All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Test: Är detta verkligen världens tystaste dammsugare?

Ett arg utseende från någon som försöker nå dig - eller ännu värre. En otålig gäst som står utanför dörren och snubblar.

Vi har tillräckligt alla stod där intet ont anande med en dammsugare som överväldigar varje tecken på ljud - eller irriterade oss grönt som en andra familjemedlem har slet upp den bullriga dammsugare.

Och därför testade vi med stor nyfikenhet Electrolux "UltraSilencer Zen Delux" som ska vara världens tystaste dammsugare.

Varför finns det en dammsugare som verkligen inte stör? Om så är fallet kommer vi att springa direkt i affären!

  • Bli av med tvättmaskinen med dammsugaren

Endast 58 decibel?

Testet har genomförts på ett ledigt sätt med fokus på användarupplevelse. Vi testade hur lätt det var att montera dammsugaren, vi tittade på design och damminspelning och utvärderade ljudnivån.

Enligt tillverkaren har dammsugaren marknadens lägsta ljud vid 58 decibel. Detta motsvarar ungefär volymen av summering vid ett café eller en lugn konversation.

Denna specifikation UltraSilencer Zen Delux:

Typ: UltraSilencer Zen zusdelux58

Energiklass: A

Ljudtryck 58 dB

Vikt: 8 , 5 kg

färg: volfram metalliskt

Motor, max / nominell effekt, Watt: 700/650

ärligt energiförbrukning, kWh: 25. 5

Rengöring Förmåga (dammsamlings på mattan): C

Rengöring Förmåga (dammsamlings på det hårda golvet): A

Design och funktionalitet:

När vi öppnade lådan mötte en attraktiv silvergrå metallic suger oss. Till skillnad från många dammsugare var UltraSilencer Zen moderna och eleganta - perfekt för ett hem i 2016.

Tillsammans med renare följde med tre munstycken: en kombinerad munstycke för både mattor och hårda golv speciellt konstruerade för att minska bullernivåerna, ett munstycke för hårt ytor och ett 3-i-1 munstycke som fungerar som borste, spår och möbler.

Dammsugaren var lätt att montera och det gick på en, två, tre. Å andra sidan var det inte lätt och ganska normalt i storlek.

Också huvudaxeln var överraskande tung - så du borde dammsuga hela huset i ett, det kan vara tröttsamt.

  • Vi testar renare Bosch Athlet

Ljud

Detta den viktigaste punkten för testet - är renare verkligen så tyst som tillverkaren säger? Utanför lådan kommer den in, det är bilden av en dam som gör yoga medan dammsugaren är på.

Med den bilden i åtanke hade vi höga förväntningar när vi började provet.

Lite besviken när vi tryckte på startknappen. Dammsugaren har fem nivåer av styrka där man är den lägsta och de fem mest kraftfulla. Om du vakuum på nivå ett, två och tre är det verkligen tyst, särskilt på en.

Det är definitivt möjligt att samtala i samma rum eller lyssna på musik. Men har du verkligen smutsiga golv och har upp till två av de mest kraftfulla nivåer avnjutas renare lika bullriga.

Det är klart att det mest kraftfulla nivån är inte alls lika bullriga som många andra dammsugare, men med yoga bild i åtanke, hade vi trott att även denna nivå skulle vara mycket mindre högt.

Med andra ord levereras renare vid låga ljudnivåer om du bara behöver ett svep över golvet, men det är smutsigt hem - ja, det är bullrigt det som alla andra dammsugare.

  • Läs mer om rengöring och inomhusluft här

Dust Recordings

Vi testade UltraSilencer Zen främst på den hårda parkett och kakel, och här levererade bra dammupptagning. Det fanns mycket damm och smuts på parkettgolvet och på plattorna fanns det mycket sand och grus.

På dammsugarens mest effektiva nivå gjorde dammsugaren jobbet. Det sögde lätt sanden och gruset, men vi var tvungna att dra munstycket över för att suga upp allting. Med en relativt tung axel kan det vara tröttsamt på lång sikt.

På de lägre nivåerna 1 till 3 gjorde den också sand och grus, men det gick inte alla upp på den första gängan.

Bli av med disken på ett svep - få smarta tips i vårt nyhetsbrev!

Sammanfattning

Vår slutsats efter att ha testat UltraSilencer Zen är att det är ett modernt och elegant dammsugare med relativt god sug.

Eftersom axeln är överraskande tung, kommer det att vara svårt för någon att dammsuga hela huset. Dammsugaren är inte heller lätt och ganska normal i storlek, jämfört med andra dammsugare.

När dammsugaren är världens tystaste dammsugare svarar vi ja och nej. Dammsugaren imponerade på de lägsta nivåerna, men det följde också en minskad förmåga att absorbera damm.

Så om du har relativt rena ytor och måste dammsuga när dina barn sover, ja, dammsugaren fungerar bra.

Om du har smutsgolv faller tystnaden och det behöver lite problem att få rent golv.

Så du är den typ som ofta rengör och vill ha en tyst dammsugare, den här modellen kan vara saken för dig. För oss fortsätter strävan efter en kraftfull dammsugare med tystnad.

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära