade för att skära in, upp till de tjocklekar som de rapporteras kunna hantera. För sideskærssakssen försöker vi också ha möjlighet att klippa en sträng. Med nya skär bör de kunna. Vissa saxar har också en trådskärare i skjuven. Vi försöker med en 1 mm tjock ståltråd.

Soliditet vi väger med 30%

I praktiken är verktyg som passar i fickan lättillgängliga för gränsen för vad den kan. Därför är det verkligen ingen nackdel att en såg är konstruerad för tung belastning. Vi tar en grundlig titt på saxens material och byggkvalitet och ger vår bedömning av deras långsiktiga hållbarhet när de används i trädgården.

Vägning Ergonomi med 30%

Det är avgörande för ergonomin att du väljer rätt storlek på saxen. Vi tittar på formen på grepparna, beläggningen, låsens läge och stötdämparna som hindrar griparna från att kollidera fast och klämma fingrarna.

Läs också:

Hur man får en bekväm trädgård

En vacker trädgård betyder inte nödvändigtvis att du måste spendera all din fritid på underhåll. Vi har pratat med experter om hur man får det mesta ...

Resultatet:

Lätta sax sax

Medium P92, Fiskars. Lätta saxar, huvudsakligen gjorda av plast. Den fantasifulla designen följer handens rörelse när vi skär saken.

Funktion: Rullande rap verkar konstigt först, men du blir snabbt van vid det. Enligt Fiskars minskar muskelbelastningen med 25% med rullande. Påståendet kan endast testas i laboratoriet, men det verkar som om det är korrekt.

Soliditet: Saxens låga vikt är bekväm. Tyngden beror delvis på att handtaget är tillverkat av plast. Gipset är utan tvekan

ganska solidt, men kan faktiskt bryta vid höga belastningar. Därför bör du inte trycka saxen utöver det angivna.

Ergonomi: Medan scrollfunktionen ger en bra ergonomi har den också nackdelen att saxen är omöjlig att använda med vänster hand. Därför är låset i höger hand, där det är väl monterat.Det är över en högersåg. Öppningsfjädern verkar utmärkt trots den lilla storleken.

Tryggt

Premium BP30, Gardena. En elegant, snygg och välgjord sax av riktigt bra material, eftersom tillverkaren dessutom lovar 25 års garanti. Det skapar förtroende.

Funktion: Sachsen skär ganska lätt i upp till 20 mm tjocka, färska grenar som den är avsedd för. Det har också sitt eget utrymme för metalltråd i skjuven. Men trots tillverkarens berömma av snittet, kan det inte skära strängen

Soliditet:. Kvaliteten och den förväntade hållbarhetstid kan vara

Det är inte överklagas. Särskilda metallytor ger intrycket av teknisk överlägsenhet. Enligt Gardena finns skivor och fjädrar som reservdelar, och det är givetvis en fördel.

Ergonomi: Två typer av plast klänning håller på fantastisk utsikt utanför, där greppet mot handflatan är den mjukaste. Sachsen har också en effektiv stötdämpare. Grepparna passar en större hand. Det utmärkta klicket på baksidan av påsen nås från båda sidor för att passa både höger och vänsterhänt.

Läs också:

Stort prov på motorsågar

Hur mycket får du verkligen för dina pengar när du köper en motorsåg? Vi har testat åtta fall till överkomliga priser. Det finns inga fall avsedda för ...

BÄST I TEST: Den föredragna

2, Felco. Felcos robusta klassiker har inte blivit en permanent utrustning för trädgårdsmästare runt om i världen utan någon anledning. Det oser kvalitet och tidlöshet.

Funktion: Saxen ger perfekt, ren sågning i färska grenar,

tack vare en skär som finslipade som en rakkniv och kontakta hela vägen genom klippet.

Soliditet: Byggkvalitet och materialval är övertygande och solid. Sachsen motstår tunga laster, även i områden som inte är riktigt avsedda. Dessutom kan även den minsta delen av påsen köpas som en reservdel.

Ergonomi: axlarna är relativt stora men greppen gå nära varandra, så att de kan drivas med mindre händer. Låset går endast från ena sidan, men det är också tillgängligt för vänsterhänt, så det är en sax för alla. Låset är tyvärr lätt att driva för ett misstag och det är inte så bra. Lägre grepp har praktiska fingervågor, vilket ger ett bra grepp.

För alla händer

Comfort 8793, Gardena (kontrakter). Den ovanliga designen döljer en justering av saxens öppningsvinkel. På så sätt kan den anpassas till händer i många storlekar.

Funktion: Skärer bra och effektivt i hårda grenar. Det skarpa bladet har en bra ytbeläggning av teflon. Saxen kan enkelt justera storleken på handen när vi justerar klippans maximala öppningsvinkel med den lilla brytaren i mitten av saxen. Detta ökar möjligheterna att använda.

Soliditet: Sachsen är tillverkad av en stark aluminiumlegering. Dess kraftfulla konstruktion och kvalitet verkar övertygande vid användning. Enligt Gardena kan endast våren köpas som en reservdel.

Ergonomi: Grepparna är bekväma för en medelstor stor hand. Dessutom innebär justeringsalternativet att många handstorlekar kan använda saxen. Plastbeläggningen är ganska mjuk. Stötdämparen verkar för svår för att ha någon särskild betydelse.

Läs också:

Akeleien - självkänsla och lättvård

Akeleien är en vacker flerårig flerårig som finns i många norska trädgårdar. Det kräver lite omsorg, är perenn och sår själv. Läs mer om Akeleien här.

Ingen stötdämpning

RS 5000, Wolf-Garten (motvägar). En solid och bekväm sax som övertygar i torrt trä. Men den inbyggda stötdämparen fungerar inte dåligt.

Funktion: Sachsen är byggd med sidokanter, men skäreggen ändrar arbetsområdet till torra, härdade grenar. Detta gör det utmärkt, upp till 25 mm tjockt - om du har tillräckligt med ström för det.

Soliditet: Kraftigt konstruerad sax, som tycks vara de tjockaste grenarna, som utlovat av tillverkaren. Öppningsfjädern är dold. Konstruktionen är berömd av tillverkaren, men vi misstänker att våren blir lite avslappnad och så småningom kommer att gå ner i vikt.

Ergonomi: På en sax avsedd för sådana kraftfulla grenar, skulle vi hellre ha en mjuk beläggning till grepp snarare än den hårda plasten. Och det är särskilt viktigt eftersom den inbyggda gummidämparen inte fungerar. Även med stängt grepp sträcker gummidämparen inte helt ut till handtaget ovanför.

ADVERT

Mest populära