All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Test av 8 uppladdningsbara gräsklippare

De litiumjonbatterier bli så stor, att det faktiskt roligt att klippa gräset med ett batteri klippor. Det stör inte eller oser. Det skär bara - nästan lika bra som en gasklippare.

Men det är svårt och krävande att lägga till energi på en gräsklippare, så batterierna har stor betydelse. Vi har kört både torrt och vått gräs, för även om producenterna garanterar ett visst antal m², gäller det bara om du kör i ljust grönt, torr och inte alltför högt gräs.

Det här är tyvärr inte verkligheten för oss alla. Ibland måste gräset slås innan grillavbrotten kommer, oavsett om gräset är en ledtråd för våt.

Vi tog friheten att kontrollera om våra testmaskiner skulle kunna motstå en sådan medicin. Faktum är att det kan finnas fler av dem. Se vem gjorde bäst i testet. Vid klippning av fuktigt gräs behöver du fortfarande beräkna

att batteriet inte kan hantera så många m² som i torrt gräs.

Dessutom innebär laddningstiden mycket. Måste du vänta 5-6 timmar innan du kan fortsätta, något av nöje försvinner. Vi har också betonat hur lätt maskinerna ska röra sig. De väger 15-20 kilo, och vi kommer i alla fall att uppmana dig att välja en modell med ganska stort bakhjul.

Förbättrar manövrerbarhet. Om du väljer att mulching och därmed gödsla gräsmattan eller om du vill använda en catcher och släppa gräs i hela huset (smarta om du har barn), är upp till dig. Men vi har i första hand tittat på hur bra maskinerna ska skära och samla.

Hur vi testade:

Styrka vikter vi med 50% Alla maskiner kan skära en torr gräsmatta ner från 7 till 4 cm, och uppsamling av gräs i uppsamlingslådan. Vi försöker därför klippa i fuktigt gräs. Vi skär 10 längder på 25m, med tanke på effektivitet och uthållighet. Fem av maskinerna har 2, 6 Ah batterier, så det är utgångspunkten. Större batterier vi förväntar oss längre driftstimmar.

Driftvikter med 30%

Starten ska vara enkel. Samma med justering av skärhöjden. Lådan för gräs ska vara snabb att demontera och demontera, och det ska vara lätt att montera maskinen. Det är viktigt hur mycket ström som finns kvar på batteriet efter testavståndet. Det ger en uppfattning om den totala driftstiden / området. Laddningstid och läsning av laddningsläge beaktas också.

Ergonomi vikter vi med 20%

Vi tittar på dator komfort och justering möjlig ära höjd / vinkel greppet. Är det möjligt att byta handenhet längs vägen? Vi tittar också på manövrerbarhet på platt och ojämn terräng, liksom möjligheten att lyfta maskinen i en bil.

Detta innebär betygsskalan:

9-10: Toppkvalitet. Inte bättre. 7-8: riktigt bra. Kvalitetsnivåer. 4-6: Medium. Average produkt. 2-3: Dålig. Under mediet bör undvikas. 0-1: Miserable. Gå långt bortom.

RYOBI RLM 36X40 LI

Stark och ihållande

Slutsats: Effektiv i både torrt och fuktigt gräs. Mycket stark och bestående ett tag. Bra ergonomiskt grepp, men ganska tungt att trycka.

Styrka: Den är stark och har inga problem, även om gräset är långt och fuktigt. Klippning och insamling är effektiv. Och de tio snittlängderna tog bara cirka 25% av batteriet.

Funktion: Startknappen och bra kontakter i grepp gör start och start säker. Mycket bra inställning av klipphöjder. Samlare är lite svåra att montera, men lätt att ta bort

och tomma. Maskinen monteras enkelt. Kan bytas till bioclip. Ladda batteriet men laddningslampan med fyra LED-lampor är bra på både batteri och grepp. Något lång laddningstid.

Ergonomi: Höjdjustering av greppet är svårt. Det kräver att du tar bort skruvar och låsklämmor. Greppet kan inte vinklas och det är för lågt om du är över 180 cm. Hög vikt och små hjul gör det lite tungt att hantera.

Styrka: 9

Operation: 9

Ergonomi: 6

Övergripande grad: 8, 4

Batteri 36 V / 4, 0 Ah Li

Max. område: 600 m 2 Laddningstid: 2 timmar 15 min.

Klipphöjd 6 steg, 20 till 70 mm

Klippbredd: 40 cm

Skärsystem: Liquid / mulching

Vikt: 17, 8 kg <999 > www. ryobitools. eu

EINHELL GE-CM 36 LI

Blå att torka gräs

Slutsats:

Maskinen kan knappast slå fuktigt gräs. Den använder två 18V batterier, lämpliga för andra maskiner och verktyg. Det är smart tanke. Styrka:

Ingen svårighet att klippa och samla torrt gräs. Men det hanterar inte fuktigt gräs. Utkastet är förseglat och, trots att vi sänkt hastigheten, stoppade den. Funktion:

Enkel start och lättläst skala till skärhöjd. De två små batterierna har var sin egen laddare så att de kan laddas samtidigt. Du måste vrida lite för att slå ihop maskinen. Tråden skars över när vi försökte. Snabb laddningstid. Ergonomi:

Acceptabel, mjuk beläggning på handtaget, men inget på säkerhetsfältet. Grepphöjden anpassas enkelt till alla höjder. Utmärkt hjulstorlekar ger god manövrerbarhet. Stort transportgrepp, men det finns ett handtag på framsidan för att enkelt lyfta klipparen i bilen. Styrka

3 Kontroll:

7 Ergonomi:

8 Övergripande bedömning: 5, 2

Batteri

2 x 18 V / 3 , 0 Ah Li Max. område:

300 m 2 Laddningstid: 60 min. Klipphöjd

6 steg 25-75 mm Skärbredd:

36 cm Skärsystem:

Collection Vikt:

16, 9 kg www . EINHELL. com

BRA SHOP: STIGA COMBI 40AE

Mycket framgångsrik

Slutsats:

Effektiv skärning och lång livslängd. Trevligt utkast i kollektor, även i fuktigt gräs. Bra stora hjul. Svårt att se laddningsläge när batteriet är installerat. Styrka:

Effektiv och mycket varaktig modell. Skarar och sprider fuktigt gräs utan problem. Det slutar inte, även om insamlingsboxen är full. Vi skar 15 längder på 25m och hade fortfarande mycket ström kvar på batteriet. Funktion:

Lång laddningstid och ingen möjlighet att läsa laddningsläge när batteriet är installerat. Enkel start och justering av skärhöjden, men utan klar skala för att visa skärhöjden. Rören viks lätt ner till maskinen så att det tar upp lite lagringsutrymme. Lätt demontering och demontering av batteriet. Ergonomi:

Den bästa vinkel och höjdjustering av testet på greppet. Delvis belagd med mjuk plast. Säkerhetskontakterna hålls enkelt. Men efteråt kan du inte byta handenhet. Bra, stort bakhjul.

Styrka

9 Kontroll:

7 Ergonomi:

7 Övergripande bedömning: 8, 0

Batteri

36 V / 4, 4 Ah Li Max. Storlek:

400-800 m 2 Laddningstid: 3-5 timmar Klipphöjd

5 steg, 27 till 80 mm Klippbredd:

38 cm Klippsystem:

Capture / bioclip Vikt:

16 kg www. Stiga. nej

VIKING MA 443C

Snygg och säker

Slutsats:

Den största och tyngsta skäraren i testet. Den är mycket robust med bra funktioner. Men är tyvärr ingen vinst i fuktigt gräs.

Styrka:

Torrt gräs är inget problem. Dampgräs ger minskad hastighet och stannar längs vägen. Det krävs väntetid före omstart. Vi använde inte all kraft av de tio längderna vi skar, men mycket tid på grund av avstängningarna. Funktion:

Den stora startknappen och bommen gör det enkelt att starta. Testets bästa och enklaste skärhöjdsjustering. Stor insamlingsbox. Det tar lite plats när det slås samman. Tillgänglig laddningsindikator, som är lätt att läsa. Ergonomi:

Rattet kan bara ställas in i två höjder. Men med tydlig skillnad. Hård, smidig styrning, men förmåga att byta handposition. Du behöver inte starka fingrar för att hålla spännet. När insamlingsboxen är full är maskinen väldigt tung att flyga runt. Styrka

7 Kontroll:

8, 5 Ergonomi:

8 Övergripande grad: 7, 7

Batteri

36 V / 4 , 5 Ah Li Max. område:

370 m 2 Laddningstid: 2 timmar 45 min. Klipphöjd

7 steg, 30 till 70 mm Klippbredd:

40 cm Skärsystem:

Liquid / mulching Vikt:

17, 8 kg <999 > www. stihl. nej MAKITA BLM 43ORDE

Traditionella styrkor

Slutsats:

Stora och kraftfulla stenar som kämpar med fuktigt gräs. Tung för att orsaka ojämn gräsmatta. Snabb laddare, men ingen laddningsindikator.

Styrka: Torrt gräs slår väl in i uppsamlingsboxen. Det fuktiga gräset orsakar problem med utkastets hastighet och igensättning. Flera avstängningar under körning av tio längder och vi kunde inte se hur mycket ström det använde.

Funktion: Startknappen och böjningen ger en enkel start. Klipphöjden är lätt justerad. Klipphöjdindikering är mycket tydlig.Svår att montera och batteriet är svårt att slå på och av. Irriterande att du inte kan läsa laddningstillståndet på batteriet eller på maskinen själv. Snabb skjutreglage drar upp.

Ergonomi: Utmärkt grepphöjd, som kan ställas in i två lägen. Ta tag i mjuk beläggning och bra möjlighet att variera handpositionen. Små hjul och vikten gör det svårt att dra sig runt. Två bärgripar är bra.

Styrka: 6

Kontroll: 7

Ergonomi: 8

Övergripande grad: 6, 7 Batteri: 2 st.

36 V / 2, 6 Ah Li

Max. område: 300 m

2 Laddningstid: 22 min. Klipphöjd 13 steg, 20-75 mm

Skärbredd: 43 cm

Skärsystem: Collection

Vikt: 17, 9 kg

www . Makita. com Biltema BLM 37

Robust med svagheter

Slutsats:

I själva verket en ganska effektiva klippor, men med några genomskinliga komponenter. Snygg säkerhetshängsel och felfri batterifack.

Styrka: Sömlös skärning och uppsamling på torr gräsmatta. Kör och trimmer i fuktigt gräs, men gräset tenderar att klumpa in i utkastet innan det hamnar i kollektorn. Använd endast 50% av effekten i tio längder på 25 meter.

Drift: Klipphöjden justeras enkelt men utan höjdindikatorn. Startknappen och säkerhetsbältet är lätta att använda, men vår modell hade problem med klockan,

så att maskinen stannat utan anledning en gång i taget. Ergonomi:

Handtaget är höjdjusterat enkelt med två grepp som lossnar så att handtagets vinkel kan höjas eller sänkas. De stora växlarna säkerställer att höjden bibehålls. Handgreppet är klädt med en billig skumtyp utan någon riktig komfort. Små hjul och tungt att dra.

Styrka 8

Kontroll: 6 5

Ergonomi: 7

Övergripande grad: 7, 4 Batteri

36 V / 2 , 6 Ah Li

Max. Storlek: 300 m

2 Laddningstid: 3-5 timmar Klipphöjd 6 steg 25-75 mm

Klippbredd: 37 cm <999 > Klippsystem:

Capture Vikt:

14 kg www. bil tema. com

BEST TEST: BOSCH ROTAK 37 LI Effektiv och lätt att kontrollera

Slutsats:.

Lätt att trycka och dra, och skär rätt nära till f ex. källarväggen. Bekvämt grepp, men vi saknar en bättre höjdjustering.

Styrka:

Imponerande kraft den torra gräsmattor, och det är den överlägset testets bästa i fuktigt gräs, där klipporna framåt även om uppsamlaren är full. Många ström är kvar på batteriet efter tio längder. Inte den senaste modellen, men fortfarande bäst. Funktion:

Stor startknapp och bra handtag ger en enkel start. Tar lite utrymme även om det slås samman. Bra att komma rakt upp till källarväggen, eftersom hjulen inte sticker utöver kniven. Laddningsläget är svårt att se. Ergonomi:

Rörramen kan justeras i höjd. Men du borde inte vara mycket över 180 cm för att tro att klipparen är för låg. Gripet i sig har högsta betyg eftersom du kan byta handenhet under vägen och eftersom det är bra att hålla.Låg vikt och god balans gör det lätt att manövrera. Styrka

10 Kontroll:

7, 5 Ergonomi:

8 Övergripande grad: 8, 9

Batteri 36 V / 2 , 6 Ah Li

Max. Storlek:

300 m 2

Laddningstid: 1 timme 30 min. Klipphöjd 10 steg, 20-70 mm Skärbredd:

37 cm Skärsystem:

Liquid / mulching Vikt:

13, 7 kg <999 > www. Bosch. com WOLF-GARTEN LI EFFEKT 37

Ökad batteri önskad Slutsats: Enkel och hanterbara små stenar, vilket gör det bra. Lågt batteri med lång laddningstid. Lite dyrt

i förhållande till delarnas kapacitet och prestanda.

Styrka: Även om det är det minsta batteriet av testet, fungerar det bra både i torrt och fuktigt gräs. Det skär bra och kastar gräset i kollektorn. Men med många avbrott, eftersom lådan blir full. Klar i tio längder.

Drift: Ett lite för stort avstånd mellan grepp och startfäste gör det svårt att "fånga" stången. Trevlig tio-stegsjustering av skärhöjden. Tar lite utrymme ihop. Laddningsindikatorn läses lätt på själva maskinen. Laddningstiden är för lång.

Ergonomi:

Rörramen kan justeras i två höjder, men vinkeln är fast. Ett litet för litet grepp. Ingen komfort i grepp och vinkel, men eftersom klipparen är så lätt är det lätt att trycka runt. Den låga vikt och två goda transportgrepp gör det enkelt att lyfta det i bilen.

Styrka

7, 5

Kontroll: 7

Ergonomi: 7

Övergripande grad: 8, 9 Batteri

24 V / 1 , 45 Ah Li Max. Storlek:

250 m

2 laddningstid:

6 timmar klipphöjder 5 steg, 20 till 60 mm Skärbredd: 37 cm

Skär systemet : Samling / Bioclip

Vikt: 15 kg

www. Sövde. com

ADVERT

Mest populära