All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Kompostkrossar test

Bladen är snabba, avfallet sönder ganska snyggt och misslyckas mest. Rullarna är nästan helt motsatta. De arbetar med lägre hastigheter, gör grovare marker av grenarna och stör mindre - något både du och dina grannar kommer att uppskatta. Observera också att ljudnivån (dB) som rapporterats av tillverkare inte alltid sammanfaller med den faktiska ljudnivån du vill uppleva. Därför bör du prova maskinerna innan du bestämmer vilken lucka du väljer.

Kompostkvarnar kräver mycket kraft. Även de mindre utgåvorna, utformade för privata trädgårdar, har en effekt som ofta ligger på gränsen för vad som kan dras från strömmen från kurser med säkringar med 10-13 ampere. Det betyder att du inte kan ansluta andra enheter till samma kurs när en kompostfack på 2800 watt är ansluten till den. Om du köper en 3000 wattslipmaskin och du vill ha tillgång till ett uttag, måste du använda en 16-ampulär.

Vi har testat sex maskiner till ett rimligt pris. Alla kan hantera 30-40 mm grenar. Några krävde anpassning av backtryckplattor så att grenarna hölls i rullarna, andra hade en tendens att få förstoppning. Vissa modeller saknade en hjälpstift (punktpinne) för att införa grenarna. Det borde följas, eftersom det är farligt att styra grenar för hand.

Vi tog ett tidtest på en 3 cm tjock och 60 cm lång gren. Det tog maskinerna mellan 6 och 12 sekunder för att konvertera chipet till chips. Det låter inte mycket, men om du ska vrida grenar från två till tre björkar, är tiden inte likgiltig. På dessa sidor kan du läsa mer om vad vi hittade innan du handlar.

Styrvikter med 40%

Styrka visas inte bara av den upplysta motoreffekten i watt. Det tittar också på möjligheten att hitta böterna och den tid det använder för att fånga en viss mängd grenar. Bullret från maskinen indikerar hur svårt det kommer att fungera, och därmed den tid det förväntas vara. Hållbarheten är också anledningen till att vi tittar på hur solida maskinerna är byggda.

Funktion vi väger med 30%

Vi testar hur väl maskinerna fungerar. Kan du till exempel lossa ett fastnat material utan att bryta ut maskinen? Dessutom jämför vi maskinerna och tittar på hur de skiljer sig från varandra, eftersom de inte är lika utrustade. Är uppsamlingsboxen (som vi föredrar) kakelplatta, eller blåsar det bara kakan på marken?

Läs också:

Varma och kalla färger - lätt förklarad

Varma och kalla färger är viktiga för hur vi upplever interiör. Men vad gör verkligen färgerna "heta" eller "kalla"?

Driftvikter med 30%

Här utvärderar vi hur maskinerna fungerar. Hur lätt är det att använda knappar och grepp och hur lätt går maskinerna i trädgården?Vi bedömer överlag hur bekvämt de ska arbeta med och hur säkra de är. Saknad droppsticka, dra ner den.

Detta innebär graden

9-10: TOPKVALITET. Inget bättre tillgängligt.

7-8: REAL GOOD. Mängder av kvalitet.

4-6: MEDIUM. Genomsnittlig produkt.

2-3: BAD. Undermediet bör undvikas.

Läs också:

Hur man får rätt steghöjd

Om du bygger en trappa är det viktigt att du får rätt steghöjd. Vi ska berätta för dig hur.

0-1: ELENDIG. Gå långt bortom.

Tung, solid och pålitlig - Bäst i test

ARIENS NEO

8, 1

Effekt: Motorljudet är hög, men inte obehaglig, och ljudet är inte ansträngd när maskinen får något att tugga på. Knivarna gör en mängd kraftfulla grenar effektivt. Den beprövade plattan är perfekt för snabb kompostering.

Funktion: Den medföljande pinnen för att dra av grenarna med, tyvärr, glider förbi. Samlaren är rymlig och töms lätt, och grova bitar kan kastas tillbaka genom axeln. Knivarna kan slipas medan de sitter på demonterat hjul.

