All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Test av stora, nice TV

Tro det eller inte: Det är inte längre nödvändigt att köpa "Deluxe Edition" för att få tillgång till alla de senaste TV-funktionerna. De interstitiella TV-apparaterna har nu både de funktioner och bildkvalitet som tidigare reserverats för de dyraste toppmodellerna.

Anledningen är ganska enkel: att skapa en tillräckligt bred fotavtryck för 3D-filmer och smarta tjänster har tillverkare funnit det nödvändigt att erbjuda dessa funktioner inte bara på sina toppmodeller, men även ner till området. Det är utan tvekan bra nyheter för de av oss som inte vill blåsa hela hushållsbudgeten för att hänga en TV på väggen.

Perfect kompromiss

I år har vi sett att de stora 50- och 55-Tømmernes har dalt i pris, vilket också sätter press på de mindre TV-apparater. 46/47 tum är den mest populära storleken eftersom den ger en passande bild i de flesta vardagsrum utan att ta för mycket utrymme eller bli för dominerande. De erbjuder ett betydligt större bildområde en 40/42-tums, men fortfarande långt bort från rymdbehovet för en 50-tums.

Testet

Vi har samlat ett paket på 46 och 47 tum i prisintervall 9-12. 000 kronor från de mest kända leverantörerna. Alla TV-apparater är välutrustade med toppmodern teknik som 3D och Smart-funktioner, samt trådlöst internet som förenklar anslutningen. Alla TV-apparater är också LCD-baserade bildskärmar med kantmonterad LED-belysning, vilket är den mest använda tekniken idag.

Läs också:

Färgglada fasadfester

Vårljuset kan avslöja mycket, inklusive husets ytterväggar behöver en ny färgfärg. Kanske lockar en ny färg på ytterväggarna, som ...

Hur vi testade

Vi har betonat att testa tv som de normalt skulle användas med olika TV-innehåll (TV, DVD / Blu-ray) och i olika ljusförhållanden. Målet har varit att vinna den bästa TV: n i prisklassen, liksom den som ger mest per krona.

Finns även i större

Mer deltagare kan också köpas i större 55-tums versioner samt mindre 40/42 tums versioner, ofta med liten prisskillnad. Således är det inget fel med att leta efter testvinnaren i en storlek som passar bättre med ditt vardagsrum.

LG 47LM760

Fakta

47 "3D LED LCD, 1920 x 1080

MPEG4 / RiksTV

4 HDMI

VGA PC-ingång

priser: 13 000 <999 > Läs också:

Välj rätt bakgrund

Försäljningen av tapeter ökar. Det har under en tid sålts betydande enfärgade tapeter, men nu många mönstrade i kombination med färg och ...

Smart och läcker

LG 47LM760 är ett mycket välutrustat TV med en marknadsandel smart fjärrkontroll, men det saknar lite bildkvalitet i förhållande till det bästa.

Det första intrycket med LG-skärmen är att det är väldigt speglat och därför lätt att reflektera föremål i rummet.Inte idealisk när TV: n används på kvällen med ljuskällor i rummet.

Bild panel erbjuder en pang stark ljusstyrka och kontrast ur lådan, som genast ser mycket imponerande, men färgerna är mycket överdrivna, med en lite för kallt färgtemperatur i standardläge som gör att bilden ser blåaktig ut. Cinema-läget ger dock mycket bra och neutrala färger, och LG har också utrustat monitorn med fullt kalibrerbar ISF-läge med sin egen inställning för dagsljus och natt.

LG-skärmen är utmärkt i ljusstyrka / kontrast, utan att bilden är svår eller ansträngande på grund av den goda ljusfördelningen. Därför visas bilden mer lysande och levande än med många av konkurrenterna. 47LM760T erbjuder dock inte samma svarta nivå som Sony och Samsung, och rörelseskärpan är inte heller densamma. En bonus för 3D-fansen är dock att LG-skärmen använder passiva 3D-glasögon, vilket ger en bekvämare 3D-upplevelse än många aktiva lösningar.

Slutsats

LG 47LM760T är en väl skärmen i hög bildkvalitet. Men i bästa fall av testet är LG inte: Det saknas senast på skärpa och svart nivå för att nå toppen.

Karaktär:

Pris:

13. 000 kronor Lg. com / en

+

Välutrustade och lätt att använda

-

Mister skärpa under rörelser

Panasonic TX-L47DT50Y

Fakta

47 "3D LED LCD, 1920 x 1080

MPEG4 / RiksTV

4 HDMI

VGA PC-ingång

Smart Viera online-plattform

Pris: 13 000

Se också:

Om du byter fönster?

