All egendom: trädgård, kök, inredning >> Konstruktion

Test av 18 volt borrar och skruvmejslar

Vi har valt att fokusera på 18 volt-maskiner till överkomliga priser, i det här testet av de populära borren / skruvmejslarna. Dessa är maskiner som ligger mycket nära de maskiner som används på byggarbetsplatser.

De 12 maskiner vi har testat är ganska lika utseenden, så vi försöker ta reda på om det finns skillnader. Vi har fokuserat på att hitta starka, bra maskiner som är praktiska och lätta att använda.

Momentinställningen avgör om skruvhuvudet stannar noggrant med materialet. Vi testar hur exakt det fungerar på alla maskiner. Foto: Lasse Hansen / Gör det själv

Detta har vi lyckats med, något du får veta mer på nästa sida. Priserna är vanligtvis under 2000 kronor. Det är definitivt inte fel för ett av de mest använda verktygen som finns i verktygslådor runt. Alla angivna priser inkluderar laddare och två batterier.

Priserna varierar ganska mycket på vissa maskiner. Men kolla storleken på batteriet, eftersom det vanligtvis är där leverantörerna sparar när de gör offertpriser. Testa även maskinen i en butik och ta reda på om det passar dig.

Det är väldigt viktigt om maskinen är praktisk när du använder den under lång tid. Vi överväger noga både hand och balans. Foto: Lasse Hansen / Gör det själv.

Hur vi testade

De 12 skruvmejslar såg ganska lika, så vi kontrollerat krafter, kontroll och ergonomi för att ta reda på om det fanns några skillnader.

En borr / skruvmejsel växlar runt, kallad vridmoment, och vi testade det på olika sätt.

Vi borrade första, en massa hål med en 20 mm ihålig matarskruv i en 10 cm tjock stråle för att bestämma hur starkt de olika borr / förare var.

Därefter vred vi ner 10 kraftfulla skruvar (5 x 80 mm) till en höghastighets och hög vridmomentbalk.

justering (roterande) vridmoment vi testade med tre olika skruvlängder för att ta reda på hur lätt / svårt det var att få skruvhuvudet för att avsluta exakt i nivå med ytan på plankan.

Vi behandlade maskinerna ganska svårt för att få en uppfattning om hur robusta de var. Samtidigt bedömde vi hur bra de låg i hand. Bra balans och glidande beläggning är ett krav. Slutligen tittade vi på borren: Höll de på bitar och lossade bithållaren när vi skruvade ut? Och skuggade borchucken för ljuset på maskinen?

I testet Antal:

Styrka 40%

Funktion 30%

Kontroll 30%

HITACHI DS 18 DJL

Robust maskin grepp

Snabb laddning, men ingen laddningsindikator . Bra grepp i båda händerna.

Alla komponenter fungerar robusta och det var inga problem att vrida skruvarna. Det var också bra att borra hål med 20 mm borr, men maskinen måste arbeta hårt för att hantera den.

En helt traditionell maskin med två växlar och roterbara moderinställningar, vilket fungerade bra. Det var enkelt att justera vridmomentet för underskruvskruvar. LED-lampan var stark och tänd där den var utan skuggor.

Utmärkt handgrepp, men utan slitsbeläggning framför. Vi trodde att maskinen hade en tendens att överskatta, eftersom det verkade lite tungt framför. V

Det var tydligt en laddningsindikator på batteriet eller maskinen, men laddningstiden är ett trevligt kort. Dessutom är det enkelt att ta ur batteriet och på maskinen.

Styrka: 8

Funktion: 8

Kontroll: 6

Övergripande grad: 7, 4

Batteri: 1, 5 Ah <999 > Laddningstid:

40 min. Moment Steg:

22 Borrchuck:

13 mm Vikt:

1, 7 kg Pris: ca 1800 miljoner

www. Hitachi-elverktyg. nej Du hittar flera verktygstester på golvbotten. com

MAKITA DDF 456:

Yrkes dator i den traditionella formen

Detta gör det möjligt att bötfälla bygga en hel trädäck, och laddaren är blixtsnabb.

Macintosh griper bara, nästan utan motorbuller. Skruva in skruvar och underkorsa dem helt utan problem, snabbt och stabilt. Robust, så det kan klara banden på en byggarbetsplats.

Bortsett från krafterna övergår inte maskinen. Det är ganska traditionellt i design och funktioner. Växlar och vridmomentjustering fungerar bra. LED-lampan är kraftfull, men tyvärr skadar skuggan från borchucken den plats du ska borra.

Bra balans, utmärkt grepp. Knappen framåt / bakåt är lite liten. Borchucken håller tråkigt och bitar stramt och är lätt att spänna.

Ingen avgift indikator på batteriet eller maskin, men när det tar bara femton minuter att ladda batteriet, är praktiskt taget irrelevant problemet.

Styrka:

10 Funktion:

7 Kontroll:

7 Övergripande grad: 8, 2

Batteri:

1, 5 Ah <999 > Laddningstid: 15 min.

Moment Steg: 16

Borrchuck: 13 mm

Vikt: 1, 6 kg

priser: några 2000 miljoner

www. Makita. com AEG BS18 G2 LI-152:

TEST VINNARE:

Riktigt stark och ganska traditionella

Detta kan rekommenderas för nästan alla, både professionella gör-det-själv-människor och yrkesverksamma. Det kan noteras och höras att denna borrmaskin / skruvmejsel har ström. Med ett litet roterande ljud borrar det hål och vrider skruvarna i ett spel. Allt är fast och tyngden tyder på att det finns solida saker inuti.

Två brytare och vridmoment byter med hörbara klick och tydlig skala. Enkel justering av vridmoment för underteckning. Det är bra. Om LED-lampan flyttades skulle borchucken inte lysa på borrplatsen. Det är en minus.

Ett litet stort grepp, med lite för liten glidskydd. Kontakten fram och tillbaka är lite tråkig. Stor och kraftfull borchuck, som håller bra på borren.

Batteriladdare batteriladdare som har slagskydd på gummi. Laddningstiden är lätt och det är lätt att byta ut batteriet.

Styrka:

10

Funktion: 7

Kontroll: 8

Övergripande grad: 8, 5 Batteri:

1, 5 Ah <999 > Laddningstid:

60 min. Moment Steg:

23 Borrchuck:

13 mm Vikt:

1, 8 kg Ange till

2099 miljoner www. aeg-pt. nej

BOSCH PSR 18 LI-2: Bra innovation på en mängd olika områden Kan laddas om batteriet är installerat. Ny tanke ger och fart. Verkar lite spetsig.

I borrpositionen (högsta växeln) klarar maskinen att skruva in de största skruvarna medan de har problemborrningshål med 20 mm borr. Det gör, men det verkar som om det bara innan det bryts ner. Verkar sparsam, särskilt batteriet och borchuck är lite enkelt.

Det finns ingen växel för växling eller vridmomentjustering, det sker halvautomatiskt med en powercontrol-reglage, där en LED visar inställningen. Det var enkelt att justera vridmomentet så att skruvarna kunde vara helt understrukna. LED-lampan slog också exakt var den var.

Trevlig laddningsindikator och smart att maskinen kan stå i laddaren med batteriet monterat, medan batteriet också kan laddas ensamt. Greppet är lite stort för små händer.

Styrka: 7

Funktion:

7

Kontroll:

8 Övergripande grad: 7, 3

Batteri: 2, 0 Ah

Laddningstid:

90 min. Moment Steg:

10 Borrchuck:

10 mm Vikt:

1, 3 kg Set: 1695 miljoner

www. Bosch. nej Du hittar flera verktygstester på golvbotten. com

METABO BS 18 QUICK: Bra med ansträngning, bra för monteringsarbeten

Liten och kompakt maskin, kan komma in trånga utrymmen, trevligt att skåpmontering.

Helt problemfria skruvar och justera vridmomentet för perfekt underkörning. Vid borrningsuppgiften med en 20 mm spiralborr fungerade den lilla maskinen hårt, men det fungerade utan att stoppa eller luktas.

Justering av vridmomentsteget fungerade perfekt, och det kraftfulla LED-ljuset korrigerades exakt var det skulle tända.

Greppet var bekvämt, med bra storlek och mjuk beläggning. Borchucken kan tas bort utan verktyg och på baksidan finns en bithållare som gör maskinen till en kort monteringsmaskin som når de tättaste ställen. Borchucken är liten, men perfekt för både borrar och bitar. Bra laddningsindikator.

Styrka:

8

Funktion:

8 Kontroll:

7 Övergripande grad: 7, 7

Batteri: 2, 0 Ah <999 > Laddningstid:

80 min.

Moment Steg: 20

Borrchuck: 10 mm

Vikt: 1, 3 kg

Set: 1490 miljoner www. Metabo. nej

DEWALT DCD 771 C2: Stor och stark maskin för större arbetsuppgifter

Stor och stark. Inte för små monteringsjobb, utan en kamp för byggprojekt. Det är inte bara utsidan som berättar om en maskin är solid och hållbar. Ljudet från motorn går också, nästan som bilar. Och DeWalts-maskinen har ett friskt ljud, även om det inte är tungt tryck, det varken stör eller whining. Skruvning i skruvar och borrning 20 mm hål gör maskinen helt jämn.

Två ger glidkontakt och fina hastigheter i båda faser. Tydlig skillnad i vridmomentsteg, och det är lätt att justera för korrekt underskruvning av skruvar.Men LED-lampan är inte konstigt att lysa upp borrplatsen.

Bra grepp och bra balans i den ganska tunga maskinen. Ett litet, lättviktigt batteri, som kan ligga i en bröstficka, men bristen på laddningsindikator sjunker med oss. Tydlig laddningstid på en timme.

Effekt:

10

Funktion:

7

Funktion: 7

Totalbetyg: 8, 2 Batteri:

1, 3 Ah <999 > Laddningstid: 60 min.

Moment:

16 Borchuck:

13 mm Vikt:

1, 7 kg Sats till: 2150 NOK

www. dewalt. nej Du hittar flera verktygstester på golvbotten. com

SKIL MASTERS 2899 MA: BRA KÖP: Stor och robust maskin med perfekt LED-ljus

Hantverkaren får en bra, nästan professionell maskin med Skil Masters. Scramble gick utan problem, det gjorde också underbudet. Det här är en maskin som fungerar bra med en väldigt robust design. Men det här är också en serie av Skil-lager för professionella hantverkare.

Det är lite förvirrande att växelväljaren är märkt "High Torque" och "High Speed". Det första betyder högt vridmoment (låg hastighet), den andra höghastigheten.

Men du är bekant med den.

Den kraftfulla LED-lampan landar exakt var den går, på ett stort område och utan skuggor.

Fint grepp och bra glidskydd, även där du ska placera den andra handen vid borrning eller skruvning. Något vridigt för att byta batteri, men trevlig laddningstid och stor laddningsindikator på foten av maskinen.

Effekt:

8

Funktion:

8

Funktion:

8 Totalbetyg: 8, 0

Batteri: 1, 5 Ah <999 > Laddningstid:

45 min. Moment:

24

Borchuck: 13 mm

Vikt: 1, 6kg

Set till: 1399 NOK www. Skil. nej

RYOBI RCD 18022L: Bra med kraft men tunna material

Stor och lite tung, men med några utmärkta detaljer. Med undantag av vadd. Det finns inget att avslöja för Ryobas skrubber. Den hanterar både skruven och borrprovet perfekt. Den matchar professionella maskiner, men mönster och material verkar lite för inbjudande bland proffsen.

Hög hastighet i högsta växeln ger luckor utan kanter vid kanterna och vridmomentjusteringen är enkel när skruvarna skruvas ned. LED-lampan är perfekt placerad och det finns en liten magnetplatta för att hålla bitarna med. Det är en smart lösning. Men vi snubblar över. Ja, det är trevligt att hålla maskinen horisontal när du borar, men bubblan i dragonfly är så långsam att du somnar innan den är på plats. Stora handtag kräver en stor hand. Lite tyngre framför, trots tungt batteri. Kort laddningstid.

Effekt:

8

Funktion:

8

Funktion:

8

Totalbetyg: 8, 0 Batteri:

1, 4 Ah <999 > Laddningstid: 60 min.

Moment: 24

Borchuck:

13 mm Vikt:

1, 6 kg Set till: 1490 NOK

www. ryobitools. eu STANLEY FATMAX FMC 600 D2:

Stark maskin med god balans Robust maskin, resistent mot användning på byggarbetsplats. Bra grepp, men ganska lång laddningstid.

Denna maskin är konstruerad för att motstå banden på en byggarbetsplats. Den är kraftfull och robust och har stor styrka. Både skruvmejsel och borrprov görs snabbt. Två växlar och vridmomentinställningar som fungerar så de tre skruvarna underskreds precis som de borde. Små magneter på sidan av lösa bitar är också bra.

Men varför borchuckskuggan lysdioden lyser? Vi ser detta i många märken och vi snubblar varje gång. Greppet har en fin storlek och slitstark beläggning överallt. Bra balans för både horisontell och vertikal drift. Borchucken är lite halt och svår att spänna. Tydlig laddningsindikator och byte av batteri. Men det är en stor och ganska tung maskin.

Effekt:

9

Funktion:

7

Funktion:

8

Totalbetyg: 8, 1

Batteri: 2, 0 Ah <999 > Laddningstid:

120 min. Moment:

22 Borchuck:

13 mm

Vikt: 1, 6 kg

Ange till: $ 1599 www. Stanley Works. nej

Du hittar flera verktygstester på golvbotten. com SVART + DECKER ASD 184 KB AUTOSENSE:

Smart och känslig, men lite svag Liten och enkel att hantera. Växlar och vridmomentsteg styrs smarta.

Maskinen verkar robust, men batteriet och borchucken gör det inte konstigt. 20 mm hål med spiralborr fungerar inte, men med en 10 mm borr finns inga problem. Det är också lite långsamt att skruva 5 x 80 mm skruvarna.

Spännande att släppa om växelväxling och vridmomentjustering, bara för att ha en lysande borr och en ljusskruv i en display. Auto matics styr hur du sänker skruvarna. Stanna bara när skruvhuvudet träffar trädet och börja om igen. Det är allt. Fin LED-lampa som träffar var den går. Greppet är trevligt, väl utformat med mycket glidskydd. Borchucken är för liten och hala, men den håller borrarna och bitarna. Tydlig laddningsindikator, men lång laddningstid.

Effekt:

6

Funktion:

7

Funktion:

6

Totalbetyg: 6, 3

Batteri:

1, 3 Ah <999 > Laddningstid: 90 min.

Moment: Automatisk

Borchuck: 10 mm

Vikt:

1, 3 kg Ange till: $ 1390

www. blackanddecker. nej WORX WX 166:

Plastliknande med kraftfulla krafter Trevlig liten maskin för små och medelstora uppgifter. Men batteriet är löst.

Det är 20V på paketet, men det är faktiskt ett 18 volt batteri, vilket i USA kallas 20 volt. Varför de gör det, läs i introduktionen av testet. Plastkomponenterna och det lugnande ljudet verkar inte vara lugnande. Att batteriet är lös är inte heller bra. Det var okej att skruva alla skruvar, men borrhål med en 20 mm borr möjliggjorde överbelastningsskyddet att vända flera gånger.

Fin max. snabb och enkel justering av vridmomentsteg för understrykning. Borchuck skuggorna för LED-lampan. Handgreppets storlek är okej, men det kräver mer glidande beläggning, och greppets vinkel är något fel jämfört med andra märken.Ingen laddningsindikator, men fri laddningstid på en timme. Styrka:

6 Funktion:

6

Kontroll:

6

Övergripande grad: 6

Batteri:

2, 0 Ah

Laddningstid : 60 min.

Torque Sequence: 15

Borrchuck 10 mm

Vikt:

1, 3 kg Betyg: ca. 1900 kronor

www. hpschou. com / en Cotech LXC DD 18:

har alla nödvändiga funktioner Stor och något klumpig, men robust. Kan den användas för hemmabruk.

Maskinen ser billigt ut, men komponenterna är anständiga och acceptabla robusta. Det var inga problem att vrida de långa skruvarna och borrkäften utfördes överraskande smidigt. Få stopp, ingen hörbar ansträngning och ingen lukt av överhettad motor. En liten för låg hastighet i högsta växeln, och maskinen har svårt att komma igång med de lägsta momentinställningarna. Det är dock möjligt att understryka skruvarna. LED-lampan lyser inte, men det är väldigt svagt.

Maskinen har ett omfattande handtag, som förmodligen är lite kort om du har en bred hand. God laddningsindikator och stötdämpning av gummi på batteriet gör maskinen stabil

utan att glida. Styrka:

8

Funktion:

5

Kontroll:

5

Övergripande grad: 6, 2

Batteri:

1, 5 Ah <999 > Laddningstid:

40 min. Moment Steg:

23 Borrchuck:

13 mm Vikt:

1, 5 kg

Ställ in på 898 miljoner www. Clas Ohlson. com / no

Kommentarer När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära