All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Kedjekedjestestning

Kedjekedjor på batterier har inte makten hos sina bensin-nära släktingar.

Och de kan inte fortsätta i timmar som deras elbröder, men för de allra flesta trädgårdsmästare och gör-det-själv-personer är batterimodellerna bra.

Här kan du också få tips om hur du håller batterierna lagrade när de inte används.

Så här testade vi

Styrka vi väger med 30%. Vi har testat fallen med svärdlängd:

Läs också:

Sniperens bästa verktygstips

Snickare Atle Skreosen är beroende av bra verktyg. Här berättar han oss vilka verktyg han inte kan hantera, och det kan också vara trevligt att ha ...

De stora fallen har träd med 10-20 cm stammar, medan de små har klippt 5-10 cm av stam och grenar . Dessutom har alla fallen skurit både träd och buskar i trädgården. Under vägen har vi övervägt fallets styrkor och hållbarhet.

Funktion vi väger med 25%. Vi har tittat på svärdets längd, hur väl är kåpan för påfyllning av kedjeolja placerad och om det är en backback-säkring. Det finns i de flesta större fall och bromsar kedjan om fallet plötsligt återkommer till användaren.

Verksamheten väger vi med 25%. Vi spelar roll, dra åt kedjan och se hur lätt det är att ändra. Vi tittar också på oljefyllning, som skulle göras med handskar på våra händer. Slutligen är batteriet lätt att slå på när det är tomt och måste laddas.

Ergonomi vi väger med 20%. Ett tungt fall försämrar armar, nacke, axlar och rygg. Men om saldot är bra kan det kompensera en del. Välplacerade knappar är ett plus.

Detta innebär graden

9-10 Toppkvalitet. Inget bättre tillgängligt.

7-8 riktigt bra. Mängder av kvalitet.

4-6 Medium. Genomsnittlig produkt.

2-3 Dålig. Under genomsnittet bör undvikas

0-1 Miserable. Gå långt bortom!

Läs också:

Test Tools

Bra balans är en viktig egenskap hos en bra borr. Vi har testat sex olika är nöjda med resultatet.

Bra batterier

GKC1820L

Black & Decker

Slutsats: En av de maskiner som har batterier kompatibla med andra maskiner. Om du har en 18V B & D-maskin med litiumbatterier, kan du spara lite här.

Styrka: Fallet påverkar inte riktigt, men trots allt gör det uppgiften: beskärning och avverkning av unga träd. Men det måste kämpa hårt för det och det går utöver uthållighet.

Funktion: Svärdet är lite längre än, till exempel. Gardenas, och kan få dig att försöka kasta några större träd. Men du borde inte prova det. Fallet är för små träd och beskärning. Drift: För lite fyllmedelshål för olja.Du måste själv trycka på gummikåpan för att smörja kedjan. Kedjan spänns genom att lossa två skruvar och vända tredjedel - det är svårt

Se också:

10 saker du bör göra innan oktober

oktober markerar en tydlig åtskillnad mellan sommar- och vintersäsong. Här är de saker du måste skynda dig göra innan oktober är över.

Ergonomi: Bra balans och låg vikt skyddar dina armar och rygg. I gengäld skär inte kedjan särskilt bra, och det kan snabbt locka användaren att trycka lite extra hårt. Det går utöver dina händer.

Pris: 2,045 kr

Tekniska detaljer:

Detail: Batteri lämplig för

mer Black & Decker

maskiner, inklusive

olika borr / förare

utgång: 18 V, 1, 5 Ah Li-ion

Laddningstid: 5-8 timmar

Bladlängd längd~~POS=HEADCOMP: 20 cm

Säkerhet hand~~POS=TRUNC spissbeskyt.

Kedjespänning: Den

Kedja Smörjning: Manuell

Vikt: 2, 3 kg

www. Black Decker. com

Superior pro-sag - BÄST I TEST

MSA 160 C-BQ

Stihl

Slutsats: Can utan problem skuren i stora, 20 cm tjock stjälkar. Ganska imponerande. Designad för proffs som vill ha en chockfri motorsåg.

Styrka: Snabb, stark och med en kedja som skär som om trädet var smör. Det bästa, mest effektiva och lättaste batterilocket som vi har jobbat med.

Funktion: Långt svärd och en bra kedja ger många möjligheter att använda. Det är långt ifrån bensindrivna modeller, men det räcker med. Bra säkerhet.

Funktion: Väl synlig oljekåpa med fångstlinje. Kan även slås på och av med handskar på. Kedjan stramas i sekunder utan att använda verktyg.

Ergonomi: Trots storleken är fallet relativt enkelt vilket förenklar arbetet. Det gummerade greppet och det främre styret gör det enkelt att hålla väskan i ett bekvämt läge.

Pris: £ 599

Tekniska fakta:

Stihls outstanding

-knappar finns kvar på

den här maskinen.

är helt perfekt.

Effekt: 36 V, 4, 5 Ah Li-ion

Laddningstid: 1 timme

Bladlängd: 30 cm

Säkerhet Kast

Kedjespänning: Utan verktyg

Kedjesmörjning: Automatisk

Vikt: 4, 9kg

www. stihl. nej

Perfekt i trädgården

CST 2018-li

Gardena

Slutsats: Fallet är utformat för trädgårdsodling, och det är särskilt lämpligt för. Dessutom är säkerheten hög, medan priset är lågt.

Styrka: Trots den lilla storleken verkar fallet solidt och kraftfullt. Imponerande uthållighet. Du kan göra mycket arbete innan du laddar batteriet.

Funktion: Fördjupningsbroms, som på de stora maskinerna. Smidig, stark och beständig när det gäller att klippa grenar och vanliga små träd. Också lämplig för mindre stockar för trä.

Drift: Stort hål för oljefyllning och lock med haksladd. Ett litet fönster visar hur mycket olja som finns på tanken. Kedjan spänner över sekunder, utan verktyg. Två-knappssystemet för att starta ärendet är enkelt att använda.

Ergonomi: Bekvämt grepp, och den låga vikten innebär långtidsarbete på väskan utan ansträngande belastning.

Pris: 1549 kr

Tekniska detaljer:

Recession broms

(kickback), som på

stora sågar, ger användaren

bra säkerhet.

Effekt: 18 V, 2, 6 Ah Li-ion

Laddningstid: 3 timmar

Bladlängd: 20 cm

Säkerhet Kast broms < 999> kedjespänningen:

Utan verktyg kedja Smörjning:

Automatisk Vikt:

3, 3 kg www. Gardena. com

Lättvikt

BUC 122RFE

Makita

Slutsats:

Ett fodral för byggarbetsplatser och trädgårdar. Det kan trimma större träd och kraftiga buskar. Lätt och lätt, men också ganska dyr maskin. Styrka:

Med 18 volt batteri på tre timmars drift kan du arbeta långt innan du måste fixa väskan. Det övergripande intrycket är bra hela vägen på den lätta men kraftfulla maskinen. Funktion:

Ingen reverseringsbroms. Ett spetsskydd hindrar sågen att fastna i trädet. Detta minskar risken för bakslag, men det tar inte bort det. Funktion:

Oljekåpan är placerad ovanpå maskinen. Det har ingen fångstkabel. Ett fönster gör det lätt att se när oljan fylls på tanken igen. Batteriet är lätt att byta. Ergonomi:

Det finns knappt tillräckligt med utrymme för två händer på den lilla maskinen. Det är frestande att arbeta med en hand, men det är farligt! Med lite lycka får du plats för två händer. Pris:

5000 kr Tekniska detaljer:

Greppet är liten men

gummiområden

i sin tur

bra grepp runt.

Effekt:

18 V, 3, 0 Ah Li-ion Laddningstid:

20 minuter Bladlängd

25 cm Säkerhet

Hand spissbeskyt . kedjespänningen:

Utan verktyg Kedja Smörjning:

Automatisk Vikt:

2, 6 kg www. Makita. nej

God uthållighet

RCS 36

Ryobi

Slutsats:

Kedjan kör inte mycket snabbt. Men fallet kämpar bra och batteriet varar länge, även när det ska såas i lite tyngre trippelstorlekar. Styrka:

Den låga kedjans hastighet kan få dig att tvivla lite, men fallet kan skära väl över 20 cm stammar utan problem. Kvaliteten på plasten på väskan verkar ganska enkel. Funktion:

Ingen backbroms, men skydd vid svärdets spets, vilket delvis förhindrar att stallet störs. Det fungerar inte perfekt på en så stor maskin. Drift:

Oljefyllaren är under batteriet och är svår att komma åt. Batteriet kan användas på flera ryo-maskiner. Säkerhetsknappen på strömbrytaren och knappen måste returneras under användning. Det skulle vara lättare att trycka framåt. Ergonomi:

Bra grepp som du kan hantera på flera sätt. Bra balans i ett tungt fall. Pris:

2599 Tekniska detaljer:

Striker skydd minskar

risk för bakslag,

men inte

samt en broms.

Effekt:

36 V, 2, 6 Ah Li-ion Laddningstid:

1 timme och 40 minuter Bladlängd:

30 cm Säkerhet

Vidarebefordra skyddar kedjespänningen:

Utan verktyg kedja Smörjning:

Automatisk Vikt:

4, 4 kg www.ryobitools. eu

Stor och kraftfull

AKE 30 Li

Bosch

Slutsats:

Bosch slåss med Stihl att leverera den mest kraftfulla maskin. Den matchen kan inte vinna Bosch, men i jämförelse med priset är det imponerande. Styrka:

Fallet kan inte helt matcha testvinnaren, men krafterna går långt. Priset kommer troligen locka många med en lite större trädgård för att byta från bensin till batteri. Funktion:

Recession Brake. Långt svärd Kedjebromsen stoppar kedjan vid 0, 1 sekund. Ärendet har det mesta av vad du vill ha från en stor maskin. Drift:

Maskinen kan göra mycket mer än att bara såga i grenar, och det går bra. Oljefyllningshålet är stort. Batteriet passar till fler Bosch-maskiner. Kedjan är åtdragen genom att vrida en knapp på den smarta lösningen. Ergonomi:

Bra, lättanvända knappar och gummerat grepp. Fallet är tungt. Pris:

3 7987 £ Tekniska detaljer:

I några sekunder kan du

dra åt kedjan med

bara vrida på

nyckeln här.

Effekt:

36 V, 2, 6 Ah Li-ion Laddningstid:

1, 5 timmar Bladlängd:

30 cm Säkerhet

Kast + kedjebromsen kedjespänningen:

Utan verktyg kedja Smörjning:

Automatisk Vikt:

5, 2 kg www. Bosch. com

ADVERT

Mest populära