Slurv med installation när du lägger in nya fönster, riskerar du att läcka, dra och fönstrets egenskaper försämras.

Great färgåtergivning

Panasonic plasmaskärmar är kända för sin utmärkta bildkvalitet, men i år, den japanska ville konkurrera med Samsung och LG "hemma" med stora nya LED-baserade bildskärmar.

På den här skärmen använder Panasonic sin egen bildpanel, IPS Alpha. Den främsta funktionen i den här skärmen är bred betraktningsvinkel, vilket innebär att du får en bra bild med enhetlig färg även när de inte sitter rakt framför skärmen.

Panasonic skärm erbjuder också en mycket bra färgåtergivning upp i rutan - här finns det inget behov av att göra stora justeringar för att få en naturlig bild. 47DT50 har också en mycket detaljerad bild som tar med sig varje detalj i stället för att fokusera endast på de skarpaste objekten.

Den svarta nivå är dock inte helt i nivå med konkurrensen från Philips och LG utför och man måste acceptera att de mörkaste scenerna ser lite blågrå. Det glänsande glaset framför skärmen ger också en viss spegelseffekt.

Slutsats

Panasonic-skärmen är en bra allsidig TV. Den har skarpa bilder och bra färgreproduktion, och är lätt att använda. Det saknar bara en liten svart nivå och kontrast för att nå det bästa i testet.

Pris:

13. 000 kronor panasonic.com

+

snygg design och byggkvalitet

bred betraktningsvinkel

-

Begränsad svartnivå

Flera tester kan hittas på www. lydogbilde. nej

Bästa köp! Philips 47PFL6007T / 12

Fakta

47 "LED LCD, 1920 x 1080

4 HDMI

3 USB

VGA PC-ingång

Philips Smart TV webbportal

Pris: 9. 000 kronor

Starkt köp

Philips är tillbaka i bra form med denna eleganta och avancerade budgetskärm.

För att vara en av de billigaste TV-apparaterna i testet är bildkvaliteten på Philips-skärmen imponerande. Det första vi hade att göra med var dock att stänga av den aktiva ljussensorn, vilket minskar ljusstyrkan för mycket och skapar en blåsande bild.

Samma sak gäller för den dynamiska kontrastinställningen, som bara betonar de stora kontrastskillnaderna, och slår ut de små ljusskillnaderna i bilden. Efter en lätt trim bildinställningarna, men bilden av Philips TV-apparater en mycket vetenskaplig, med mycket god kontrast och den totala djupaste svärtan test: 47PFL6007 kan faktiskt leverera verklig svart, inte blågrå som tävlingen, och tack vare en relativt tråkig skärmytan är det inte heller anmärkningsvärt störd med reflektioner.

En lämplig skärm för mörka spänningsfilmer och dämpad belysning, med andra ord. Philips Motion Leveling Natural Motion måste också sägas fungera mycket bra på den här skärmen. Rörelserna är släta och sömlösa utan hängande eller skuggande effekter. Reproduktionen av 3D-filmer är också imponerande, med förlust av lilla crosstalk och andra ögonproblem, tack vare användningen av passiva, polariserande 3D-glasögon.

Sammanfattning

Philips monitor är lite långsam av sig själv och har hittills inte den mest utvecklade smarta portal, men bildkvaliteten bidrar i hög grad att dra upp helhetsintrycket.

Om du främst vill ha en TV för att titta på TV, är detta ett bra val. Rekommenderas!

Pris:

9. 000 kronor philips. com

+

Mycket bra svartnivå

mjuk rörelse

-

Sticky menyer

Särskilt rekommenderas - Samsung UE46ES6805

Fakta:

46 "3D LED LCD, 1920 x 1080

3 HDMI

SmartHub webbportal

Pris: 12 000

Smart folk TV

Samsung 6-serien är inte bara gott att titta på, det ger också den mest kompletta smarta erfarenhet i testet.

46ES6805 är en något nedtrimmet version av den övre serien 8005, där Samsung har tagit bort möjligheten att styrning via röst eller gester, men behöll processorkraft så smarta funktioner lika snabbt som toppmodellen.

Bildkvaliteten är övertygande. Samsungs skärms standardinställning smörjer emellertid med lite överdrivna färger - och livräddningarna på Bondi Beach ser ännu solrare ut än normalt! Samsung gör också överdriven användning av brusreducering, vilket tenderar att torka bort detaljerna i bilden.