Läs också:

Bygg en trätrappa i trädgården

Trappor kan utformas på många olika sätt och med olika material. Här visar vi några sätt att utforma trätrappor - så fantasin kommer att göra resten.

Funktion: Med endast två på / av knappar och inga andra handtag eller knappar är driften enkel. Knivkammaren är synlig genom en rund plastplatta. Därför är det lätt att se om materialet hoppas upp. Maskinen är tung, men är fast. Stora hjul gör det enkelt att flytta.

Slutsats: Rymlig samlare och fin kakel som är lätt att kompostera, gör denna kvarn till en testvinnare. Att det är lätt att använda gör det ännu bättre.

Ström / Tid * 2500 W / 11 sek.

Vikt: 40 kg

Arbete Höjd: 120 cm

Skärsystem: Special Kniv / finfördelning

Brus nivå: 94 dB (A)

Max. Noggrannhet: 30 mm

Samlare: Kassa

5999 kr

www. Sövde. nej, telefon : 69 26 47 50

Good kvarn till grova flis

Black & Decker GS 2400

6, 4

Effekt: Motorn ljudet får inte vara så hög, men irriterar mer än mild ljudet av arbets valsekvernen . Maskinen skär materialet relativt grovt, och till och med tjocka grenar på 30 mm mala det överraskande snabbt.

Funktion: När något fastnar i maskinen körs automatiskt i omvänd, men du kan också vända manuellt. En ryggtrycksplatta måste ställas in för att materialet skall kunna distribueras ordentligt. Samlingen är i en väska, vi föredrar en låda.

Drift: De få knapparna och grepparna gör att du snabbt känner till maskinen så lätt att använda. Men det kommer inte med en stopppinne, något vi tycker är säkert olyckligt. Ingen borde frestas att använda händerna i grannskapet. Gör därför en hink med dig själv.

Slutsats: Maskinen är lätt att använda och lätt att röra sig i trädgården. Korrekt justerad skärmaskin gräver till grova plattor som är lämpliga för sängbeläggningar.

Ström / Tid * 2400 W / 7 sek.

Vikt: 26, 5 kg

Arbete Höjd: 91 cm

Klippsystem: Roller / grov kakel

Ljudnivå: 75 dB (A)

Max.tjocklek: 40 mm

Samlare: Väska

2890 kr

www. blackanddecker. nej, telefon 22 90 99 00

Nästan en kopia av B & D

RYOBI RSH 2455

6, 8

Styrka: Motorn och kvarnen arbetar med en acceptabel bullernivå. Samtidigt är det en bra styrka, vilket gör jobbet tillfredsställande, med bra fart. Den relativt grova plattan kan bötas med en extra genomströmning.

Funktion: Som med B & D-fabriken är Ryobi-maskinen en automatisk retur som kan frigöra fastnat material från rullen. Justering av rullen är endast tillgänglig med en insexnyckel genom ett hål i maskinens skåp. Ryobi använder också väskor för insamling.

Funktion: Operation påminner mycket om B & D's-lösningen. En skillnad är att den kommer med en hård plastpropp. Det är tyvärr 1 cm för långt. Den är ätit av bruket och är något som gnider av förtroende. Ström / Tid * 2400 W / 7 sek.

Slutsats: Maskinen har en anmärkningsvärd likhet med B & D-fabriken, både i design och mode. Men med bättre motorbuller och mätsticka.

Vikt: 29 kg

Arbete Höjd: 91 cm

Skärsystem: Rullar / grov kakel

Ljudnivå: 92 dB (A)

Max. Skärmtjocklek: 40 mm

Samlare: Väska

3190 kr

www. ryobitools. eu, tel. : 80 januari 24 93

Enkelt, effektivt och bra pris

AL-KO NEW TEC 2500 R

7, 4

Effekt: Du kan bara tycker om att arbeta med denna dokumentförstörare. Al-Ko tar glada feta och finhackade gröna för höghastighets kompost. Tyvärr misslyckas maskinen mycket.

Funktion: Maskinen ser inte ut komplicerad, men det är faktiskt ganska utmanande att sätta ihop. Men i kombination, vid rätt tidpunkt och i bruk, är maskinen väldigt väl fungerande. Det ger ganska fin kakel utan stora problem.

Funktion: Den låga vikten gör Al-Ko-fabriken lätt att flytta och parkera och tar inte upp mycket utrymme. Knappfunktionen är helt okomplicerad på / av. De främsta benen är lite i vägen för att sätta upp en låda för att plocka upp marker. Chassit öppnas enkelt för åtkomst till kniven. Det finns ingen häftstift, och insamlingsboxen måste köpas utanför.

Slutsats: Bullret från maskinen är lite högt. Men om du vill leva med det och vill ha snabb och välgjord finery till ett lågt pris, är den här maskinen utmärkt.

Ström / Tid * 2500 W / 6 sek.

Vikt: 22 kg

Arbete Höjd: 97 cm

Skärsystem: Kniv / finfördelning

Ljudnivå: 97 dB (A)

Max. Noggrannhet: 40 mm

Samlare: Box, Alternativ!

2250 kr

www. ginge. com, tel. : 64 86 25 50

rinnande storleksordningen fem minuter

BOSCH AXT 23 TC

7, 9

Styrka: AXT 23 TC är en väl utformad maskin, chews genom materialet utan att skapa en enorm buller. I gengäld brukar det ta ett tag. Faktum är dubbelt så lång som den billigaste maskinen i provet.

Funktion: Maskinen delar materialet med en turbin, som nästan skär grenarna i skivor. Resultatet är en grov kakel som passar för bottendäcket där omsättningen inte ska gå för fort.Stor samlare.

Drift: Perfekt maskin för de som vill undvika stora byggsatser, eftersom de är redo för några ögonblick efter att de har packats upp. Start och stopp är lätt att använda. Det finns en knapp för lösningen av fastnat material, samt ett grepp för justering av bladet.

Slutsats: Bosch har valt lösningar som inte bara gör det enklare att installera maskinen, men också driften. Den grova kakel fungerar bra som en botten däck.

Ström / Tid * 2300 W / 12 sek.

Vikt: 30, 5 kg

Arbetshöjd: 93 cm

Klippsystem: Turbin-Klipp / grov kakel

Ljudnivå: 90 dB (A)

Max. Noggrannhet: 42 mm

Samlare: Låda, 53 liter

4795 kr

www. Bosch. nej, telefon : 64 87 89 50

Utkast direkt på marken

VIKING GE 150

7, 5

Styrka: En finuppsättning från motorn indikerar god maskinkvalitet, vilket bekräftas av testet. Klingorna i bruket arbetar med övertygande kraft och hastighet. Trots det fina snittet är bruket bland de snabbaste provet.

Funktion: Montering av maskinen är inte nöje och kräver nästan fyra händer. Du kanske vill överväga om du vill att skärmen på utkastet monteras att dra ut direkt på marken. Istället kan maskinen slänga i en behållare.

Drift: Tillgång till rengörings- och serviceblad är lätt. Tangentbordet är ganska enkelt på / av. Stor tratt leder materialet säkert till axeln. Området fungerar som en transportspak. Tyvärr kommer maskinen utan stopp, vilket ökar säkerheten.

Slutsats: Trots det något annorlunda utseendet är vikingverkan väl gjord. Det kan hämta eller kasta materialet där du vill ha det.

Ström / Tid * 2500 W / 6 sek.

Vikt: 26 kg

Arbetshöjd: 105 cm

Klippsystem: Kniv / Efterbehandling

Ljudnivå: 89 dB (A)

Max. Rapporttjocklek: 35 mm

Samlare: Nej

3990 kr

www. stihl. nej, telefon : 33 42 05 05

*) Tiden mäts genom att bearbeta en 30 mm tjock filial med en längd av 60 cm.

ADVERT

Mest populära