Saker ser mycket bättre ut när vi byter till TV: ns filmläge, som använder en mer korrekt färgpalett och eliminerar onödig bildbehandling.Därefter återgår hudtonerna till normalt och bilden är dessutom mycket skarpare. Med rätt inställning hävdar Samsung att vara i toppen av de sex testlag.

Slutsats

Samsungs nya 6-serie erbjuder mycket många funktioner och hög bildkvalitet till ett rimligt pris. Med Smarthubs internetgateway, bra anslutning och högkvalitativ bildkvalitet är denna TV utan tvekan en bra affär. Ljudet har också förbättrats från tidigare generation.

Pris:

12. 000 NOK Samsung. com

+

Mycket bra kontrast

Välutvecklade smarta portal

-

Något ljusläckage från bakgrundsbelysningen

Toshiba 46TL963

Fakta

46 "LED LCD, 1920 x 1080

4 HDMI, två USB

MPEG4 / RiksTV

Toshiba Places onlineportal

Pris: 9 000

Det bästa

Det har varit tyst från Toshiba ett tag, men nu är det japanska tillbaka med en ny serie av höga specifikationer och rimligt pris.

Toshibas nya serie fokuserar på bildkvalitet, snarare än att skilja majoriteten med möjliga funktioner. Det har gett en bra nedräkning i 46TL963 s fall. Trots en prisskillnad på några tusen flikar är det inte långt från testets bästa när det gäller bildkvalitet.

Färgåtergivningen är otroligt cool och relativt neutral, även i standardläget. Till skillnad från Samsung och LG, det finns inget behov av att trimma bildinställningar, här är mer plug & play. En annan fördel med Toshibas skärm är dess relativt matt frontpanel, vilket ger små reflektioner och bidrar till bättre kontrast i ljusa omgivningar.

Det störs emellertid av samma problem som många andra prisvärda LCD-LED-skärmar, nämligen ojämn ljusfördelning. Vi kan tydligt se att 46TL963 har tendenser av ljusa fläckar på skärmen i de mörkaste scenerna.

Ljusstyrkan är dock mycket stark och bidrar till att öka den upplevda kontrasten. Detta är också bra när du tittar på 3D-filmer. Men för att driva priset har Toshiba inte kunnat lägga till 3D-glasögon, så man måste beräkna att man köper ute för omkring 400 dollar.

Sammanfattning

Toshiba 46TL963 är en av de två billigaste TV-apparater i testet, men leverera bra bildkvalitet utan behov av större justeringar. Vi känner emellertid att denna modell verkar lite "strippad" eftersom det saknar både 3D-glasögon och trådlöst internet som det kommer i lådan.

Pris:

9. 000 kronor toshiba. com

+

god färgåtergivning och kontrast

-

Sparsamt utrustad

Något ljusläckage från bakgrundsbelysningen

Bäst i Test: Sony KDL-46HX753

Fakta

46 "LED LCD

4 HDMI

MPEG4 / RiksTV

Sony webbportal

Pris 1920 x 1080: 12 000

Best där det gäller

Om du hör till dem som sätter bildkvalitet högsta prioritet är Sony-skärmen är det enda valet av de sex deltagarna i testet.

Sony har en lång tradition för bra budget-TV. 753-serien är en något enklare version av den populära 853-serien och 46HX753 är således en bror till 55HX853 som vi döpte testvinnare i sin klass tidigare i år.

Och det finns tydligt familjeliknande mellan de två: KDL-46HX753 har definitivt den mest balanserade bilden i testet och kan faktiskt tillfredsställa även de som är väldigt kräsen om bildkvalitet.

Sony-skärmen erbjuder en fenomenal skärpa och skarp kontrast utan överdrivning, och inga stora förändringar krävs i bildmenyn för att få en väldigt naturlig bild. Den svarta nivån är verkligen kolsvart, men mest imponerande är hur Sony lyckas extrahera mer detaljer i mörka scener än fler av konkurrenterna.

Dessutom finns det mindre problem med ojämn bakgrundsbelysning än Samsung och Philips. Sony-skärmen är också mycket bra vid rörelse och upprätthåller skärpa även när det är ganska hårt, oavsett om det är sport eller hoaxing actionfilmer du väljer att utmana det.

Slutsats

Sony 46HX753 har inte nödvändigtvis det mest spännande utseendet, och det är lite brist på utrustning jämfört med de koreanska utmaningarna från LG och Samsung. När det gäller bildkvalitet, har Sony fortfarande ett hästhuvud framför, och med det går 46HX753 med ett knep, men ändå välförtjänt seger!

Pris: $ 12,000

Sony. nej

+

Detaljer i svart

Slät färgåtergivning

-

Smidig smart portal

ADVERT

Mest populära